LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

Kit érdekel, ha a férfi fiatalabb?

Share

Úgy tűnik a franciák ismét utat mutatnak… Avagy ha szerelem van, egyáltalán nem számít ki hány éves! Te is így gondolod?

Párkeresésnél a fiatalabb férfiak elkerülik a figyelmünket, koruknál fogva egyáltalán nem is vesszük őket számításba. De miért? Talán a biztonság vagy a felelősségvállalás miatt? Azért mert úgy érezzük, hogy az idősebbek jobban tudnak rólunk gondoskodni? Vagy mert ez a társadalmi elvárás?

A nőket mindig is gyengének, gyámolításra szorulónak tekintették, és bár az elmúlt évtizedekben mintha javult volna valamicskét a felfogás, sajnos még mindig él. Az okos férfi tudja, hogy a nő gyengéd, és nem gyenge.

A társadalom azt simán elnézi, ha a férfi akár tizenöt-húsz évvel is idősebb a nőnél, de amikor megfordul a helyzet, vagyis a nő idősebb ennyivel, azt  már nem nézik jó szemmel. Egy idősebb férfi által védett és támogatott nő helyzete elfogadott, míg, ha egy nő fiatalabb férfit választ, azt még napjainkban is valami nehezen felfogható dolognak tartják. Talán javít valamit ezen a megítélésen Franciaország friss elnöke, akit azzal együtt választottak meg, hogy hitvese nem kevesebb, mint huszonnégy évvel idősebb nála. Úgyhogy mi bizakodóak vagyunk, lehet, hogy mégse olyan elítélő a társadalom, mint gondoljuk (vagy csak a francia?). Emmanuel Macron esetében tanácsadói állítják, hogy a hatvannégy éves Brigitte jelenléte alapvető fontosságú volt a kampányban, az idősebb nő élettapasztalatával. A férfi éveken keresztül várt Brigitte-re és felvállalta szerelmét, ezzel pedig bizonyította az embereknek hűségét, kitartását, bátorságát és céltudatosságát. Abban egyetérthetünk, hogy ezek igazán férfias tulajdonságok!

Nyilvánvaló, hogy a szívnek nem számít a kor, szóval miért is ne kezdhetne egy nő fiatalabb férfival? Íme néhány ok, amiért még különösen érdemes is:

Fertőző energia

Egy fiatal és rengeteg energiával bíró fiatal férfi hatása bennünket is sokkal lazábbá és tettre készebbé tesz. Pozitív a világlátásuk és a pillanatnak élnek, ráadásul az egészséges, sportos életre is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Magukkal húznak az esti partik és társas szórakozások világába, különböző sporteseményekre, egyszóval rengeteg új tapasztalatra tehetünk szert és a világot máris egy új nézőpontból szemlélhetjük.

Nyitottak az új tapasztalatokra

Mindig is megakartad mászni a Himaláját, de eddig nem volt bátorságod? Avagy ki akartad próbálni magad énekesként, de nem érezted magadban a lendületet? A fiatalabb pasik ebben is ragyogó partnerek, mert még a legőrültebb ötleteidben is támogatnak.

Csodálják és tisztelik a függetlenségedet

A legtöbb férfi úgy gondolja, hogy egy párkapcsolatban neki kell a dominánsabbnak lennie, neki kell betölteni az oltalmazó és az ellátó, családfenntartó szerepet. Egy fiatalabb férfi csodálja a képességeidet és az eltökéltségedet és  egy független nőt nagyra tud értékelni. Mondhatni, könnyebb kialakítani vele egy új rutint, amiben egyenlőek a felek. Ez azért elég jól hangzik…

Kevesebb szerelmi történet

Ahelyett, hogy mindenféle ex-ekkel kéne különböző ügyekbe bonyolódni, vagy azon agyalni, hogy kivel, milyen viszonya volt kiélvezhetjük az együtt töltött idő minden percét és még osztoznunk sem kell rajta senkivel. Természetesen családtagok kivételek – hiszen velük jobb a jó viszony, akárhány éves is partnerünk…

Még a legjobb éveidet is újraélheted

A te tapasztalataiddal és az ő optimista és energikus hozzáállásával újra élheted még egyszer a korábbi mókás dolgokat, a különbség már csak annyi, hogy most már nem tartasz semmitől. Emlékezz csak vissza a késő estébe nyúló telefonálásokra, a hétvégi kiruccanásokra vagy a jó kis koncertekre, és egyből újra tinédzsernek érzed magad.

 

Megfogadja a tanácsodat

Tudatában van annak, hogy te már rengeteg tapasztalattal rendelkezel, akár munkakeresésről vagy egy állásinterjúról legyen szó, ezért nem érzi úgy, hogy sérül az egója, ha elfogadja, amit te mondasz.

Jó az ágyban

Megint csak a te tapasztalataid miatt,  ő is igyekszik jobb lenni és megfelelni az elvárásaidnak. Ez esetben is szívesen veszi a tanácsokat és meg is fogadja azokat.

Kevésbé szkeptikus

Valószínűleg tele van még álmokkal és mindenféle vágyakkal, amelyeket az élettel szemben támaszt és hát ugye némi optimizmus és pozitív gondolkodás sosem árthat.

Nálad van a távirányitó

Azért az se egy utolsó dolog, hogy te lehetsz az alfa-hím (na jó, nőstény) a kapcsolatban, mert azzal sincs baja, hogy átadja az irányítást a te kezedbe. Persze mint mindig, ebben is érdemes az arany középút felé húzni, kompromisszumokat kötni.

A fiatalabb férfi irtó szexi

Bár az érett férfiak is rettentő vonzóak tudnak lenni, azért egy fiatal és energikus pasi nagyon is befutó.

Valahol azt is olvastam, hogy amíg egy egyedülálló negyvenes nő el tudja magát tartani, és helytáll minden fronton – legyen szó a gyerekekről, munkáról, háztartásról – pont azért, mert kénytelen mindent egyedül megoldani, állandóan a topon van. Nem engedheti meg magának, hogy ne törődjön a külsejével és kizárt, hogy elhagyja magát. Ezzel szemben az egyedülálló negyvenes férfi hajlamos eltunyulni és mivel már neki is van ex-családja általában nem az a jellemző, hogy tartós kapcsolatot keresne. Sok esetben ki van égve és mindannyiunk bánatára még sörhasat is növeszt. Vele szemben viszont ott áll a fiatalabb férfi, akinek fontos a sport, ráadásul az ő korosztálya már úgy nőtt fel, hogy férfi és nő között munkamegosztás van. Szellemisége felvilágosultabb és ami talán a legfontosabb egy nő számára, hogy NŐKÉNT bánik vele. Így aztán teljesen érthető, hogy mit is kereshet egy érett nő egy fiatalabb férfi oldalán.

Csak úgy megjegyzésként a végére: az ötvenéves Bea és a nála kilenc évvel fiatalabb Balázs tizenegy éve házasok. Szerintük a kor egyáltalán nem számít, nem érzik, hogy bármelyikük idősebb vagy fiatalabb lenne a másiknál. A lényeg az összhangon és a hasonló gondolkodáson van.

…és mivel mi az idősebb korosztály érdemeit sem szeretnénk elvitatni, és mert őket is nagyon szeretjük, hamarosan azt is elmondjuk, hogy mi is az a sok minden, amit bennük oly nagyra értékelünk.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1