LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Szépítkezem

Natúrkozmetikumok személyesen nekünk – interjú Gróf Ákossal a ZENNA SZAPPAN tulajdonosával

Share

Nagyon jól esik az embernek, amikor egy olyan terméket használhat, amely azon kívül, hogy természetes összetevőket tartalmaz, még személyesen neki lett elkészítve az adott problémájára. A kozmetikumokban így nem csak a válogatott alapanyagok kerülnek, de a tulajdonos féltő gondoskodása is. Ezért is szeretjük annyira a ZENNA termékeket.

Honnan jött a kozmetikum gyártás ötlete? Mik voltak az előzmények?

2011 környékén rengeteg probléma volt a nagyobbik fiam bőrével. Az akkor kétéves gyerek állandóan viszkető kiütésekkel küzdött, rengeteg orvosnál jártunk, de semmi nem segített. Ekkor döntöttem úgy, hogy lecseréljük az otthoni kozmetikumokat. Egy-két hónap leforgása alatt minden terméket elkészítettem, persze ekkor még csak saját használatra, egyáltalán nem volt életcélom, hogy ezzel kereskedjek. Aztán egy szeptemberi napon feleségemmel Dobogókőn voltunk, amikor jött a gondolat, hogy vállalkozásban folytassuk, úgyhogy hazatérvén elindítottam az engedélyezési folyamatot. Három-négy hónapig tartott, és végül 2016. januárjában tudtunk elkezdeni működni. Ezt azért is éreztem szükségesnek, mert az ismeretségi körünkben ekkor már olyan sokan használták a termékeinket, hogy nem akartam nem hivatalosan csinálni. Ezért lettünk vállalkozás.

Mitől különlegesek ezek a termékek?

Erre azt szoktam mondani, hogy nekünk mindenre van megoldásunk, mert mi a problémás emberek igényeit próbáljuk kielégíteni. Amikor megkeresnek a vásárlók egy konkrét gondjukkal, akkor arra keresek megoldást és állítom elő a megfelelő kozmetikumot. Ilyenkor két-három féle terméket is készítek az illetőnek és amikor az beválik és orvosoltuk a bajt, akkor a készítményt engedélyeztetem és forgalomba hozom. Nem általános termékeket gyártok, hanem szinte mindegyik problémára szabottan jön létre.

Melyek ezek a problémák?

A legtöbb nő a hajával küzd. Általában száraz a hajuk, vagy töredezett, zsíros vagy korpás. Másik általános probléma, a gyerekek ekcémás, kiütéses bőre. Vannak még a visszeres vagy hámló bőrrel kapcsolatos problémák is, sőt öregségi foltokat is kezeltünk már.

Mit tart a legfontosabbnak, amikor elkészíti a termékeket?

A Zenna egyik különlegessége, hogy mindent frissen készítünk el. Amikor beérkezik a megrendelés, akkor állok neki és készítem el, bármiről is legyen szó. Ami számomra nagyon fontos, hogy minden termékünk pontos összetételét nyilvánosságra hozzuk. Nem csak azt tüntetjük fel, hogy mi van az adott termékben, hanem azt is, hogy mennyi. Ezeket százalékosan mindenki meg tudja nézni az oldalunkon.

Milyenek a visszajelzések a termékeikkel kapcsolatban?

Egyedülálló módon hatvan napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk, mégpedig úgy, hogy még a terméket sem kell visszaküldeni. Másfél év alatt még senki nem élt a lehetőséggel. Másik nagyon fontos visszajelzések a levelek, amelyekben megírják, hogy már az első hét után csökken a korpa, vagy négy hét után eltűntek az öregségi foltok. Számomra ez nagyon fontos, hogy ne csak egyszer vásároljanak nálunk, hanem visszatérő vevők legyenek.

Ehhez folyamatosan meg is kell újulni. Szakmailag hogyan tudja ezt megvalósítani?

