LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom Utazom

Ez a 12 film a világ legszebb helyeire visz el

Share

Ha még nincs bakancslistád, akkor  most kezdd el írni, csodálatos helyekre repítünk!

Bor, mámor, Provence

Russel Crowe által megformált főhős kénytelen Provence-ba költözni, miután örökölt egy szőlőbirtokot, és bár eleinte roppantul tiltakozik ellene, azért mi tudjuk, hogy mi a sorsa. Franciaország eme varázslatos tájaiért tulajdonképpen akárhányszor meg lehet nézni ezt a filmet.

Az utazó

A matektanár alakító Johnny Depp Velencébe utazik, hogy szerelmi csalódását kiheverje, ám élete teljesen felfordul, amikor találkozik a gyönyörű Elise-el. A film nem csak Velence csodálatos látványáért fantasztikus, hanem a fordulatokban gazdag történetért is.

Vicky Cristina Barcelona

A két barátnő spanyolországi vakációra indulnak. A józan gondolkodású Vicky és a szertelen Cristina utazása akkor lesz igazán izgalmas, amikor megismerkednek a jóképű festővel és annak kissé bonyolult exfeleségével. Kihagyhatatlan alkotás!

Gettómilliomos

Az indiai nyomornegyed világa talán nem pont az a hely, ahová vágyunk. Habár egyfajta kultúrális sokkot kap a néző, mégis izgalmas és különleges világba repít bennünket, amelyet közülünk valószínűleg igen kevesen tapasztalhatnak meg személyesen.

Walter Mitty titkos élete

Akinek elege van az unalmas, egyhangú hétköznapokból és szeretne egy jót szusszanni, az mindenképp nézze meg ezt a filmet, mert elképesztő helyekre repít: Grönlandtól egészen a Himalájáig.

Tarzan legendája

Bár ez egy igazi akciófilm, mégis érdemes figyelmet szentelni neki, mert az afrikai szavannák igazán gyönyörűséges világa tárul elénk. A látványos vadvilág és a sűrű dzsungelben játszódó jelenetek hatására azonnal mi is elindulnánk keresni az izgalmat.

A bakancslista

Két halálos beteg férfi barátságának és bakancslistás utazásainak lehetünk tanúi. Morgan Freeman és Jack Nicholson brilliáns játékákukkal teszik feledhetetlenné az alkotást.

Ízek, imák, szerelmek

A valóban létező írőnő személyes élményeit és kalandjait dolgozza fel a film, varázslatos helyekre kalauzolva a nézőt. Egy boldogtalan házasságban élő nő története, aki egy teljes fordulattal nekivág Itáliának, Indiának, hogy végül Bali szigetén megtalálja a boldogságot.

Az elveszett frigyláda fosztogatói

Ezt a filmet biztos senkinek sem kell bemutatni. Indiana Jones-szal nem lehet mellélőni és bármikor szívesen elnézegetjük, legyen akár Egyiptomban, Nepálban vagy az Égei-tengernél.

Napsütötte Toscana

A romantikusok semmiképp ne hagyják ki Frances Mayes kalandjait és ismerkedését az olasz vidékkel.

Út a vadonba

A 2007-ben készített film Christopher McCandless igaz történetét dolgozza fel. A főhős a vándorélet kedvéért búcsút mond ígéretes jövőjének és  keresztül-kasul bejárja Amerikát, majd a film végén Alaszkában végre otthonra talál.

Mamma mia!

Nincs utazós filmválogatás a legnyáribb hangulatú mozi nélkül. A film az azonos című ABBA musical alapján készült és egész egyszerűen elképesztő helyen játszódik. Minden nyáron kötelező megnézni.

 

Ki tudja, hátha idén valamelyik helyre el is zarándokolhatunk…

Forrás: brightside.me

 

 

Tags:

You Might also Like