LOADING

Type to search

Élem

13 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a férfiakról…

Share

Méghogy mi vagyunk kifürkészhetetlenek! És mit szóltok a csöndben ballagó, kommunikációra képtelen egyedhez, aki (néha) történetesen ugyanaz, mint akivel élünk?

„A magabiztos nőket szeretjük.”

A férfiak úgy látnak minket, ahogyan a szívünk mélyén mi értékeljük magunkat: ha magabiztos vagy, sokkal inkább téged fog választani, mint egy görcsösebb modellalkatú lányt, aki látványosan elégedetlen magával. Tetszik vagy nem, beigazolódni látszik a közhely: az önbizalom vonzóvá tesz.

„Fontos számunkra a külső.”

A férfiakat nem az érdekli, hogy kiszemeltjük követi-e a legújabb divatot vagy sem: azt szeretik, ha a nő jól érzi magát a saját bőrében; az intelligens és szexi, de semmiképpen sem közönséges stílust részesítik előnyben.

„Vannak dolgok, amihez még mi se értünk.”

Fontos számukra, hogy férfiasnak lássuk őket, ezért vállalnak be olyasmit, aminek nem biztosak a végkifejletében. Erősnek akarnak tűnni szívük hölgye szemében, még akkor is, ha gőzük sincs róla, hogyan kell megszerelni a tönkrement hajszárítót.

“Kiugrunk az ablakon a trükkös kérdésektől.”

Bármilyen lenyűgöző is a megjelenésünk, mi, nők gyakran teszünk fel szomorú arccal olyan kérdéseket, mint a „kövér vagyok?”. Szavakkal ki se lehet fejezni, mennyire utálnak válaszolni ilyenkor a férfiak. Ha egy ruha kövérít minket, nem szólnak semmit; továbbra is bókolnak, csak az ég óvja őket a furfangos kérdésektől!

„Van, amit nem engedhetünk meg magunknak.”

Nem titok: a férfiak mindig versenyeznek egymással, és még akkor is összehasonlítgatják magukat a többiekkel, ha együtt iszogatnak a bárpultnál. Mivel gyűlölnek hibázni és gyengének tűnni, azt se feltétlenül fogják elárulni neked, ha anyagilag nem engedhetnek meg maguknak valamit.

„Igenis féltékenyek vagyunk.”

A férfiak nem szeretik nyíltan kifejezni az érzéseiket, így pókerarccal tűrik, ahogy a barátnőjük egy másik fickóval flörtöl, de hiszed vagy sem, legbelül majd’ felrobbannak!

„Bejön nekünk a barátnőd/lánytestvéred.”

Egyszerű: ha te is látod, milyen dögös a barátnőd vagy a húgod/nővéred, azt a párod is látja, de nem fog ennek hangot adni. Ettől még butaság azt gondolni, hogy nem veszi észre, ami számodra is egyértelmű.

„Igen, mi is „vizsgálgatunk” titeket, mielőtt…”

Hölgyek! Ha egy férfi meghív titeket étterembe, azért még inkább ne rohanjatok megvenni azt a habos-babos esküvői ruhát! A könnyű flört, mosoly és nevetés egyelőre csak azt jelenti, hogy a férfi érdeklődik irántatok, de még egyáltalán nem biztos, hogy hosszútávra tervez.

„Fontos számunkra a kedveskedés.”

Ugyan a hagyomány szerint a bókolás a férfiak feladata, de ők is ugyanúgy szeretik az elismerést, mint mi, nők. A kedves, szeretetteljes szavakból tudni fogják, hogy nem csak az időt vesztegették a megfelelő öltözet kiválasztására.

„Olykor mi is szeretjük a „csajos” dolgokat.”

Ez bizony így van: a szép körmök és a puha bőr az ápoltság jelei mindkét nemnél. Ráadásul sok férfi kifejezetten szeret női tévéműsorok előtt pihenni, de nem reklámozza még a barátai előtt sem; úgyse értenék meg.

„Bizonyos dolgoktól mi is rettegünk.”

Egy férfi nem beszélhet a félelmeiről, ugye? Pedig mindenki tart valamitől, és ez így is van rendjén. A férfiak viszont nem feltétlenül vallják be, hogy félnek a sötétségtől vagy a pókoktól, hogy ne mutassák ki gyengeségüket: tettre készen állnak a papuccsal a kezükben az ágy tetején, hogy leüssék a csótányt.

„Mesterei vagyunk az érzelmeink elkendőzésének.”

A romantikus filmek hatására gyakran könnybe lábad a szemünk, míg a férfiak látszólag csak vállat vonnak, hogy „mi ez a hülyeség?”, de valójában azonban ugyanúgy működnek, mint mi. Az egyetlen különbség köztünk, hogy ők titokban törölgetik a szemüket.

„Nem hagyunk el titeket csak úgy.”

A férfiak sose hagynak el egy nőt, aki érdekli őket, és a közhiedelemmel ellentétben sosem cselekszenek ok nélkül. Ha igazán jól érezték magukat velünk, és különleges helyet foglalunk el a szívükben, eszük ágában se lesz továbbállni!

Vannak dolgok, amikről nem szokás beszélni, de fontos, hogy megértsük: a férfiaknak éppen annyi szeretetre és odafigyelésre van szüksége, mint nekünk.

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like