LOADING

Type to search

Ajánlom Utazom

Káli Art Inn – a hely, ahol elfelejtesz mindent…

Share

Természetesen a szó legjobb értelmében. Itt ugyanis annyi szépség, és kedvesség vesz körül, hogy úgy érzed, egy másik világban vagy.  Ez egyébként többé kevésbé igaz is.

A Káli Medence vendégházairól és panzióról szokás úgy beszélni, a magyar Provance. Legutóbbi látogatásom óta inkább úgy gondolom, Provance a francia Káli Medence. Sok minden támasztja alá ezt a kijelentésemet, de ennyire ne szaladjak előre.

Vendég voltam a Káli Art Inn újonnan felavatott Kaszinó szobájában, és ez a legjobb, ami történhetett velem, azon a bizonyos szerda estén. A Káli Art varázsa ugyanis összetett. Kezdődik annál a pontnál, hogy a honlap tele van információval, a foglalásnál kedvesek, a látvány és a minőség amit ígérnek csak azért nem fedi a valóságot, mert a valóság felülmúlja a képeket.

Érkezés előtt már hosszan csodáltam a tájat, és ismét konstatáltam, milyen jó nekem, hogy ebben az országban élek. Később a falut, Köveskált körbejárva is ugyanezt érzem, gondolom. Csodaszép a tenger, Toszkána varázslatos, Provance levendula illatú, de mégis itt a legjobb, itthon.

Persze nem csak úgy ukmukfukk kerültem ilyen romantikus hangulatba, hanem azért (is) mert ritkán történik meg velem, hogy a hét közepén lerakhatom a munkát, a családot, a stresszt és mindent. Ami marad, az a háborítatlan környezet, és a hely ahol minden arról szól, hogy én, a vendég jól érezzem magam.

Itt tartózkodásom alatt végig úgy érzem, minden pontosan így történik itt minden nap: az emberek kedvesek, a négy fogásos vacsora annyira finom, hogy még beszélni is elfelejtek evés közben, és csak annyi a bajom vele, hogy a Pavlova tortát a végén nem tudom maradéktalanul megenni, mert rengeteget ettem. Egy ilyen menü bármelyik étteremnek csillagos ötös értékelést hozhatna, és én sem vagyok szőrös szívű: isteni volt.

A személyzet kedvessége megint csak zavarba ejtő, nehezen is búcsúzom, beszélgetnék még. De inkább nyugovóra térek a lakosztályomban. Itt: (kérlek ne gyűlölj…)

 

Másnap reggelre marad a nézelődés, a csodálkozás, hogy a “birtok” saját konyhakerttel rendelkezik, hogy van medence, wellness részleg, tó és gyerek mentes pihenő övezet. Mintha minden centiméter pontosan meg lenne tervezve. Minden virág, minden kiskanál, minden abrosz a helyén, hamisítatlan stílusban, imádni való romantikus hajlammal megfűszerezve.

Elindulás előtt még egy minden mentes csoki torta (azóta is emlegetem…) és egy isteni kávé az útra.

Maradnék még…

Stílusos pihenés-a Káli-medencében – Káli Art Inn

A Káli Art Inn a Káli-medence természetvédelmi területén fekszik, közel a Balatonhoz. Kitűnő ételekkel és borokkal, odaadó kiszolgálással és a környező vidék szépségeivel kényeztetjük Önt. Kapcsolódjon ki, érezze jól magát, és felejtse el egy kicsit a rohanó világot. Felejthetetlen nyári pihenést kínálunk Önnek.

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1