LOADING

Type to search

Élem

„Akarsz te egyáltalán anya lenni?” És más idióta kérdések, egy évek óta babával próbálkozó párnak

Share

Különösen nehéz időszak, amikor csak nem akar pozitívvá válni az az átkozott teszt. Ilyenkor tolakodó és buta kérdésekre válaszolni, és azokhoz jó képet vágni extra kemény erőfeszítés…

Sajnos mégis előfordul, hogy szűkebb és tágabb körünk felteszi ezeket. Persze nem (mindig) rosszindulatból, vagy figyelmetlenségből. Az is előfordul, hogy saját kínjukat igyekeznek leplezni egy poénnal. Ezt megértjük, annak ellenére, hogy van elég bajunk, és pont nem kell, hogy mások feszengése miatt is mi szívjuk be a fogunkat. (Ha az alábbi kérdésekben magadra ismersz kérlek gondold át, milyen nehéz lehet ezeket újra és újra végig hallgatni.)

Most akkor melyikőtök a hibás? Ki a hunyó?

A kérdező a szándékos elkövetőt keresi, mint a Kojak. Úgy véli, egy direkt módon a feltételezett bűnösöknek szegezett kérdéssel leránthatja a fátylat a Sötét Titokról.  Ha Szimat Felügyelő első kérdésénél még nem rándul görcsbe a próbálkozó pár összes arcizma, sebaj, majd a következő finom puhatolózásnál!

Nem lehet, hogy pszichés akadálya van?

Az ilyen defektre sokszor még nehezebb megoldást találni, mint a testiekre. Sőt, akár évtizedekig ott ülhet a pár fülében az a bizonyos bogár: hibásak a dologban (ez csak természetes, lásd odafent), tudat alatt nem is akarják a gyereket, csak meg akarnak felelni egy magvas társadalmi elvárásnak. Annyit hajtogatják nekik ezeket a sületlenségeket, hogy a végén tényleg kialakul bennük egyfajta pszichés blokk, amiből majd a szellemgyógyász-reiki-traumatológus ismerős segít nekik kilábalni potom húszezerért. Vagy nem.

Elég gyakran vagytok együtt?

Az intimitás határait harci elefántokkal áttörő Kojak bebújt az ismerős pár paplanja alá, és nagyítóval kergeti a kis sejteket. Az ő sejtjeiteket. Odabent. Milyen jó is lenne, ha a próbálkozók dühös bólogatás helyett válaszként elmesélnék a kíváncsi ismerősöknek nemi életük összes izgalmas részletét, miközben a kérdező gyanakodva mustrálja őket.

Szíved mélyén akarsz te egyáltalán anya lenni?

Ki ne hallotta volna, aki két hónapnál tovább várt a fogantatásra? A kérdés egyszerűen mindent visz; Kojak kitartóan tovább nyomoz, és már kapkodja a lábát: forró nyomon jár(na, ha igaza lenne). Ő persze azt hiszi, rájött az üdvözítő igazságra, és titokban a babátlan pár tagjai nem mások, mint a Nemzetközi Gyermekellenes Liga vezetői.

Tudtad, hogy léteznek összeférhetetlen párok?

Ez már nem is Kojak, hanem az ajtóból visszaforduló Columbo: „Csak még egy kérdés!” (Érdekes, hogy sokszor inkább a kérdező és a férje/felesége tűnnek „összeférhetetlennek”.)

Nem árt a babaprojekt a házasságotoknak?

Az úgynevezett „babaprojekt” hányingerkeltő szó. Szerencsére van egy igen élvezetes része is a folyamatnak: a szex. A pofátlanul a másik házasságában turkáló személyeknek meg ezúton üzenjük: egy jó kapcsolatot a közös küzdelmek megerősítenek, a tapintatlan kérdéseit meg inkább tegye fel másutt.

Gondolkodtatok már lombikon/örökbefogadáson/azon, hogy mit fogtok csinálni, ha nem…?

Nyilvánvaló, hogy mindenkinél máshol van a határ, és az összes lehetőséget ezerszer mérlegelte már a kérdezett pár, így hát teljesen felesleges kifejteni nekik, hogy: „én örökbe fogadnék”, vagy „én nem mennék lombikra, de ti tudjátok”. Ezekkel az „én így csinálnám”-okkal csak azt éritek el, hogy felidegesítitek vagy elkeserítitek őket. Mi van, ha pont ezekben a megoldásokban gondolkoznak, csak homlokegyenest másképp, mint ti? Sorozatosan élnek meg csalódást, olykor gyászt, folyton megkérdőjelezik saját nőiességüket vagy férfiasságukat, és nem biztos, hogy pont neked és pont akkor akarnak beszámolni ezekről.

Hidd el: ha lesz mesélni valójuk olyasmiről, ami rád is tartozik, az elsők között fogsz tudni róla!

Egy meddő nő levele az anyákhoz

Kedves anyák! Néha irigylünk benneteket. Néha nem. Néha úgy érezzük, ég és föld választ el minket – pedig mindannyian nők volnánk. Ti a „Nagybetűsek”. De vajon kik volnánk mi, akiket a köznyelv a meddő szóval illet? Az internetet böngészve magunkra ismerhetünk a nőben, akinek biológiai-szervi okok miatt …

Tags:

You Might also Like