LOADING

Type to search

Ez+az Utazom

8 hely, ahol úgy érzed majd, hogy a Trónok Harca szereplője vagy!

Share

És a legjobb benne, hogy némelyik tényleg csak néhány órányira van tőlünk!

Ha epekedve várod a Trónok harca új évadát (július 17-én debütált az első rész), de addig nehezen telnek a napok, akkor megsürgetheted egy kicsit. Fedezz fel olyan helyeket, amelyek beleillenek a sorozat helyszíneibe és máris gyorsabban telik az idő.

George R.R. Marin sikerkönyvéből készült sorozatot talán nem kell bemutatni. Ez a történelmi fantasy világ sokak kedvence a különleges helyszíneivel és emlékezetes szereplőivel. Ha te is bírod John Snowt, Tyrion Lannistert, és Daeneryst a Sárkányok anyját, akkor kalandozz velünk olyan tájakon, ahol újra átélheted a Trónok harca híres jeleneteit.

 

1. A királyok és királynők lakhelye

Hatalmas várfalak, égig nyúló kecses tornyok, masszív védelem, és igazi történelem. Ha a Hét Királyság leglátványosabb helyszínét szeretnéd megtalálni, amit egy tenger határol, akkor irány Horvátország. Dubrovnikban több jelenetet rögzítettek a sorozathoz, hiszen itt minden megtalálható, amit G.R.R.Martin megálmodott Királyvárnak. Itt forgatták a sorozatbeli híres Feketevíz-öböl csata jeleneteit is.  Egy másik horvát város, Šibenik Bravoos városnak adott helyszínt a sorozatban.

2. Sétálj Dorne zöldellő kertjében

A Martell ház székhelye (Dorne) a buja kertjeiről is ismert. A házassággal elismerést szerző Martell ház büszke arra, olyan csodás helyen élnek, ahol mindig süt a nap, és mindig virágzik a természet. Ha ilyen helyet keresel, akkor a legjobb ha Spanyolországba, azon belül is Sevillába látogatsz. Itt található ugyanis a Alcázar de Sevilla, ami a 11. századi mór királyok lenyomatát őrzi. Ebben a csodás királyi palotában több kultúra keveredését nézhetjük meg, miközben sétálgatunk a mindig virágzó fák és növények között.

3. A dothraki pusztaság

A sorozatban Daenerys sokáig vándorol, míg új hazára nem lel. A vándorút nagyon megerőltető, hiszen sehol egy árnyékot adó fa, mindenhol csak kövek, és perzselő forróság. Ha bírod a meleget, és szívesen ott lennél az essosi pusztaságban akkor Sevillából indulj Észak-Spanyolországba. Itt található ugyanis Bardenas Reales, ami észak Spanyolország régiójának sivatagja. Ebben 41.000 hektáros kietlennek tűnő sivatagban vették fel a sorozat jeleneteit, amikor Daenerys és dothraki serege újra találkozik.

4. Meeren és a Rabszolga-öböl

Daenerys hódítása során elfoglal egy várost (Meeren), ahol berendezi új királyságát segítőivel együtt. A meereni város jeleneteihez a stáb Máltára utazott. Valetta városában vették fel azokat a jeleneteket, ahol Daenerys végigsétál a városban, és megnézi a pusztítást, amit a mesterek hagytak az emberekben, és itt határozza el, hogy megváltoztatja a város rendszerét. Mdina, egy másik máltai város is a Trónok harca rajongók szíve csücske, itt forgatták ugyanis a Királyvárban játszó jelenetek többségét.

5. Királyok útja

Ha szeretnéd végig járni az utat, ami a Hét királyságból Királyvárba vezet, akkor a Királyok útján kell végig haladnod, ahol a szereplőknek is. Erre Észak-Írországban lesz lehetőséged, hiszen itt találhatóak meg azok a fák, amik alatt sok király és kísérője elhaladt a Trónok harcában. Az írországi út nagyon népszerű célpont, híres göcsörtös fái már a 18. század óta állnak, és szegélyezik az utat irányt mutatva a vándoroknak.

6. A jeges Fal

Ha nem bírod a meleget, akkor irány észak, pontosabban Izland, ahol rengeteg jelenetet vettek fel, amik a sorozatbeli Falnál játszódnak. A 700 méteres Fal tetején szolgál ugyanis a Fekete őrség, aminek John Snow is a tagja. Persze Izlandon nem találunk ilyen magas jégfalat, ezt a filmesek trükkel helyettesítették, de Grjótagjá-barlang, ahol John Snow és Ygritte megfürdik ma is látogatható. Izlandon érdemes felkeresni a Vatnajökull Nemzeti Parkot is, hiszen itt található a Svínafellsjökull gleccser, ahol több jeges harci jelenetet rögzített a Trónok harca stábja.

7. Volantis

Az ötödik évad végén Tyrion Lannister a törpe, és Varys mester ide érkezik meg, elbújjon üldözői elől. A hatalmas híddal szegélyezett masszív városnak a valóságban a spanyol Córdoba nevű város ad otthont. Az andalúz régió legnagyobb és legrégibb városa az UNESCO világörökség része és több nép örökségét őrzi. A város egykoron a római Senecának, a muszlim Averroës-nek, valamint a zsidó Maimonidésznek is központja volt.

8. A híres dothraki esküvő és az Azúr ablak

Az első évadban nagyon emlékezetes jelenet volt a dothraki esküvő, ahol Khal Drogo és Daenerys egybe kelnek. Sajnos ez a helyszín már nem látható a maga pompájában. A Máltán található híres Azúr ablak idén március 8-án leomlott, és azóta sem építették még újjá, bár a máltai miniszterelnök megígérte, hogy hamarosan pótolják a híres turista látványosságot.

Te melyik helyszínen voltál már vagy melyiket járnád be? Mi Máltára és Spanyolországra szavazunk! 

forrás

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1