LOADING

Type to search

Ajánlom

Ezeket a könyveket pakold be a strandtáskába és nem fogsz unatkozni a parton

Share

Én könyv nélkül sehová sem megyek egy tapodtat sem. Nincs ez nyáron se másként, hiszen ekkor még több időm van olvasni, ahogy remélem nektek is. Ha vízpart, strand vagy éppen tengerpart mellé utazol mostanság, akkor ajánlunk 11 szuper könyvet, ami téged is elszórakoztat majd a törölközőn fekve.

A nyári szünet tökéletes arra, hogy a gyerekek és a felnőttek végre a hétköznapok után lazítsanak egy-egy szórakoztató könyv mellet. Ilyenkor több időnk van arra, hogy faljuk a betűket, és egyébként is nincs strand vagy kertben lazítás egy jó regény nélkül. Íme mindenféle műfajban 11 könyv, amit érdemes beszerezned magadnak vagy gyerekednek és a garantált a néhány órányi kikapcsolódás a vízpart mellett.

A legkisebbnek: 

Tom Schamp: Mindenre képes szótár

Mivel kösd le a gyereket a legnagyobb melegben? Egy képes könyvel, amit élvezet lapozgatni, hiszen minden oldalon újabb és újabb érdekességekkel találkozhat és böngészve fedezheti fel a világot. A holland illusztrátor szó szerint mindent belerajzolt a Mindenre képes szótárba, legyen az otthoni, vagy kerti kellék, szárazföldi vagy vízi állat, esetleg öltözékek vagy éppen a művészet – így a legkisebbek játszva ismerkedhetnek meg a világ színes dolgaival.

M. Kácsor Zoltán – Utazás Dínomdánomba

A Kecskés Judit illusztrációval készült gyerekkönyv a dinoszaurusz mániás kicsik új kedvence lesz. A vicces történetben Rilex, a világ legbékésebb Tirannoszaurusz rexének kalandjait követhetjük nyomon. A raptor megismerkedik Kunyival, a keselyűvel, és útjuk egyenesen a pattogatottkukorica mezőkre és a Halász-lé tó hazáig viszi őket.

A tiniknek

Estelle Maskame: – Mondtam már, hogy szeretlek? 

A GABO Kiadónál jelenik meg Estelle Maskame fiatalokról szóló trilógiájának első része, amiben Edent ismerhetjük meg, aki beleegyezik, hogy a nyarat a rég nem látott apjánál tölti a kaliforniai Santa Monicában. A lány nem sejti, hogy apja időközben új családot alapított, ami miatt a lánynak hirtelen három mostohatestvére lesz. A bonyodalmak csak akkor kezdődnek, amikor Eden találkozik Tylerrel, a helyes mostohatesójával, aki tényleg szívdöglesztő. Persze mondani sem kell, hogy nem közömbösek egymás iránt, de vajon lehet ebből kapcsolat vagy netán más?

Ned Vizzini – Nyomás alatt

Mi történik, ha egy tizenéves fiú érzi magáról, hogy nem bírja tovább az iskolai teljesítménykényszert és önként bevonul a pszichiátriára? A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent regény főszereplője Craig Gilner egy este bevonul a pszichiátriára, hogy megelőzze az öngyilkosságot, és itt reméli, hogy majd segítenek neki. A fiú megismerkedik a bentlakásos kórház lakóival és megpróbálja feldolgozni ezt a nem éppen könnyű helyzetet orvosa segítségével. A kórházban a fiú elkezd rajzolni, és a terápia segítségével megpróbálja feldolgozni az iskola okozta stresszt és teljesítménykényszert, ami sok mai fiatalt érint.

A krimirajongóknak

Paula Hawkins: A víz mélyén

A nagy sikerű A lány a vonaton című könyv után Paula Hawkins két év után új krimivel jelentkezett. A 21. Század Kiadó idén májusban jelentette meg A víz mélyén című könyvet, ami egy kisvárosban játszódik, ahol a folyóból női holttestek kerülnek elő. A női lélek és ösztön elismert írónője megpróbálja felgöngyölíteni a folyó különös és régi titkát, és ezzel rendesen felkavarja az állóvizet. Vigyázat, te sem fogsz ugyanúgy tekinteni a vízre a könyv elolvasása után!

