LOADING

Type to search

Eszem-iszom

Keverem kavarom – szakácskönyvek gyerekeknek

Share

Gyerekek, akik otthonosan mozognak a konyhában, felnőtt korukban is szívesen kavarnak valami ízleteset a tűzhelynél. A gyerekeknek szóló szakácskönyvek sora végtelen, picit csemegéztünk a kínálatból. Vasárnapra remek kis ajándék, később sok sok közös élmény, klassz falatozás.

Manókonyha – Szakácskönyv gyerekeknek

A Manókonyha szerzője esküszik arra, hogy akár már 3 éves kortól megtanulhatóak az alapvető konyhai fortélyok. Az Ízbolygó blog szerzője reggelire, ebdére és vacsorára való recepteket is válogatott a könyvébe, és garantálja, hogy a kiskukták hamar rákapnak a főzés ízére. Levesek, rágcsák, pizzák, számos kedvenc könnyedén elkészíthető a leírások alapján. Móka, kacagás, aztán nagy lakoma. A komplett család jól szórakozhat egy-egy egészséges, de finom étel ekészítésekor.

A Főzés gyerekjáték!

A cím ígéretes, az fix. A kifejezetten vegetáriánus recepteket tartalmazó  szakácskönyv gyerekeknek szól, és  tej- és lisztérzékenyek számára is ajánlott. Bár tényleg a kisebbeket célozza, az egész családot a konyhába csábítja egy kis kikapcsolódásra. A könyv nekünk azért is tetszik, mert a recepteken kívül egészségtippeket és a természetet óvó tippeket is ad. A 85 receptet háromféle nehézségi fokba sorolja a szerző, így könnyen választhatunk a kornak vagy a rutinnak passzolót.

Konyhatündérképző

Izgalmas fogások gyorsan és egyszerűen, csábít a borítója. És valóban így van. A sütés és főzés alapjaitól vezet a kulinária világába a szerző, így teljesen kezdő, konyhai zöldfülű is eligazodik a csipetnyi só világában. A Manókonyha szerzője tapasztalatait szerette volna megosztani, roppant egyszerű, érthető nyelven, hogy azokat is a konyhába csábítsa, akik még nem jártak arra, mármint főzés ügyileg.

A kiskukták nem csak a levesek, húsok, ízletes zöldséges- és egyéb egytálételek elkészítésének minden csínját bínját megismerik, de például a mumus piskóta elkészítésébe is belevághatnak a recept alapján. Naná hogy sikerélmény követi az első botladozó próbálkozásokat.

Szörnyen jó szakácskönyv

Az egyik legutóbbi nagyon klassz szakácskönyv a közelmúlt kínálatából. Bernáth József séf nem többre vállalkozott, mint hogy a gyerekek számára mumus alapanyagokból mutasson ínycsiklandó fogásokat. Mindezt kis segítőkkel közösen, mókás grafikák és remek magyarázófotókkal közvetítve. Mire végigfűzzük a recepteket a brokkoli, a csirkemáj és a karalábé inkább kedvenc, mint “nemszeretem” alapanyag less.

Pom Pom főz

Nem maradhatott ki a sorból a saját (és tutira még sokunk) kedvence, a Pom Pom főz szakácskönyv. Nem is akármilyen receptekkel kecsegtet, pecsenyék, lengyel karfiol, mandulás csirkecomb, már a szakavatottabb kezű kiskuktáknak való. De az ubisali, a kókuszgolyó és még sorolhatnánk, a mini szakácsoknak is emlékezetes főzési és ízélményt adhat.

A könyv érdekessége, hogy minden teketória nélkül hoz olyan alapanyagokat, mint a pisztráng vagy a csirkemáj. Bátor kiskuktáknak még biztosan megszerezhetjük valamelyik antikváriumból, igazi kis kincs, anya gyerekkorából.

Tags:
Osztrozics Dóra

Dóra imádja a kávét, jelszavai: bárhol, bármikor, bármennyit. Kislánya szerint mániákus "feketerajongó." A borok is hasonló pozícióban vannak nála, de ott a bármennyit azért kulturált keretek közé szorítva. Receptek, új izgalmas alapanyagok és gasztro hírek nélkül nem telik el napja. Az írás is több évtizede mánia, szerinte a legfontosabb a könnyedség, amikor nem kell fejben bogozni a szavakat, mondatokat. Kedvenc helye a Balaton, télen, nyáron, tavasszal, és legfőképpen ősszel.

  • 1