LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom

10 film, ami azonnal a tengerpartra repít (gondolatban…)

Share
Meríts ezekből a filmekből egy kis napsütést! Kedvenceink, amelyek sok-sok jelenete visz a homokos partra.

Mamma Mia

Ugye mondanunk sem kell, hogy ez a film kötelező azoknak, akik vágynak egy is tengerparti feelingre. A Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Amanda Seyfried főszereplésével készült film Görögországban játszódik. A filmben szereplő két helyszín azóta turista látványosság lett, és ezen nem is csodálkozunk, hiszen Skiathos és a Skopelos (itt található a filmbeli kápolna, ahol Sophie kimondja a boldogító igent) szigete igazi földi paradicsom. Az ABBA slágerekkel teletűzdelt zenés-éneklős film feszültségét egy közelgő esküvő adja, ahová a leendő menyasszony (Sophie) meghívja édesanyja 3 egykori udvarlójának egyikét, akik közül bármelyik lehet a lány apja. A férfiak megérkeznek, de Donna (Meryl Streep) semmit tud erről, így bőven tartogat meglepetések a közelgő esküvő, és az a kérdés, hogy ki is Sophie vér szerinti apukája?

50 első randi

Drew Barrymore és Adam Sandler külön-külön is a vígjátékok mestere, ám együtt valami olyasmire képesek, amit még nem láttunk. A Hawaii szigeteken játszódó történet főszereplője Henry, aki egyik reggel megpillantja Lucyt, akivel összeismerkednek és csodás napot töltenek együtt, ám másnapra a lány nem emlékszik semmire. Lucynak ugyanis egy furcsa memória zavara van, és csak 24 órára korlátozódik az emlékezete, így Henry (és persze Lucy családja) mindent megtesz azért, hogy a lánynak minden nap különleges legyen. A randik során a páros sok különleges helyet bejár Hawaii-on, így akik még nem jártak ezen a szigeten, azok biztos, hogy felveszik a bakancslistájukra a film után.

Éjjel a parton

A történetben két sokat megélt nőt és férfit sodor egymás mellé az élet egy óceánparti szállodában, amit egy hurrikán miatt képtelenség elhagyni. A szállodában rekedt Adrienne (Diane Lane) és Paul (Richard Gere) a sorsnak köszönhetően megismerkedik egymással. A megcsalt feleség, és a boldogságot kereső sebész életét teljesen megváltoztatja ez a hétvége, és más emberként lépnek ki az óceánparti szállodából. Ha szereted Richard Gere romantikus alakításait, akkor ez a film a te szívedet is meg fogja majd dobogtatni!

Üzenet a palackban

Hogyan lehet egy csalódott férfit meggyőzni arról, hogy a szerelem nem ördögtől való és lehet még boldog ebben az életben egy nő mellett? Az 1999-es Üzenet a palackban című film erre is megadja a választ. A frissen elvált riporternő egyik nap egy palackba zárt üzenetet talál a sétája alkalmával, és újságíró révén nem hagyja nyugodni az üzenet írójának kiléte. A nő nyomozni kezd és ráakad Garettre (Kevin Coster), aki eldöntötte, hogy sosem akar szerelmes lenni…. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, amikor egy ilyen különleges nővel hozza őt össze a puszta véletlen.

 

Kék lagúna

A 80-as évek egyik legkeresettebb gyerekszereplőjei Brooke Shield és Christoper Atkins által alakított hajótörött gyerekekről szóló romantikus kalandfilm maga volt a megtestesült tengerparti álomkép. A filmet meseszép helyszíneken vették fel (Jamaica szigetén, a Fidzsi-szigeteken, és a Champagne-öbölben). A sok helyen naturális filmben a magukra maradt gyerekek között lévő különleges kapcsolat kialakulását és a természet felfedezését követhetjük nyomon, miközben olyan érzésünk van, mintha mi is a Kék lagúnában járnánk.