Jussi Adler Olsen: Szelfik

A skandináv krimik királya újra beveti a híres Q ügyosztályt. Carl Mørck és kis csapata egy régi gyilkossági ügyben nyomoz, de váratlanul kiderül, hogy esetük összefüggésben lehet egy nemrégiben elkövetett emberöléssel. Felbukkan egy sorozatgyilkos is, aki a gyanútlan nőkre vadászik, és egy durva rablás is történik, aminek köze van az egyébként is szerteágazó ügyhöz. A megoldás nem egyszerű, hiszen rengeteg a kérdés az ügyben, ráadásul a Q ügyosztályban nincs minden rendbe az egyik taggal, ami hátráltatja a nyomozást. Itt beleolvashatsz a könyvbe.

Olvass magyar szerzőktől:

Varga Bence – Köd előttem, köd utánam

Varga Bence első regénye 2015-ben jelent meg (Esős évszak címmel), a kommunikációval foglalkozó szerző új könyvének helyszíne az ezredfordulós Magyarország. A könyv főhőse Feri, akinek szemén át betekintést nyerhetünk a vidéki Áfész boltok mélyére, a bezárásra ítélt gyárba, a pesti utcákon árusító ügynökök közé, a szerb és arab maffia üzemeltette vendéglátóipar világába, miközben elönt minket a nosztalgia.

Galgóczi Dóra – Halló, itt a Mennyország!

A Válaszok háza című könyv szerzője az Ünnepi Könyvhétre új kötettel jelentkezett. A Halló, itt a Mennyország! főhőse Benjámin egy pláza alkalmazottjaként unalmas életet él, ám egy hívás megváltoztat mindent. A hívó ismeri Benjámin háztartásigép vásárló ügyfeleit, és úgy tűnik mindent tud azok múltjáról, jelenéről, de még a jövőjéről is. Vajon ki az ismeretlen hívó? Maga Isten, vagy egy angyal? Vagy ő is egy vásárló a plázában? Benjámin végig járja a számára kijelölt utat, miközben megismeri azokat az embereket, akikről a titokzatos hívó mesél neki.

 

Unaloműzés mesterfokon

Austin Taylor – Optikai illúziók színezőkönyv

Ha te is szereted a felnőtt színezőket, akkor evezz új vizekre Austin Taylor újdonságával! A 40 lenyűgöző körvonalas ábrát tartalmazó könyv megtréfálja a látásunkat, miközben az optikai illúziók megdolgoztatják az agyunkat. A színek rád vannak bízva, a végeredmény garantáltan szemkápráztató lesz!

 

 

A romantika megszállottjainak

Lindsey Kelk  – Az olasz kaland

Nehéz választás előtt áll Tess Brookes, a 28 éves jól menő reklámügynökségnél dolgozó lány. A legjobb barátjával céget alapító Tess egyre közelebb kerül Charlie-hoz, ám egy új megbízás Milánóba szólítja, ahol megismerkedik Nickkel, az újságíróval, akivel szikrázik köztük a kémia. A lány nem tudja mitévő legyen, és kit válasszon. A biztos és megbízható barátot, akit régóta szeret, vagy a szexis divatfotóst, akivel sosem unalmas az élet.  A Lettero Kiadónál megjelent regény igazi strandkönyv, ami megnevettet, elgondolkoztat, és tele van szexi pasikkal. Kell ennél több?

Mary Alice Monroe – Déli mennyegző

Nincs is annál romantikusabb, mint egy nyári esküvő – vagy kettő! Harper és Carson, a két lánytestvér közös eseményre készülnek: az esküvőjükre. A nagy nap előtt egy rejtélyes idegen és súlyos családi titok felbukkanása beárnyékolja a boldogságukat. A Dél-Karolina varázslatos tájain játszódó, bájos, ugyanakkor elgondolkodtató regény szereplői a nem mindennapi eseményre készülődve megtapasztalják, mit jelent az összetartozás, mennyire fontosak a családi kötelékek, illetve hogy a szeretet erejével minden akadályt legyőzhetnek.

Te milyen könyvet olvasol szívesen a vízparton? Egy izgalmas krimit, vagy egy könnyed romantikus regényt? 

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *