LOADING

Type to search

Ajánlom Szépítkezem

Fókuszban az igényes férfi, avagy apák napjára szeretettel!

Share

Interjú Honti Dániellel a le’ Gent férfikozmetikai márka alapítójával, akitől bátran megkérdeztük, hogy mit kell tudni nekünk, nőknek, a férfiak bőrápolásával kapcsolatban. 

Szeretjük, ha egy férfi nem csak erőt, de eleganciát és igényességet is sugároz magáról. Szeretjük, amikor tudatosan és felelősségteljesen gondolkoznak magukról és környezetükről.  Szeretjük, amikor finom illatuk megcsapja orrunkat. Szerencsére egyre több férfi fordít figyelmet önmagára, jól ápoltságára, bőrére és egészségére. Nekik találta ki Honti Dániel  az innovatív arc és bőrápoló kozmetikumait is magában foglaló le’Gent márkát.

Honnan jött az ötlet, hogy indult a vállalkozás?

2009-ben megismerkedtem a Movember nevű mozgalommal, amely az egyetlen olyan törekvés hazánkban, amely a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet. Úgy éreztem már akkor is, hogy az embernek valahogy ki kell vennie a részét a társadalmi problémákból és példát kell mutatnia. A Movembert megismerve úgy éreztem, hogy e mellé teljes mellszélességgel be tudok állni, ezért is honosítottam meg itthon. Aztán ahogy teltek-múltak az évek és megismerkedtem a férfiproblémákkal, azt tapasztaltam, hogy a férfiaknak egyáltalán nincs idejük foglalkozni az egészségükkel és sokkal kevésbé tudatosak, mint a nők, akik beszélnek róla, és ha bármilyen problémájuk van felkeresik az orvost. Mi, férfiak a közép-kelet-európai sztenderdnek megfelelően egyáltalán nem fordítunk nagy figyelmet se a belső világunkra, se az egészségünkre. Ezen elindulva valami olyasmin kezdtem gondolkozni, hogyan lehetne bejutni a háztartásokba és hogyan lehetne üzeneteket átadni a férfiaknak, hogy egy szemléletváltás következzen be. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha elindítanék egy olyan kozmetikai márkát, amelynek organikus összetevői vannak és mellette egy olyan eszmeiség áll, amely megpróbálja a férfiak figyelmét az egészség és környezettudatosságra felhívni.

Kozmetikai termékkel próbálunk üzenni és bebizonyítani, hogy ez nem egy ördöngős dolog, mert az, hogy organikus alapanyagokat és állatkísérlet mentes termékeket használunk, az az első lépés a környezettudatosság útján.

A kozmetika és a kozmetikumok világa egy elég érzékeny terület. Hogyan került kapcsolatba a szakmával?

Édesanyám kozmetikus, ezen belül bőr és anti-age specialista, így családon belül megvolt a szakember, aki ezzel az oldallal tud foglalkozni, sőt saját márkájával már évek óta a piacon van (M&D). Egy éves tesztelés után született meg ez a márka, a le’ Gent. Teljesen saját, hazai gyártmány. Mondhatjuk, hogy ez egy családi vállalkozás, mert édesapám is részt vesz benne, aki a tudatos férfi kategóriába esik és megtestesíti mindazt, amit szeretnénk, hogy a termékeink is üzenjenek: „odafigyeléssel 50 év feletti férfiak is nézhetnek ki igényesen és ápoltan”. Ő is tesztelte a termékeket és annyira megtetszettek neki, hogy nem csak folyamatosan használja őket, hanem a vállalkozás mögé is beállt.

Mennyire könnyű vagy nehéz együtt dolgozni a családdal?

Nem mindig a legegyszerűbb, mindannyian nagyon nagy tanulási folyamaton megyünk keresztül, de szerencsére eljutottunk abba a stádiumba, hogy már jól tudunk együtt dolgozni. Annak ellenére, hogy vannak korkülönbségek és két generáció dolgozik együtt. A szüleim is más tudást hoznak, én is, és ezt a kettőt kell úgy ötvöznünk, hogy ebből egy csoda jöhessen létre.

Ez úgy néz ki sikerül is. Nagyon érdekesnek találom, hogy francia nevet adtak a márkának. Miért pont le’Gent?

A szó franciául az urat, illetve az óriást jelenti. A férfiakon hatalmas a felelősség és nagyon sok mindennek kell megfeleljenek. Ha ez sikerül, akkor a nők fel tudnak rájuk nézni, mint egy igazi óriásra. Számomra ezt is jelenti a le’Gent.

Hol juthatunk hozzá ezekhez a termékhez?

Nagyon dolgozunk rajta, hogy ez egy ismert márka legyen, és minél több helyen elérhetővé váljon a férfiak számára. A Müller Drogériákban, és a Herbaházban kaphatók jelenleg, valamint a Galaxy-Cosmetics webáruházban és Masculin Férfi Kozmetikai szalonban. Olyan partnereket próbálunk keresni, akiknél fő szempont, hogy minőségi organikus termékeket áruljanak. Próbálunk közszereplőkkel együtt dolgozni, mint például Rippel Ferenc, Decker Ádám és még sokan mások.

Ők hogy találkoztak a termékeikkel?

Megkerestem őket, küldtem nekik egy csomagot és vártam a választ, hogy mi a véleményük róla. Aztán rá egy hétre volt, aki maga hívott, hogy fantasztikus és imádja. Próbáljuk a férfiak egy széles spektrumát lefedni, azokat, akik igényesek és nyitottak, és így a termékeink által egy kis szemléletváltáson is átesnek.

