LOADING

Type to search

Élem

Szerinted miért csalt meg?

Share

Igen, jól olvasod; tényleg ezzel indítottunk. Tabukat feszegető, sokak számára talán egyenes sértő a kérdés, de mi azt gondoljuk, mégis muszáj beszélni róla, főleg, ha már megtörtént.

A statisztikák szerint a férfiak hűtlenebbek, mint a nők – de ne legyünk szexisták vagy képmutatóak; azért mi sem vagyunk mindig földre szállt angyalok. Mégis ha meghalljuk azt a kifejezést, hogy „megcsalás”, valahogy ösztönösen a titokban üziket küldözgető, éjszakába nyúlóan túlórázó, elhidegülten közönyös férfi képe ugrik be.

Mit gondoltok, hány százalékuk lép félre egy tartós párkapcsolatban? Egy nemzetközi kutatóintézet eredményei alapján; bevallottan csupán 21%-uk, azaz minden ötödik pasi. (Na jó; ki tudja, milyen magas ez a szám a valóságban!) 76%-uk játszadozik a gondolattal, hogy megtenné, ha tuti nem bukna le, a hűtlenkedők 56%-a pedig azt vallja, hogy boldog kapcsolatban él, döntése ettől teljesen független – akkor miért van más meghódítására szükségük; ez örök vitatémát képez.

Ami viszont a számoknál jóval inkább foglalkoztat minket, nőket; hogy mik az intő jelek, amikre figyelni kell, és egyáltalán, miért teszik?

Azok a fránya női megérzések…

Ne ringasd magad illúzióba; ha valamiért gyanúd támad; valószínű igazad is lesz. Ha kutakodni, nyomozni kezdesz: valamit biztos, hogy találni fogsz. Bár, mi speciel nem vagyunk ennek a hívei, még minket is erősen gondolkodóba ejt, ha az alábbi viselkedési formákkal találkozunk:

A srác kínosan ügyel arra, hogy még csak véletlenül se lássunk rá a telefonja kijelzőjére, ha üzenete érkezik, azonnal kiixeli a felugró ablakot, ha pedig hívják, folyton elvonul. Még a fürdőbe is viszi magával a telefonját; valósággal hozzá van nőve.

Lankad a figyelme irántunk: eddig mindent megosztottunk egymással, ám hirtelen a közös kis világunk megszűnik; és akármilyen közel is ül hozzánk, elviselhetetlenül távolinak és hűvösnek érezzük őt. Nem kérdez többet, és magáról sem mesél – legalábbis nem nekünk.

Ha apró hazugságon kapjuk partnerünket, joggal kételkedhetünk a többi állításának valóságtartalmában is; könnyű rászokni a kamuzásra (és nagyon könnyen bele is lehet gabalyodni!). Ha csak nem a meglepetés szülinapi partinkat szervezi, nincs mentség a füllentésére.

Amikor valakinek vaj van a füle mögött, azt azzal próbálja meg leplezni, hogy a másikra tereli a szót. Ha a pasink oktalan vádaskodásba fog, ott valami nagyon nem stimmel!

 

… És a lebukás után

 

A megcsalásra nincs jó mentség, de azért mindenki megpróbálja menteni a bőrét; például így: „csak érezni akartam, hogy kellek még másnak is”, vagy „hidd el, ez az egész nekem semmit nem jelentett”. Az ilyen és hasonló indokok nyilvánvalóan valami sokkal mélyebb bajt takarnak.

Nem akarjuk még véletlenül sem kimenteni a félrekacsintó urakat, de az egész világ a feje tetejére állt az elmúlt években. Főleg a virtuális világ. Mert ahogy az online térbe lépünk (a legtöbben nonstop „fenn vagyunk”), a legújabb társkeresési lehetőségekkel bombáznak minket, bárki bejelölhet bárkit, és cseveghet egyszerre egy tucat idegennel; mindenféle felelősség nélkül. Ha tehát valamit nem kapunk meg a párkapcsolatunkban (például szexuálisan), rögtön rohanunk máshoz. (?)

Sok férfinak a vadászat, a titkolózás kész adrenalinbomba; azért mennek félre, mert unatkoznak, izgalomra vágynak – persze lenne ennek számtalan más módja is.

De akadnak olyanok is, akik a korábbi negatív tapasztalataik miatt képtelenek kötődni, és ha mégis sikerül egy intim köteléket kialakítaniuk valakivel, azonnal szabotálják azt – sokszor nem is tudatosan. Volt dolgunk olyan pasival is, aki azért csalt meg minket, mert valamivel megbántottuk és így akart revansot venni. De találkoztunk szexfüggővel is, akiről hál’ Istennek gyorsan kiderült a defektje, így (hódító)útjára engedtük.

Akárhogy is derüljön ki a dolog, akármilyen magyarázattal is jöjjön a másik; a szívünk egy kicsit belehal a megcsalásba. Hogy utána tudjuk-e folytatni, meg tudunk-e bocsájtani, arra lehetetlenség előre eldöntött választ adni. Minden esetre azt neked is tudnod kell, hogy semmit nem muszáj elviselned; mindig van választási lehetőséged!

Természetesen a legjobb, ha meg tudjátok beszélni a dolgokat. Nem állítjuk, hogy minden kapcsolat menthető, sőt! Néha menni kell tovább, de ha még úgy érzed, a megcsalás ellenére is adnál egy esélyt, akkor tégy úgy. Ez a TE/TI életetek! NE engedd, hogy mások mondják meg, hogy mit csinálj!

Amikor megcsaltál…

Akkor tudni akartam, hogy történt. Magam miatt, és mert tudni akartam az igazságot, és azt akartam, hogy fájjon neked. Igen fájjon neked, hogy én mennyire fájok. Tudom, hogy nem értetted miért akarok tudni minden részletet. Épeszű ember nem kínozza magát ilyesmivel, igaz? Épp eszű ember nem forgatja tovább a szívében a …

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

You Might also Like