LOADING

Type to search

Ajánlom Szépítkezem

„A pozitív visszajelzések erősítenek meg abban, hogy ez az én utam, ezt kell járnom…”

Share

Virág lankadatlan lelkesedéssel masíroz előre a hazai natúrkozmetikumok piacán. Számtalan visszatérő vásárló és megannyi elégedett vélemény igazolja, hogy a Blueberry egy kis tégelybe zárt csoda! Ismerjétek meg a termékcsalád készítőjét, Illés Virágot!

Mi motivált abban, hogy belevágj ebbe a vállalkozásba?

Hobbinak indult, nem pénzkereseti lehetőségnek. Idővel megjelent az a vezérelvünk, hogy alkossunk valami jót és szolgáljuk az emberek egészségét. Amikor láttam, hogy mekkora igény van erre hazánkban is, akkor döntöttem el végérvényesen, hogy ezzel akarok foglalkozni.

Mióta vagy a piacon?

2012 nyarán jelent meg az első termékünk, de akkor a natúr kozmetikum készítés mellett más munkám is volt. Egy éve foglalkozom kizárólag csak a céggel. A pozitív visszajelzések erősítenek meg abban, hogy ez az én utam, ezt kell járnom. Sokszor van a vállalkozói létben bizonytalan időszak, de a vásárlók mindig motiválnak, és tudom, hogy értük érdemes csinálni.

Milyen volt a kapcsolatod a natúr kozmetikumokkal a Blueberry előtt?

Gyakorlatilag akkor ért a megvilágosodás, amikor a fiam pici volt. Miatta kezdtem el utána járni a vegyszermentes kozmetikumoknak, amikor olyan bőrtünetek jelentek meg rajta, amelyeket egyszerűen nem tudtam hová tenni. Az akkor legjobbnak hitt termékeket vásároltam számára, és nem értettem, mégis miért hámlik a bőre, miért jelennek meg a testén kiütések. Előadásokra jártam, kaptam egy listát a káros összetevőkről és másfél órát eltöltöttem a boltok polcainál, leemelgetve egyesével minden terméket.

Megdöbbenve láttam, hogy mindenben van egészségre ártalmas anyag. Ez indított el, de kezdetben csak a családnak készítettem kozmetikumokat. Eltelt pár év kísérletezgetéssel, tanulással, számos külföldi szakirodalmat elolvastam, tanfolyamokra jártam.  Ma már együtt dolgozhatok egy fantasztikus vegyésszel, aki közel 30 éves kozmetikum fejlesztési tapasztalattal segíti a Blueberry termékek fejlesztését.

Jelenleg milyen termékek alkotják a kínálatot?

Elsőként a tisztálkodás témakörével foglalkoztunk, szappanokat és tusfürdőket hoztunk létre. Második körben a testápolással egészültünk ki, jött a krémdezodor, a kézkrém és a testápoló. Kizárólagos képviselete lettünk egy francia bio sminkcsaládnak. Az otthoni arcápoláshoz egy kiváló arctisztító készüléket kínálunk, amely mélytisztítást is végez, valamint most tavasszal kiegészítettük kínálatunkat az Angol Nourish bio arcápoló családdal. Így már a teljes arc- és testápolást, valamint dekorkozmetikum igényt is le tudjuk fedni olyan termékekkel, melyek egyetlen káros összetevőt sem tartalmaznak.

Saját bőrömön is tapasztalhattam a francia ZAO biosminkek jótékony hatását. Mesélnél egy kicsit a márkáról?

Olyan kiegészítő terméket kerestünk, ami mellé tényleg 100%-osan oda tudunk állni és tovább tudjuk szolgálni a hölgyeket kiváló minőségben. Rengeteg márkát átvizsgáltunk, amikor is szembe jött velünk a ZAO, és azonnal megfogott minket a bambusz csomagolás. Ezt az örökzöld növényt nem csak megjelenésükben használják: a bambusz hatóanyaga, a kovasav, minden termékben felhasználásra kerül. A csomagolás élethosszig tartó, ha a termék kifogy, már csak utántöltőt kell venni. Rendkívül környezettudatos és gazdaságos, de a legfontosabb, hogy az érzékeny bőrre is felvihető. Van, akinek a gyulladt bőrét hozta helyre organikus összetevőivel és sok allergiás hölgy tud újra könnyezés, szemdagadás és viszketés nélkül sminkelni.

Kik jelentik a Blueberry célcsoportját és vásárlókörét?

40-45 év közötti tudatos hölgyek, akik már nem arra figyelnek, hogy mit mondanak a reklámok. Akik olyan kozmetikumokat keresnek, ami tiszta, de ugyanakkor hatékony és a mindennapi használat során biztonságban tudják maguk és családjuk egészségét. Az ilyen korú nőknek már általában tinédzser gyermekei vannak, így tovább tudják adni a tudatos szemléletmódot nekik is.

Hogyan tudnád összefoglalni a Blueberry filozófiáját?

Azt szeretném elérni, hogy minél több egészséges és szép bőrű család legyen. Aki hozzánk belép, annak nem kell bogarásznia az összetevőket és értelmeznie a cifra latin kifejezéseket, mert tudja, hogy nálunk csak prémium minőségű, tiszta termékek kapnak helyet.

Mi segített a névválasztásban?

Az én keresztnevem Virág, és ennek valamilyen leképezését szerettük volna a vállalkozás elnevezéséhez. A világ összes nyelve is kevés lett volna ahhoz, hogy megtaláljam a megfelelőt, amire azt mondom, hogy ez az, ez az én márkám! Elengedtem ezt a vonalat, amikor eszembe jutott a kedvenc gyümölcsöm. Mindenképp olyan nevet akartunk adni, ami bárhol a világon megállja a helyét, így lett a márkanév Blueberry.

A Good Stuff szerkesztősége is lelkes használója a Blueberry készítményeknek! Többek közt az ő terméküknek köszönhetjük, hogy a dezodorban is elhagytuk a kemikáliával teli termékeket.

Erről itt írtunk korábban:

3 tanács, ami segít, hogy könnyebben válts természetes dezodorra

Ha nem szeretnéd tovább károsítani a tested mindenféle kémiai anyagokkal, akkor teljesen megértünk. A természetes dezodorokra való átállás azonban nem megy azonnal, viszont több szempontból is NAGYON ajánljuk! Az elején le kell szögezzük, hogy a természetes dezodorra váltás mindenkinél másként történik, és …

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Rendeld meg saját Blueberry termékeidet a webshopból, vagy látogasd meg személyesen üzletüket keddi vagy csütörtöki napokon az alábbi címen: 1134 Budapest, Csángó utca 8.

Egy hely, ahol személyre szabottan segítenek, hogy a számodra legmegfelelőbb terméket vidd haza!

Hasznos tippekért kövesd a Blueberry Facebook oldalát, ha pedig egy igazán klassz, tudatos közösség tagja szeretnél lenni, csatlakozz a Blueberry világa zárt csoporthoz!

[/message]

 

Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1