Úgy tudom korábban vízilabdázott is… Van esetleg kapcsolódás a sport és a tudatos ápoltság közt?

A vízilabda az egyik legkeményebb sportág szerintem. Nem csak fejben, lélekben és testben is jelen kell lenni. Imádtam a vízben történő harcokat, viszont annál kevésbé, hogy edzések után rendszeresen kiszáradt a bőröm a klóros víztől és nem igazán használtak az akkori termékek, így a bőr hidratálása már zuhanyzáskor is elengedhetetlen volt. A hajam is azért hullott ki, mert nem figyeltem eléggé erre ezekben az időkben. Most ezért is gyártunk olyan termékeket, amelyek egy komplex formulával teljes ápolást és hidratálást adnak a bőrnek és hajnak.

A korábbi években több multinál is dolgoztam és rájöttem, hogy valami hiányzik az életemből. Szép lassan elindultam az önismeret útján, hogy jobban megismerjem önmagamat, működésemet és bizonyos szituációkban a reakcióimat. Ennek eredményeképpen lettem magam is sokkal egészség- és környezettudatosabb, három-négy éve nem is szedek semmiféle gyógyszert, egészségesen táplálkozom, rendszeresen sportolok és meditálok.

Kik azok, akik leginkább vásárolják a le’Gent kozmetikumokat?

A harminc és negyvenöt éves korosztályt emelném ki, ők azok, akik közül a legtöbben vásárolnak tőlünk. Lehet, hogy páran elítélnek majd emiatt, de én a meleg férfiaknak is ajánlom a termékeinket, mert ők talán nyitottabbak az organikus és minőségi termékek iránt, és azt gondolom, hogy jobban odafigyelnek a részletekre. Továbbá azoknak, akiknek fontos az igényesség és akik nem szeretnének több terméket használni egyszerre, hanem csak olyan készítményeket, amelyek komplexen tartalmazzák a hatóanyagokat és kifejezetten férfi arcbőrre lettek kifejlesztve.

Általában milyen visszajelzéseket kapnak?

Próbáljuk a leghatékonyabban után követni a vásárlásokat és olyan kapcsolatot kialakítani a vásárlóinkkal, hogy érezzék, nekünk fontos a véleményük. Ezért, ha valaki vásárol nálunk, akkor van, hogy közvélemény kutatás jelleggel felhívom és megkérdezem a tapasztalatait. Az általános vélemény egyébként, hogy mindenki érzi a jótékony hatását. Közszereplők meglátásaira is nagyon adok, mert ők rengeteg megkeresést kapnak, és sok mindent kipróbáltak már. Rippel Ferenc például azért is nagyon szimpatikus számomra, mert nagyon odafigyel magára, a testére és az egészségére és miután kipróbálta, arról számolt be, hogy tökéletesen felszívódott, azonnal érezte jótékony hatását és nagyon jó védelmet adott a bőrének. Számunkra ez egy fantasztikus visszajelzés volt, hogy sikerült olyan készítményt megalkotnunk, – ez esetben ez pont az elixír volt – amely a férfiaknak egy fontos és hosszú távú társ lehet.

Mitől többek vagy különlegesebbek a termékeik a többi hasonló termékhez képest, amelyek a piacon vannak?

Komplexebbek és több organikus összetevővel rendelkeznek. Nagyon ügyelünk arra, hogy megtartsuk a parabén, paraffin, GMO és színezékmentességet, illetve az állatkísérletektől is mentesek legyenek a készítményeink. Egy szuper csapattal dolgozunk együtt, akik folyamatosan törekszenek rá, hogy minden kívánságunknak eleget tegyenek.

Elég sok mindennel foglalkozik egyszerre. Mennyire kíván ez egész embert?

Szerencsére egy családi vállalkozásról van szó, így mindenkinek az erősségéhez mérten megvan a maga feladata. E mellett a „time-management” nagy segítségemre van abban, hogy úgy tudjam beosztani a napot, hogy mindenre jusson idő. Szerencsére a Movembernél sikerült olyan csapatot összeraknom, hogy könnyedén tudunk együtt dolgozni. A le’ Gent-el az eleje nehezebb volt, mert az alapokat össze kellett raknom, be kellett jutni a nagyobb cégekhez , de szerencsére most már egy ügyes marketing csapattal dolgozom együtt. Úgy hiszem, hogy egységben az erő, mindenhol lehet találni olyan embereket, akik hasonló elveket vallanak és hozzájárulnak ahhoz, hogy olajozottan működjön a gépezet.

Milyen terveik vannak még?

Szeretnénk külföld felé terjeszkedni. Úgy gondolom a nyugati férfiak jobban odafigyelnek az egészségükre és tudatosabbak is. Ha ők meghallják, hogy valami organikus, akkor szívesebben vásárolják. Először Európa a cél, aztán meglátjuk merre visz az utunk.

A termékkínálatban is számíthatunk újdonságokra?

Ősztől tervezzük újabb termékek bevezetését, amelyek szintén komplex készítmények lesznek, de a részleteket még nem árulom el. Azt viszont megígérhetjük, hogy olyanok lesznek, amelyek továbbra is praktikusak, organikusak és hatékonyak.

Mi pedig ezennel megígérjük, hogy a le’ Gent termékcsalád legújabb termékeiről is azonnal beszámolunk majd. Mert mi nők, itt a Good Stuff Magazinnál teljesen odáig vagyunk a termékekért! Ez tényleg jó cucc!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like