LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Főoldal

A 10 legjobb dokis sorozat, amit neked is nézned kell!

Share

Izgultunk már Meredith szerelmi élete miatt, imádjuk Dr. House modortalanságát, és anyánk mellett néztük a kanapén a Klinika minden epizódját. Sok újat nem tudnak hozni ezek a szériák mi mégis imádjuk őket. És nézzük, akárhányszor ismétlik! 

Valami megmagyarázhatatlan vonzalmat érzünk a kórházas, orvosos sorozatokkal kapcsolatban. Izgalommal figyeljük a meglepő eseteket, és örülünk, hogy nem velünk történnek meg ezek a dolgok. Közben persze drukkolunk a dokiknak, nővéreknek, hogy megmentsék a beteget, míg a magánéletüket is próbálják egyenesben tartani, ami valljuk be a műtétek és a sürgősségi esetek között nem egyszerű.

1. A németek (és persze a magyarok) kedvence: A Klinika

A fekete-erdei klinika újra és újra le tudja kötni a tévé előtt ülőket, pedig a sorozat nem mostanság került bemutatásra. A 80-as évek egyik legszerethetőbb kórházas sorozatában megismerhetjük a Klinika mindennapjait. Brinkmann professzor, Crista nővér és Udo mindenkinek szerzett kedves vagy éppen szívszorító perceket. A sorozat családtörténet is volt egyben, a nézők 4 évig követhették nyomon a szereplők sorsát 1985-1989 között. Magyarországon 1988-ban mutatták be az első részt, ami azóta sok ismétlést megélt. Azt tudtad, hogy készítettek egy egész estés filmet is, ami 20 évvel a sorozat zárása után játszódik?

2.  A klasszikus: ER – Vészhelyzet

Kihagyhatatlan erről a listáról a 90-es évek legnézettebb sorozata, a 15 évadot megélt Vészhelyzet, ami a csúcsra repítette George Clooneyt. A Michael Crichton sci-fi rendező nevével fémjelzett sorozatot 1996-ban tekinthettük meg először magyarul, és hosszú éveken át drukkolhattunk Carol nővérnek, Carter dokinak, Green dokinak, Lukának és a többieknek, hogy a sürgős eseteket megmentsék, miközben az életük mindennapjaiba is beleláttunk. Rengeteg felejthetetlen sorozatfinálé kötődik a Vészhelyzethez, elég csak arra emlékeznünk, amikor egy őrült lövöldöző bejutott a kórházba és ott vérfürdőt rendezett…

3. A világ legbunkóbb orvosa: Dr. House

Lehet szeretni és lehet utálni a Hugh Laurie által vászonra vitt dokit, de valahogy mindenki érez Dr. House iránt. A különleges szarkasztikus humorral rendelkező őszinte orvos sokak kedvence lett az évek alatt. A különleges betegségben és gyógyszer függőségben szenvedő doki sok extra esetet megold praktizálása során, miközben megküzd a saját démonjaival, és a rezidens csapata ellenállásával is.

4. Szerelmes orvosok: Grace Klinika

A 3 Emmy-díjas sorozatban a seattle-i kórházban gyakornokoskodó orvospalánták és mentoraik életét mutatja be. A főszereplő Meredith Gray, aki különleges szerepet tölt be a kórház életében a 12 évad során. A sorozat 2005-ben indult hódító útjára, és azóta is töretlen a népszerűsége. A Grace Klinika egykori sztárjai közül azóta többen színészként, és színésznőként is helyt álltak. Patrick Dempsey (Derek Sheperd doktort játszotta) és Katherine Heigl (Izzie Stevens rezidens) a két leghíresebb, aki a sorozatból tudta kamatoztatni a tehetségét.

5. A plasztikai sebészek elképesztő világa: Kés/Alatt

Adva van két plasztikai sebész, akik nem is lehetnének különbözőbbek. A két orvos, Sean McNamara (Dylan Walsh) és Christian Troy (Julian McMahon) életét bemutató sorozatban rengeteg extrém és néha abszurd esetet nézhetünk végig. A nőcsábász Christian nem veti meg a tudatmódosító szereket, míg Sean próbál normális apa és férj maradni, de a félresikerült házasságában ez nem annyira könnyű.

 

6. A vicces sorozat: Dokik

A külföldön Scrubs néven futó nagy sikerű szituációs komédiában John Dorian “JD” medikus bizarr élményeit ismerhetjük meg. A nagy mellénnyel dolgozni kezdő rezidens nincs felkészülve a kórházban őt érő meglepetésekre így sok vicces helyzeten nevethetünk az egyes részeken. Az üldözés mániás karbantartó, a mindenkit leoltó főorvos, a gonoszt megtestesítő kórházigazgató, a minden lében kanál nővérke sok vicces szituációt adott a sorozat nézőinek.

via GIPHY

7. A megnyerő páros: Dr. Csont

A bűnügyi antropológus és az FBI nyomozó kettősén alapuló sorozat nagy kedvenc hazánkban is. A sorozat alapján a Kathy Reichs által írt nyomozós krimi regények adják, így az izgalom garantált. A Dr. Temperance “Bones” Brennan antropológus életére koncentráló sorozatból sok mindent megtudhatunk a boncolásról és az áldozatok azonosításáról. Bones társa, Booth ügynök, akivel jó csapatot alkotnak, mert a doktornő a racionális magyarázatok, míg az ügynök az elrugaszkodott ötletek híve. A köztük lévő súrlódások, a se veled, se nélküled kapcsolat sok drukkolnivalót ad a bűnesetek mellett.

8. A sebész

Az 1900-as évek elején járunk, ahol John Thackery sebész orvos new york-i kórházas munkájába nyerhetünk betekintést. John főnöke váratlanul távozik, így keresnek mellé egy segédet, aki egy fekete bőrű férfi (Algernn Edwards) lesz. A munka nem zökkenőmentes az orvos és új társa között. A Clive Owen (Az ember gyermeke, A belső ember) által alakított sebész a tudomány és a drogok megszállottja, így a munkája ellátása rengeteg kihívást tartogat számára.

9. Doktor Addison

A Grace Klinika sorozat szereplője saját sorozatot is kapott, ahol a doktornő saját magánpraxisába láthatunk bele, miután otthagyja a Grace Klinikát. Doktor Addison a világ egyik legnevesebb újszülött sebésze, aki szülésznő és nőgyógyász is egyben. Aki szereti a gyerekvállalással, szüléssel és terhességgel kapcsolatos különleges eseteket, és megoldásokat az nyugodtan nézze meg ezt a sorozatot.

 

10. Sherlock

Mert hová is lenne a mi Holmesunk Wattson doktor nélkül? A zseniális (és sajnos csak kétévente három epizóddal) széria legjobb részei amikor ezek ketten nyomoznak, vagy csak szimplán beszélnek. A John Watsont játszó Martin Freeman tehetségét végre a világ is felismerte, bár mi már az Igazából szerelem óta imádjuk. Sherlock Holmes történetei, mai köntösben, zseniális forgatókönyvvel, és hibátlan szereposztással!

 

12 ok, ami miatt imádunk Benedict Cumberbatch!

Viszonylag nehéz kivárni a Sherlock következő részét. Ha neked is elvonási tüneteid vannak olvass tovább. Első ok, mert így néz ki: Második ok, mert az ő hangjával (és angol akcentusával) minden, mondom MINDEN! szöveg szexi. https://www.youtube.com/watch?v=sNPp74zh8lM Harmadik ok, mert nem tudja …

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1