LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Kipróbáltuk Lakom

Rengeteg háziasszony problémáját oldotta meg egy magyar, női vállalkozás!

Share

Szagok a hűtőben, gyorsan romló élelmiszer… Mindenkinek baja van vele. A Cibibee azonban mindezt megoldja. Nem csak a hűtőnk lesz vidámabb tőle, hanem a természetet is megóvhatjuk, hiszen ezzel a termékkel egyáltalán nem termelünk szemetet!

Czibolya Katalin a Cibi egyik alapítóját, aki maga is gyakorló háziasszony, kérdeztük a termék születéséről, használatáról és arról is, hogy miért fontos a környezettudatos vásárlás ma, Magyarországon.

Miből készül a méhviaszos élelmiszercsomagoló?

Ez egy biotextil, ami méhviasz, fenyőgyanta és jojoba olaj keverékével van kezelve. Azon kívül, hogy impregnálja az anyagot, azaz egyáltalán nem engedi át a nedvességet és a szagokat, természetes tartósító hatással bír. Ezáltal az ételek jóval tovább maradnak frissek, mintha egyáltalán nem használnánk semmit, vagy műanyagba csomagolnánk azokat. Csak minősített biopamutot használunk, vagyis sem a gyapottermesztés, sem a feldolgozás során nem találkozott a növény vegyszerrel. A színezett textilre a minták kizárólag természetes anyaggal kerülnek rá.

Mire használhatom a Cibibee élelmiszercsomagolót?

Mehet bele zöldség, tejtermék, felvágott, akár még füstölt kolbász is! Azonban a nyers hús, hal csomagolását kerüljük el. A Cibibee élelmiszerzsákokba pedig bármilyen pékárut tehetünk. Nem penészedik be, és nem szárad ki benne a péksütemény.

https://youtu.be/ghH0HF23Q1I

Mi a helyzet akkor, ha egy kirándulásra ebbe csomagolom a szendvicsemet?

Ne csomagoljunk ebbe ételt, ha tudjuk, hogy egész nap melegben leszünk. Erre a célra lett kitalálva a Cibi Újraszalvéta és Újratasak! A méhviaszos élelmiszercsomagoló a hűtőnek a jó barátja, hiszen legjobb tulajdonságait a hűtőszekrényben tudja kifejteni.

Meddig használható a Cibibee?

Attól függ, milyen ügyesen használjuk, milyen gyakran és hogyan tisztítjuk. Ha ideális és megfelelő körülmények között van tisztítva, akkor egy évig biztosan használható. Ezt követve pedig komposztálható, el lehet ásni, le fog bomlani, hiszen minden alkotó eleme természetes.

Hogy érhetem el, hogy akár egy évig a háztartásom része maradjon?

A legideálisabb, ha csak langyos vagy hideg csapvízzel leöblítjük. Nem szabad forróvízben lemosni azért, hogy fertőtlenítsük. Ezt a feladatot a méhviasz már eleve elvégzi. Öblítés után hagyni kell magától megszáradni. Ne tegyük radiátorra, vagy tűző napra, mert a hő csak árt neki.

Hogy jött az ötlet, hogy elkészítsétek ezt a terméket?

Amikor a szalvétával és az újratasakkal kísérleteztem, egy amerikai háziasszony oldalán fedeztem fel, hogy hasonló méhviaszos csomagolót használ. Ezután több hónapnyi kísérletezés következett, mire megtaláltuk a megfelelő receptúrát. Egyszerűnek tűnt, azonban rájöttünk, hogy a tökéletes arányok megtalálása nagy munka.

 Akár én is elkészíthetem ezt otthon egymagam?

Számtalan weboldal írja, hogy az elkészítése könnyű. Neki lehet futni, azonban rendkívül kicsi a valószínűsége annak, hogy megtalálod a megfelelő arányokat. Túl kevés méhviasszal nem fejti ki eléggé tartósító hatását. Ha túl sokat teszel bele, hamar tönkre megy az anyag, megrepedezik, nem lesz megfelelő a tapadása és nem tudod megfelelően összehajtogatni. Nem véletlenül kerültek receptünkbe további természetes anyagok, amik tökéletesítik a terméket. Akár egy csepp is meg tudja változtatni a textúráját és a viselkedését az anyagnak. A méhviasz nem olcsó mulatság, ahogy a biopamut sem – nem éri meg kísérletezni velük.

További szuper Cibi termékekért látogass el a www.cibi.hu weboldalra!

A főszerkesztő ajánlása:

Sokszor leírtuk már, de most is megteszem: nem lehetünk eléggé óvatosak, ha a környezetünkről, a gyermekeink jövőjéről van szó. Hiszen nem nekik hagyjuk örökül a Földet, hanem tőlük kaptuk kölcsön. A Cibibee gyakorlati használatáról néhány dolgot azonban fontos elmondjak. A Cibi lányokkal (Rellával és Katával) hosszan beszélgettem a Cibibee termékről, de amíg nem volt nálunk mindennapos használatban elképzelni sem tudtam, hogy miért lesz jó nekem. Ma már elképzelhetetlennek tartom, hogy fóliába csomagoljak bármit… Kézmeleggel rásimítható maradék ételre a fazékban, eláll benne a sajt, a felvágott, a zöldség is. Egyszerűen csapnál tisztítható és újra bevethető, ha megszáradt. A legjobb tulajdonsága azonban nekem mégiscsak az, hogy semmilyen szag nincs a hűtőben, és az ételeket nem kell kidobni, mert nem romlik meg! Az már csak hab a tortán, hogy ezzel a környezetemért is teszek valamit, minden nap.

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like