LOADING

Type to search

Családozom Élem

Ez a nő normális?! Szerinte ez a fejlesztő jóga, babáknak…

Share

“Ezek a gyakorlatok teljesen biztonságosak, és hasznosak a gyerekek számára.” Aha persze…

Legelábbis ezt állítja Lena Fokina, a magát baba joga oktatónak tartó nő, aki úgy forgatta, dobálta a csecsemőket a feje fölött és a háta mögött, hogy több weboldal betiltotta a felvételeket. Ha egy kicsit figyelmesebben megnézzük a videót, lehet hallani a gyermekek kétségbeesett sírdogálását.

Ha a gyermekeimre gondolok, folyton elfog egy aggódásba ojtott szerelem érzése, és ez, azt hiszem – teljesen normálisan – nem is fog elmúlni.

Amikor arról beszélünk, hogy mindent meg fogok adni nekik, akkor persze ezer dolog ugrik be. Járunk úszni, nagyokat kirándulni, ha kell sportolunk, és tanulunk minden féléről, sakkozunk, kártyázunk, tollasozunk, hogy olyan tökéletesek legyenek, amilyenek tudnak lenni. Aztán egy óvatlan pillanatban az ember belebotlik egy ilyen videóba. Azok a nők, akik a terhesség utáni állapotban alig várják, hogy a szülés után magukhoz térjenek, és annyira akarnak a mai tökéletes anyuka szerepében tündökölni, lehet, hogy rá is kattintanak, és lehet, hogy még valakinek eszébe jut ezt kipróbálni? Hiszen, ahogy a szöveg mondja, Lena Fokina, aki Oroszországban képzett PE tanár, ragaszkodik ahhoz, hogy a gyakorlat teljesen biztonságos és valóban hasznos a gyermekek számára.

Biztonságos és hasznos?

Ki tudja azt elképzelni, hogy az ő gyermekét így rángatja, dobálja ez a nő? És ki tudja azt elképzelni, hogy egyáltalán ezt végig tudná bármelyik jóérzésű anya, nő, ember nézni úgy, hogy ne érezné folyamatosan azt, hogy most azonnal odamegyek és…. Egyáltalán miért nem tiltják be? Világszerte több millió embert megdöbbentett, amikor Lena Fokina “baby yoga” című videója betört a köztudatba. A magát baba joga trénernek tartó nő, úgy forgatta a csecsemőket a feje fölött és a háta mögött, hogy több weboldal betiltotta a felvételeket. Ha egy kicsit figyelmesebben megnézzük a videót, lehet hallani a kétségbeesett sírdogálást. Ha van is jótékony hatása, amit nem tudok elképzelni, egy egészséges lelkületű ember, nemhogy végig nem tudja nézni, kipróbálni pedig azt hiszem, eszébe sem jut senkinek.

Ha jóga, akkor csak jó lehet..

Mindenki fel tudja éleszteni magában, azt a képzetet, hogy ha jógáról hallunk, akkor beugrik a füstölő illattal kevert, jóságos arcú jógi, aki annyira átszellemült, és mindent tud az ember testéről, lelkéről, kicsit ugyan modern, világi ember is, hiszen ma már mindenki, mindenhol jógázik. De ő a tökéletesen jó döntés, ha sportolni szeretnél, ha a lelkedet gyógyítani, akkor pedig azért. És félre értés ne essék, nem kétlem, hogy a felnőtt emberekre remek hatással van, és sportnak sem utolsó.

De ez nem ugyanaz

Mert te felnőttként önszántadból teszed, vagy azért mert sportolni szeretnél. De a gyerekek nem tudják elmondani, hogy ez egy rettenetes élmény. Ezzel szemben Lena Fokina azt állítja, hogy ezek a módszerek többet jelentenek az újszülöttek számára. A mozdulatok célja, hogy javítsák a muszkaritási és fejlesztési képességeket. A módszert eredetileg, a gyermekek egészségének javítására és korrekciójára fejlesztették ki. Írja az eredeti szöveg, bármit is jelentsen.

Nos, én azt hiszem, hogy mi, ahogy eddig is, maradunk a tollasnál, és a sakknál. És még úszni is megyünk. Remélem, hogy senki nem próbálja ki.

Nekem ez a 2 perc 46 másodperc is rettenetes élmény volt.

A teljes videó itt nézhető meg, de tényleg csak saját felelősségre…

kép forrása: http://www.dailymotion.com

Tags:
Keresztes Kata

A Komlósi Oktatási Stúdió online média- és videozsurnaliszta, illetve interjú- és televíziós újságíró szakán szerzett újságírói képesítést, majd írott sajtó szakirányon is szakvizsgát tett. A tévénézők jól ismerhetik a Fix TV-ből, ahol Kata könyvespolca néven fut kortárs irodalommal foglalkozó műsora.

  • 1