LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Nem tudom ki vagy…

Share

Mert nem az vagy, akibe beleszerettem, nem az, akit választottam. Már nem.

Ülök a konyhában és rágyújtok egy cigarettára. Nem is dohányzom. Körülöttem az este nyomai. Széttúrt papírok az asztalon, mosatlan tányérok és evőeszközök, poharak, egy félig elfogyasztott vacsora maradékai.

Én is az vagyok. Egy maradék. Egy vita, vagyis inkább veszekedés maradéka. Csak nézek magam köré, hogy hogy kerültem ide. Hogy kerültem ebbe a vitába, amit nem én kezdtem, nem én provokáltam. Te voltál.

Mert fáradt vagy. Mert semmi nem jó.

Nem jó az otthon, a rejtek. Én sem vagyok jó.

Az éjszakába elsuttogott szavaimat, ma először hangosan is az arcodba vágtam: Ki vagy te? Mikor változtál meg ennyire? Mikor lettél AZ, aki vagy MOST.

Persze, mindenki változik, én is változom. De ez a férfi, ez a személy, akivel élek, ez nem az, aki te voltál. És nem azért, mert már kevesebb a törődés – de igazából azért is. Utálom, hogy rosszul kéne azért éreznem magam, mert hiányzik az, ami régen köztünk volt.

De tényleg hiányzik. A kedvesség, az odafigyelés, az apró, ici-pici gesztusok. Az érintések, az egymásra nézések a terem másik végéből. Régen cinkosok voltunk, most inkább idegesítjük egymást. Most egyre inkább idegenek leszünk egymásnak, én pedig már saját magamat is unom.

Unom, hogy elmondom magamnak nap, mint nap, hogy holnap jobb lesz.

Nem lesz.

A férfi, aki voltál talán csak hazugság volt. Talán csak EGY hazugság volt, amit elhittem. Az apróságokat, a gesztusokat, az egymásra nézéseket.

És nem fogom magam azért rosszul érezni, mert hittem ennek a férfinak.

A hiedelmek a párkapcsolatról megdőlni látszanak, úgy tűnik egyre kevesebben vannak azok, akik képesek együtt maradni, együtt változni.

A kapcsolathoz mindkét félnek fel kell nőnie. Én most úgy érzem, én megértem arra, hogy tovább lépjek, ha kell akár át is lépjek. Rajtad, egy másik életbe. Egy másik világba.

Egy másik énbe.

Tags:

You Might also Like