LOADING

Type to search

Családozom Élem Eszem-iszom Utazom

Ezekre a helyekre idén el kell mennünk! Beszt of falusi turizmus …

Share

Nyugalom, szépség, tradíciók és a mindennél csodálatosabb magyar táj. Ennél több nem is kell. Egyedül, családdal vagy barátokkal. Jöjjenek a mi kedvenceink!

Homoki Lodge

Az osztrák házaspár egy varázslatos magyar tanyavilágot teremtett az Alföld peremén, ahol vadregényes lápok és hűs erdők váltakoznak egymással. Ide álmodták meg a mára több épületből álló tanyájukat, amely egyedülálló módon mutatja be a magyar történelmet. Az ide látogató választhatja a hagyományos magyar parasztházat, de a kalandosabb kedvűek akár egy igazi, ugyanakkor mindennel felszerelt jurtában is alhatnak. A tulajdonosok számtalan izgalmas programmal tisztelegnek a magyar puszta előtt, amelyen őseink lába taposott évezredekkel ezelőtt. Éppen ezért rengetegféle lovaglási lehetőséggel várják a vendégeket, de akár az íjászatot kipróbálhatjuk, avagy részesei lehetünk egy igazi magyar szafarinak a homokos magyar pusztán.

http://homokilodge.com/hu/

Hollóköves házak

Mesebeli és varázslatos. Kizárólag ezekkel a jelzőkkel lehet illetni a Hollóköves vendégházakat, amelyeket látva azonnal egy magyar népmesében érezhetjük magunkat. Mintha megállt volna az idő néhány száz évvel ezelőtt. Eredeti szőttesek, cserépkályhák, több, mint százéves bútorok és csodálatos hangulat vár ezekben a parasztházakban, amelyek több helyen várják látogatóit. A bazaltköves utcácskára nyíló apró ablakaival és saját udvarával, nekünk a Bátki-ház lett a kedvencünk és egészen biztosak vagyunk benne, hogy amikor majd odalátogatunk emlékezetes napokkal és éjszakákkal ajándékoz meg bennünket.

 

http://hollokoves.hu/

Szalmaház

A Balatontól nem is olyan messze bújik meg ez az édes kis település, Buzsák. A mesebeli birtokon álló hangulatos vendégház 4 szobája várja lakóit, akik letéve az autót talán soha többet nem kívánkoznak majd vissza a városi létbe. A kisboltban mesés régiségek között válogathatunk kedvünkre, de akinek kedve szottyan a kerti gyümölcsösből még lekvárt is befőzhet. Sőt, a falu végén egy kis nádfedeles borospince is található, ahol ízelítőt kaphatunk a finom helyi borokból.

 

http://www.szalmahaz.com/

Gerendás Ökotanya és Vendégház

 

Ükapáink régi tudását és értékeit szeretnék a tulajdonosok feleleveníteni, amikor az ember még figyelt a természetre, azzal összhangban élt és dolgozott.  A Szolnoktól tizenhárom kilométerre található tanya egy csinos tornácos magyar parasztházzal várja lakóit.  Első kézből leshetünk be a hagyományos gazdálkodási formákba, megízlelhetjük a helyi ízeket, és még kenyeret is süthetünk. A kisüzemben bármely átlagos család akár egy nap alatt elkészítheti egész éves lekváradagját, tészta vagy ivólé szükségletét anélkül, hogy saját házát fel kellene forgatnia, napokig készülődnie és utána mosogatni. Ha belegondolunk, ez egy nagyon jó ajánlat.

http://www.rendesgazda.hu/

Patóhegyi borházfalu

Egyszer volt, hol nem volt, távol a civilizációtól a Zalai-dombságban volt egy pici falucska Petrikeresztúr. Ennek szőlőhegyén, a mára híressé vált Patóhegyen a Sebők család álmodott egy nagyot és létrehozta saját Borfaluját. Tökéletes házigazdához méltóan, Patóhegy szíve-lelke, Sándor, vendégei minden kívánságát teljesíti. Amikor a vendégházak között keresgélünk, nem könnyű a választás, mert a bűbájos Macskásház, és Mókuslak már elsőre elnyeri az ember szívét. A környék számtalan programot kínál, Zalaegerszegen a gigantikus Bóbita játszótértől kezdte az Aquacityn át, egészen a Szécsiszigeti bivalyrezervátumig. Ha pedig helyben maradunk megkóstolhatjuk Sándor mennyei borait és fantasztikus szakácsművészetét is kiélvezhetjük.

 

http://www.patohill.hu/

Tudjuk, hogy nem könnyítettük meg a választást, de talán a nyáron akár több helyre is el lehet látogatni. Már csak azt kell kitalálni, hogy melyik legyen az első.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like