LOADING

Type to search

Ajánlom Mozizom Utazom

Hangolódj Toszkánára ezzel az öt csodálatos filmmel!

Share
Gyere és utazz velünk és ezzel az öt filmmel Olaszország legszebb régiójába, Toszkánába, ahol a mediterrán kultúra keveredik az ínycsiklandozó gasztronómiával, és a történelmi látnivalókkal.

 Az olasz reneszánsz bölcsője, a csizma középső szárának leghosszabb tengerpartjával (330 kilométer) rendelkező régiója megannyi turistát csábít nyáron. A mediterrán táj, és a különleges történelmi városok (Firenze, Pisa, Volterra) mind-mind vonzóvá varázsolják Toszkánát, ám aki még nem járt ott, az nem tudja, hogy mit hagy ki. Egy kis könnyítésként összegyűjtöttünk öt olyan filmet, amiben a Toszkán vidék téged is elvarázsol majd, és ehhez még a kanapéról sem kell felkelned. Persze garantáljuk, hogy miután megnézted ezeket a filmeket, már tervezgetni fogod a toszkán nyaralásod. Mi szóltunk!
Szoba kilátással
Ha szereted a kosztümös filmeket, akkor ezt látnod kell! A helyszín a káprázatos Firenze, ahová a fiatal arisztokrata Lucy utazik.. A lányt nagyon óvja a gardedámja Charlotte, de a szerelem utat tör magának. Lucy megismerkedik George-dzsal, akivel azonnal egymásba szeretnek. Charlotte azonban jobbnak látja visszavinni unokahúgát Angliába, ahol egy véletlennek köszönhetően újra találkozik szerelmével, ám úgy tűnik késő, mert a lányt már másnak ígérték… Sok szerelemi vívódás egy kis családi drámával megspékelve, mindezt némi Firenzés életérzéssel megfűszerezve. Csodás kosztümöket is láthatsz a filmben, és Helena Bonham Carter ifjonti alakítása is megér egy estét.
Levelek Júliának
A 2010-es romantikus filmben Amanda Seyfried a főszereplő, aki Veronába utazik vőlegényével, akit jobban leköt a helyi gasztronómia, mint a szerelem. A lány így egyedül próbálja meg felfedezni Veronát, ahol egy különleges üzenetre bukkan és itt elkezdődik a kaland. A lány megtalálja a levél idős íróját Claire-t, akihez csatlakozva újra átélik az egykori szerelem történetét. A film a Rómeó és Júlia Shakespeare műből megismert Júlia erkélyénél kezdődik, de ezután csodás vidéket ismerhetünk meg, többek között a Garda tavat, Siena tartományt.
Ízek, imák, szerelmek
Nemrég összegyűjtöttük a kedvenc Julia Roberts filmjeinket, amiből az Ízek, imák, szerelmek természetesen nem maradhatott ki. A fájdalmas válás után spirituális utazásra induló írónő történetét ma már mindenki ismeri, Elizabeth Gilbert írónő nevét azóta egy világ ismeri. A könyv és a belőle készült film is az utazók egyik kedvence, mert megannyi csodás helyen játszódik, többek között Indiában és Balin is. A történetben Liz Olaszországba is eljut, és a Hálaadást egy toszkán családnál tölti, ahol csodás ételekben, italokban és hamisíthatatlan olasz hangulatban lesz része.

Napsütötte Toszkána
Ez a film az igazi etalon, ha még nem ismered Toszkánát, de szívesen körbenéznél és megismerkednél az itt élő emberekkel. A Napsütötte Toszkána című 2003-as filmben Diane Lane alakítja Francest, aki egykoron boldog és sikeres írónő volt, amíg a házassága csúnyán zátonyra nem futott. A nőt annyira megviseli a válás, hogy alkotói válságba kerül, ezért barátnője elküldi őt üdülni Toszkánába. Frances itt egy régi villát vásárol. Eleinte nehezen találja a helyét, később azonban megismeri a környéket és a lakóit. Mi pedig szereplőnkkel együtt szeretünk bele Toszkánába.
Tea Mussolinivel 
A híres olasz rendező Franco Zeffirelli egy önéletrajzi filmet készített gyerekkorának különleges helyszíneiről és érzéseiről. A történetben Luca szemszögén keresztül ismerhetjük meg a Firenzében élő angol hölgyeket. Luca édesapja ugyanis rábízza a kisfiút a hölgyekre felesége halála után. A meghitt tea délutánoknak a háború vet véget. Luca és a Mussolini védelmét élvező angol hölgyek sem kerülhetik el ugyanis a II. világháború kitörését, ami megkavar mindent a kis társaságban. Kémek, besúgók, angol, amerikai politikai nézetek és persze a híres olasz diktátor, akinek minden szavára adnak, pedig nem kéne…
Imádtad a Napsütötte Toszkána című filmet? Akkor nézd meg a házat is, ahol játszódik:

Így néz ki a Napsütötte Toszkána frissen felújított villája!

Emlékeztek Bramasole-ra, az elbűvölő, de enyhén szólva felújításra szoruló toszkán villára, amit a Napsütötte Toszkána című filmben Diane Lane hirtelen szeszélyből megvásárolt? A filmet különben a Toszkánában található Villa Laurában forgatták, amit nem alakítottak át a forgatás kedvéért, csak épp egy picit …

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like