Minden végzet nehéz

Igazi családi komédiát hoztak össze a Minden végzet nehéz című film alkotói. Jack Nicholson és Diane Keaton sziporkázik ebben a furcsa, néha nagyon morbid, de végtelenül vicces alkotásban. A Nicholson által alakított idősödő playboy fiatal barátnőjével éppen az első közös hétvégét töltik a lány anyjánál, amikor a férfi szívrohamot kap. A betegség miatt ágynyugalomra ítél, de még fitt öregúr szemet vet a lány anyjára, aki maga sem hiszi el, de érez valami különös vonzódást a férfi iránt. A közös “kényszernyaralás” és a közös tengerparti séták után váratlan fordulatot vesz a kapcsolatuk és ez nem kíméli a rekeszizmainkat. 🙂

Moana

Íme egy vicces és érdekes mesefilm, amiből megismerhetjük a polinéz emberek történetét, miközben szuper dalok szólnak, és egy csodás kalandot élhetünk át. A filmet nem csak a gyerekek, de a felnőttként is ugyanúgy élvezhetik, köszönhetően Dwayne Johnson (The Rock) által alakított Maui karakterének.  A történet főhőse Moana, akit az óceán maga választott ki arra, hogy visszajuttassa egy mitikus istennő elveszett szívét, ami egy apró, zöld kő. A filmben Moana egyedül kel útra az óceánon, hogy megkeresse Mauit, a legendás félistent, akinek feladata, hogy visszaadja az istennőnek a szívet.

Hat nap hét éjszaka

Mihez kezd két egymásnak ellenszenves férfi és nő, ha egy repülőgépbaleset miatt egy lakatlan szigeten kötnek ki és egymásra vannak utalva? Quinn (Harrison Ford) a pilóta mellékesként a Tahiti térségben utaztatja azokat, akik meg tudják fizetni, hogy egyik szigetről a másikra repüljenek. Ilyen nő Robin (Anne Heche), aki egy jól menő magazinnál dolgozik és vőlegényéhez utazna, ám baleset történik. Quinn és Robin nem is lehetne egymástól különbözőbb, ám miután lezuhan a gépük egy szigeten át kell értékelniük azokat a dolgokat, amiket a kapcsolatokról és önmagukról megtanultak. Óh, és még kalózokkal is meg kell küzdeniük az idilli környezetben, ha ez nem lenne még elég a kettőjük között tomboló feszültség mellett.

 

Holdfény királyság

Adva van két 12 éves gyerek 1965-ben, akik szerelmesek egymásba és elhatározzák, hogy együtt elszöknek. A gyerekeket mindenki keresi a környéken és a New England partjainál fekvő városka lakói élete egy csapásra felbolydul ettől a szökéstől. Wes Anderson nyári történetében minden kicsit szürreális, de nagyon szerethető és tele van rengeteg retróval és némi morbid humorral.

 

Holtpont

Az 1991-es filmben Patrick Swayze, Keanu Reeves és Lori Petty kaliforniai szörföseket alakítanak egy izgalmas krimiben, amiben megismerhetjük a szörfös kultúra szabályait, és hierarchiáját. A tengerparti kalandok és bulik mellett a fő hangsúly azon van, hogy a Keanu Reeves által alakított FBI nyomozó hogyan épül be a szörfösök klubjába, és derít fényt egy bankrablásra, amit a szörfös banda tagjai közül követhettek el.

Mutassunk még tengerparti filmes házakat is? Mutatunk:

Kedvenc filmjeink tengerparti házai

Eddig és ne tovább. Van egy bűnös szokásom: néha csak a házak kedvéért nézek újra meg újra egy-egy filmet. Igen, a szemnek is kell a kikapcsolódás. Van köztük olyan is, ami TÉNYLEG a hullámok habjai közt áll… A film: Este A ház: Newport, Rhode Island A film: A szerelem hullámhosszán A ház: Lake …

Tags:

You Might also Like