LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem Utazom

Mit nekünk Provence – irány Tihany!

Share

Tihany és a levendula neve mára teljesen összeforrt. Talán kevesen tudják, de a levendula története Tihanyban már csaknem 100 éves. Őslevendulása Magyarország első ipari céllal ültetett levendulaültetvénye.

A tihanyi Levender Coffe Shop tulajdonosát faggattuk arról, hogy miért is érdemes (most különösen!) ellátogatni erre a nagyon különleges helyre!

“Az 1920-as években egy neves gyógynövény szakértő, Bittera Gyula telepítette az első ültetvényt a félszigeten francia mintára. A fiatal férfi tehetsége és szakértelme, valamint Tihany kitűnő talaja és mediterrán jellegű éghajlata hamar világhírűvé tette a tihanyi levendulaolajat, amelynek illóolajtartalma magasabb volt, mint a franciáké.

Sajnos a szocializmus időszaka alatt az ültetvény pusztulásnak indult, de jelentős része megmaradt.

Napjainkban a sok fáradozásnak köszönhetően, a tihanyi levendula és értékes illóolaja újra nagy népszerűségnek örvend nemzetközileg is. Őszintén reméljük, hogy kis Félszigetünk kincse ismét híresebbé válik, mint a provance-i levendula.

Tihany szívében található varázslatos kis üzletünk, ahol a levendula szerelmesei mindent megtalálnak, ami szem-szájnak ingere. Különleges gasztronómiai-, szépségápolási termékeink, porcelánjaink valamint dísz-  lakberendezési tárgyaink a levendula szépségét, finom illatát és gyógyító erejét hirdetik.

Célunk a hazai kézműves ipar és az egészséges, környezetbarát életmód népszerűsítése. Termékeink több mint 95%-a kézzel készült, magas minőségű, magyar termékek, amelyek a hazai kézműves találékonyságot hirdetik. Gasztronómiai termékeink egytől egyig mesterséges színezék és tartósítószer mentesek, kozmetikai termékeink parabén-, SLS mentesek.

Büszkék vagyunk arra , hogy olyanokkal dolgozhatunk együtt, akik mindig a maximumot igyekszenek nyújtani szakmájukban. Sok időt töltünk azzal, hogy régi vevőink számára is mindig szolgálhassunk eddig nem látott izgalmas érdekességekkel, újdonságokkal. Szeretjük azt az élményt átélni, amikor belépnek az üzletünkbe és elcsodálkoznak, hogy a hazai kozmetikumok piacán is mennyi nagyszerű termék van.  Végig mennek a sorokon gyermeki kíváncsisággal, miközben minden terméket kipróbálhatnak, ha szükségét érzik akár eladóink szakértelme kíséretében.

Tavaly nyár végén találkoztunk először a Magister Products termékeivel és nagyon megtetszett nekünk, már elsőre kitűnt, hogy kiváló minőségű alapanyagokat használ.  Először csak a Levendulás Éjszakai Hidratáló Arckrémjük volt nálunk kapható, de hamar kiderült, hogy magyar és külföldi vásárlóink körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend.  Ezért úgy döntöttünk, személyesen keressük fel Ildikót egy Tihanyi levendulás kollekció reményében. Szerencsénkre nagyon megtetszett neki az ötlet, megmutatta a legjobb termékeit és bepillantást nyerhettünk kis üzemébe.

A Tihanyi Levendula Kollekció megalkotásánal fontos volt számunkra, hogy minőségi, természetes alapanyagokból készüljenek és olyanok is bátran élvezhessék a levendula finom illatát és jótékony hatásait, akiknek nagyon érzékeny, ekcémára hajlamos bőrük van. A kollekcióban vannak hipoallergén termékek is, amelyet egészen kicsi babák esetében is lehet használni, de hiperérzékeny bőrű felnőttek is bátran használhatják!”

Máris indulnál? A Shopot és a Magister termékeket itt találod: Tihany, Batthany utca hrsz 186

Vagy a Magister webshopjában ITT! 

 

Tags:

You Might also Like