Állandóan képzem magam és tanulok. De ez nagyon egyszerű, mert amikor valaki megkeres egy problémával, akkor a megoldást keresve sokszor olyan dolgokkal is találkozom, amelyekkel korábban nem. Ezeket a tapasztalatokat a termékfejlesztésbe és a marketingbe is be tudom építeni. Így ez tényleg egy folyamatos fejlődés. Mindig új hatóanyagok és alapanyagok jönnek, ami ma újdonság, az holnap már nem az, és én imádom ezt a folyamatos változást.

Kik vásárolják leginkább az Önök által készített kozmetikumokat, illetve melyek a legkelendőbb termékek?

Sokan pont a problémás embereket nem szeretik, miközben nekünk ők a célcsoport. Nagyon örülök, amikor kapunk egy levelet és megoldást, segítséget tudok nyújtani a bajra. Ha legyártanék tízezer palack sampont, azzal csomó pénzt keresnék, de nincs benne akkora sikerélmény és nincs benne a személyes kapcsolat sem, amelyeket én sokkal többre értékelek. Nagyon motivál engem, hogy megtalálnak az emberek, akik valamilyen problémával küszködnek és ha sikerül gyógyírt találni, annak örülök a legjobban.

Mennyire nehéz a munkáját összeegyeztetni a családdal?

Most már nagyon. Másfél éve indultunk, akkor még kevesebb vásárlónk volt és a két gyerek mellett könnyebben meg tudtuk oldani az ezzel járó feladatokat. Most már sokszor éjszakába nyúlóan is kell dolgoznom. Éppen ezért a következő évben szeretném bővíteni a vállalkozásunkat és új munkaerőt is felvenni. Arra még nem érzem készen magamat, hogy nagyvállalat legyek, mert számomra sokkal fontosabb a személyes kapcsolat.

A fenti bővítésen kívül milyen tervei vannak még a jövőre nézve?

Szeretnék nagyobb betekintést adni a vásárlóim és az internetes közösségünk részére a termékek elkészítésébe. A közösségi jelenlétet fogom erősíteni élő videókkal, akár a gyártási folyamatról, akár az alapanyagokról. Úgy látom még nem sokan foglalkoznak ezzel, de én szeretném így beavatni a vásárlóimat és szorosabbra fűzni velük a kapcsolatot. Nem csinálok titkot a kozmetikumaim összetételéből, ezek teljesen nyilvánosak, a gyártási folyamatban sincs semmi titkolnivalóm, ezért szívesen meg is mutatom annak, akit érdekel.

Saját webshopjukon kívül személyesen hol lehet találkozni a termékekkel?

Ez a másik különlegességünk, hogy én nem akartam egy boltban sem személyesen megjelenni, mert ott a termékünk egy lenne a sok közül a polcon, és nehéz mellé tenni, hogy miben vagyunk mások. Viszont sok kozmetikus forgalmazza készítményeinket az ország különböző pontjain, mert ők egyrészt saját maguk is elkezdték használni és megtetszett nekik, másrészt szakmailag is ismerik a kozmetikumokat.

A végére egy utolsó kérdés. Miért éppen Zenna?

Amikor a néven gondolkoztam, hetekig görcsöltem, mert nem találtam a megfelelő nevet. Aztán egy nap leültem a konyhánkban és megpillantottam a nyugalmat ábrázoló buddhista képünket a falon és már csak a természetességet kifejező natura szó rövidítését kellett mögé tennem és máris megvolt a ZENNA név. Ez a név tökéletesen kifejezi, hogy a kozmetikumainkkal kíméletesen, összhangban a természettel kínálunk megoldást, és a probléma hosszútávon is megszűnik. Van, amikor már egy hét elegendő, és van, amikor ez lehet akár egy hónap is, de a probléma megszűnik, ez biztos. Utána pedig már nincs más dolguk a vásárlóknak, mint „Vigyázz a bőrödre, egy életen át viselned kell. „

Ezt szem előtt tartva igyekszünk mi is minél több figyelmet fordítani bőrünk egészségére és hála a ZENNA minőségnek ez nem is lesz túl nehéz.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *