LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom

A legjobb tíz film, a ma szülinapos Tom Cruise főszereplésével!

Share

Bár az utóbbi években többet hallunk szcientológiai botrányairól, mint jó filmjeiről, azt nem vitathatjuk el tőle, hogy az egyik legnagyobb, ma élő színészlegenda.

Koktél

Talán ezt szeretjük a legjobban. (Titokban.) A film, aminek újraforgatása szinte minden évben felmerül, pedig a történet nagyon egyszerű: szegény fiú, gazdag lány, sikertörténet, halott barát. Valamiért mégis kiemelkedett az akkori “amerikai álom” filmekből, amelyek futószalagon készültek. Coughlin törvénye: “Valami más, az mindig csak jobb lehet.”

Vanília égbolt

Tudjuk, hogy az eredeti, spanyol verzió sokkal jobb (mint mindig) de mi ezt is nagyon szeretjük, annak ellenére, hogy a vetítésen sokan felálltak, nem értették. Pedig a lényeg egyszerű: válasszuk-e a halandóságot a szerelem helyett. Cruise állítólag itt szeretett bele Penelopéba, néhány hónapig együtt is voltak.

Jeggy Maguire, a nagy hátraarc

Egy újabb nő, egy újabb történet. A lelkiismeretére hallgató sportügynök sztorija, rengeteg szívvel, a nagyon jó Cuba Gooding Jr-ral, elkerülhetetlen boldog befejezéssel. René Zellweger nagyon-nagyon édes, a zene remek és születik egy új szlogen: Virítsd a lóvét!

A cég

A remek író, Grisham regényének remek feldolgozása. Még ma is végigizgulható thriller arról a helyzetről, ami ma már sajnos nekünk is nagyon ismerős: hogyan fonódik össze a politika a maffiával?

Legenda

Nálunk talán kevésbé ismert fantasy mese, amit anyánk utálni fog, de azért nézzük meg! Ha másért nem a fiatal Tomért gatyában. Na, de félre a szexizmussal! A hétköznapi szürkeség ellen mindig ajánljuk a meséket, most sincs ez másként. Törpék, óriások, gusztustalan és csodalények egy mesében!

Interjú a vámpírral

Aki látta Tom Cruise-t Lestatként, a kissé finom, és mindig kéjenc vámpírként, jól tudja, hogy az Alkonyat csak másolja a “dark erotikát”, hiszen amit Pitt és Cruise csinál a filmben az sokkal erotikusabb, és sokkal érzelmesebb. Az utolsó napfelkelte csodáját újra meg újra átélnénk ebben a lebilincselő filmben, ami nem veszít erejéből.

Egy becsületbeli ügy

Az bizonyos, hogy Aaron Sorkin korunk egyik legjobb forgatókönyvírója. Az ő munkája az Elnök Emberei, de ez a színpadi adaptáció is. Cruise figurája az első percben irritáló, majd egyre inkább szerethető, a végén pedig igazi hőssé magasztosul – köszönhetően a zseniális, és ezért a szerepéért Oscarral jutalmazott Jack Nicholsonnak. Nézd meg, kötelező darab!

Rain Man – Esőember

Alig egy évvel azután, hogy Cruise Paul Newmannal játszott, egy újabb színész legenda Dustin Hoffmann lett a partnere. Bár a munka nagyrésze, és az Oscar is az “Esőember” kezében landolt, mellékszereplőként Cruise is nagyon jó az arrogáns testvér szerepében.

Mindörökké Rock

Jó, tudjuk, hogy a film elég rossz, de Cruise, mint kiégett rocksztár zseniális volt. És elénekelte a Bon Jovi klasszikust, ötven évesen, félmeztelenül. Tessék megnézni, elég menő:

Magnólia

Ismét egy mellékszerep (úgy tűnik egyébként, hogy Cruise ezekben brillíroz leginkább!), egy kivételesen hosszú és jó filmben. Frank Mackey, pénzéhes és nagyon-nagyon gáz életmódguru szerepében, akit annyira utálunk, és annyira sajnálunk apja halála miatt, hogy … szóval nem is tudjuk mit érezzünk…

Ha viszont Top Gun rajongó vagy, akkor is jó helyen jársz, mert van hírünk arról is. Pontosabban a folytatásáról, amit már hivatalosan is bejelentettek. 2020-ban Maverick visszatér!

Szereted a filmeket? Olvasd el ezt is:

10 film Julia Robertstől, amit látnod kell!

A People magazin 49 évesen, ötödszörre is a világ legszebbjének választotta mindenki kedvenc színésznőjét, Julia Roberts-et. Bár (nagyon) nehéz tíz filmet kiválasztani az életművéből, mi most ezekre szavazunk! Pizzavarázs Julia Roberts-et akkoriban még leginkább Eric Roberts kishúgaként ismerte Hollywood. Ebben a …

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *