LOADING

Type to search

Szépítkezem

Ha kisüt a nap – krémezzünk vagy ne? És ha igen, hogy?

Share

Alaposan és gyorsan leéghetünk, nem csak mi, hanem a család is. A Soins háziasszonyával Budai Edinával beszélgettünk arról, amit tudnod kell a nyári bőrápolással kapcsolatban.

Hogyan készüljünk a strandszezonra úgy, hogy mindenképpen megelőzzük az elkerülhetetlennek tűnő leégést?

Nem könnyű feladat a megfelelő fényvédő krémet sem megtalálni, sem megalkotni. Hamarosan kijövünk az új termékünkkel, ami 15-ös faktorszámot tartalmaz. Figyelemmel kell lenni arra, hogy természetes úton, 15-20 faktor felett nem igazán lehet jó terméket létrehozni, kizárólag fizikai fényvédővel. Ezt azonban mi nem szívesen használjuk, hiszen nem természetes.

A fényvédő krémünk tartalmaz egy kis színezőt is, éppen azért, hogy a természetes fényvédő lilás színét kompenzálja, ez azonban az arcbőrt nem színezi meg. Rendkívül lágy nappali krémről van szó, úgy is van össze rakva, hogy ha 30 fok van, akkor se olvadjon le az arcunkról. Mindenféle bőrtípusra kiválóan megfelel. Inkább felnőtteknek javasolt, hiszen kisgyermekek krémezésénél fontos a magas faktorszám.

Mit tehetünk akkor, ha nem voltunk elég elővigyázatosak és már leégtünk a napon?

Az első és legfontosabb lépés, hogy megnyugtassuk bőrünket. Ezt olyan bőrnyugtató olajokkal érhetjük el, mint a levendula-illóolaj. Számos napozás utáni krémben is megtalálható, akár csak a mandulaolaj, ami a legerősebb nyugtatóolaj, ezért mi a babafürdőtejbe is, popsikrémbe is és a bőrnyugtató krémünkbe is használjuk. Fontos megjegyezni, hogy a mandulaolaj allergiásreakciót is képes kiváltani – ahogy maga a mandula is -, ezért használat előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy érzékenyek vagyunk-e rá.

Ha felkentük a bőrnyugtató olajat, mennyi időnek kell eltelnie mire újra napra mehetünk?

Ez a leégés mértékétől függ, de ha már megpirultunk, azért javasolt 1-2 napig távol maradni erős sugárzástól. Azonban az olajok nagyon gyorsan felszívódnak és kifejtik nyugtató hatásukat. Ezeket nem csak itt lehet alkalmazni, hasznos lehet akkor is, ha sütés-főzés közben égetjük meg magunkat, közvetlenül használhatjuk a sérült területre, és szinte rögtön megszünteti a fájdalmat. Javaslom, hogy mindenki tartson otthon ilyet.

Mit tehet egy ekcémával küzdő ember, ha jön a száraz, nyári idő?

Alapvetően egy ekcémás embernek a napfény jót tesz, mintegy „fényterápia”. Magas faktorral egy kis napozás segíthet is. Leggyakrabban a kiváltó oka az ekcémának a parfüm a kozmetikumokban. Ezt lehetőleg kerüljük el. Kerüljünk minden olyan terméket, amelyek szárítják bőrünket. Példának okáért ilyenek a tusfürdők is, amiben az SLS, a habzó tenzid található. Ez rendkívül erős szárítóhatással bír. Az ekcémának az a közeg jó, amikor folyamatosan hidratálva van, azonban az sem mindegy, hogy mivel hidratáljuk! Semmi mesterséges parfümös kozmetikum nem jöhet szóba, csak a természetes összetevőket tartalmazó készítmények. Ezért alkottuk meg a baba fürdőtejet, amely egyáltalán nem habzik. Babákra lett kifejlesztve, de minden korosztály használhatja.

Szakemberként te hogy készülsz a nyári krémváltásra? 

Termékeink úgy lettek megalkotva, hogy gyorsan felszívódjanak, így nem éreztük szükségét, hogy évszakonként krémet váltsunk. Ha januárban nagyon hideg van, akkor vastagabban kenhetjük magunkra, nyáron pedig akár nedves kézzel vihetünk fel kevesebb mennyiséget.

Inkább a típusokra fektetünk nagyobb hangsúlyt. Kínálatunkban található ekcémakrém, ez egész testfelületre alkalmazható, akárcsak a meggymagos testvaj. Utóbbi nem kifejezetten ekcémásoknak lett kifejlesztve, hanem általában száraz bőrűeknek, viszont tökéletesen képes hidratálni az ekcémát is. Ez azonban elég gazdag krém, kevés is elég belőle.

Mi is teszteltük már a Soins termékeit!

Ezen a héten ezt vedd: Soins ránctalanító krém és Mandarinos babafürdető

A nyár vége felé hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a csodaszép barnaságunk kopni fog, a reggelek szürkék lesznek, jönnek a szeles, esős napok. Igen, tudjuk, hogy ezt a gondolatot a hátad közepére sem kívánod, ezért hoztunk egy csodaszert, ami ráadásul magyar. A Soins termékekkel körülbelül egy éve találkoz…

A kézzel készült Soins termékekért ide kattints: www.soins.hu

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like