LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom Rácsodálkozom Szépítkezem

A 8 legemlékezetesebb ruha a filmtörténelemből (szerintünk)

Share

Hepburn feketében, Roberts vörösben, Knightly zöldben. Bár a jelenetek, amelyekben a színésznők magukra öltötték ezeket a ruhákat legalább ilyen fontosak, most inkább figyeljünk a részletekre!

Jennifer Lawrence fehér ruhája az American Hustle-ben.

Michael Wilkinson ebben a 70-es években játszódó filmben egy csodás, fehér ruhát álmodott meg a színésznőnek. A rendező utasítása csak annyi volt: “Legyen veszélyes!” Ennél ez a ruha egy kicsit több: nem lehet nem észre venni.

Keira Knightley zöld estélyije a Vágy és vezeklés című filmben.

Kevés ennyire nagy vihart mozis ruhát ismerünk. Jacqueline Durran ugyan nem kapta meg a legjobb jelmezért járó Oscar díjat, mégis nincs filmes lista enélkül a darab nélkül. Viszont legalább annyian utálják, mint amennyien imádják. A tervező szerint sok-sok variáció készült belőle, mert a rendező aggódott, hogy a film kulcsjelenetében, ahol McAvoy a könyvespolcnak nyomja a színésznőt, esetleg elszakad.

Audrey Hepburn fekete Givenchy ruhája, a Reggeli Tiffanynál című filmből.

Minden idők legikonikusabb darabja, az egyértelmű nyertes, a fekete selyem estélyi, ami nélkül nincs lista. (Egyébként Hapburn nélkül sem!) A színésznő és a tervező barátsága egy életre szólt, és valahol itt kezdődött. Időt álló darab, aminek szépségében imádunk gyönyörködni.

Julia Roberts vörös estélyije a Micsoda nő!-ből.

Eredetileg ez is feketének készült, de (szerencsére) Marilyn Vance, a tervező inkább ezzel állt elő. Klasszikus áthallás, hogy a “rossz lányok” pirosban járnak… A ruha a jelenet miatt is klasszikus, no meg amiatt is, hogy nem tudjuk róla levenni a szemünket.

Michelle Pfeiffer vibráló ruhája a Sebhelyes arcú-ból.

Ha újra nézzük a filmet, bár 1983-ban készült, mai napig imádjuk Pfeiffer összes ruháját. Tökéletes kombinációja a diszkó korszaknak ez a darab is, amely Armani-t is inspirálta egy 2012-es ruhánál, amit végül Rihanna viselt.

Sarah Jessica Parker menyasszonyi ruhája a Szex és New Yorkból.

Bár szerintünk a madár egy kicsit tényleg túlzás volt, a ruha, melyet Westwood álmodott meg valóban egyedülálló. A forgatás után néhány órával azonnal vevőre is talált, sok-sok pénzért.

Sharon Stone fehér, ujjatlan ruhája az Elemi ösztönből.

Vonatkoztassunk most el *attól* a jelenettől, és figyeljük csak a ruhát. Hihetetlen a tény, hogy 1992-ben készült, hiszen mindannyian felvennénk ma is, ez nem is kérdés. Ellen Mirojnick darabja, ma már szintén filmtörténelem.

Vivien Leigh zöld ruhája az Elfújta a szélből.

A történet szerint Scarlett lerántja a függönyöket, hogy Mami abból varrja meg a ruhát, amiben találkozik majd Rhett Butlerrel. A Walter Plunkett által tervezett darab, annak ellenére, hogy 30 ezer dollárért restaurálták, még mindig ragyogó állapotban van (a film 1939-ben forgott!) és megtekinthető a Texas Egyetem Harry Ransom központjában.

Nem csak a ruháknak, a cipőknek is megvolt, a maguk ikonikus pillanata!

Cipők, amelyeknek megvolt a nagy pillanatuk!

Klasszikus, ikonikus, divatot teremt vagy éppen a film minden fontos jelenetében ott volt… Felidézzük és irigykedünk, mert csodásak! Te hányat ismersz fel? Egy picit segítünk! Talán az első cipő-történet, amivel életünkben találkozunk… …amit nem sokkal ezután követ ez: Audreynak rögtön két …

Tags:

You Might also Like