LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Megyek előre, akkor is, ha ez másoknak nem tetszik…

Share

Én vagyok, aki tudja mit akar. Aki csöndesen teszi a dolgát, aki nem tolja az orrod alá, hogy hol tart. Pedig már régen elhagytalak.

Mindenkinek más a fontos. A sikeres, hatékony emberek viszonylag gyorsan megtanulják, hogy talán a legnagyobb energia pazarlás mások véleményével, rosszallásával, irigységével, és negatívizmusával törődni.

Aki mindig másoknak akar megfelelni a legfontosabbról lemarad: értékelni a sikereit, megélni az örömeit.

Azt hiszem először ezt kell megtanulni ahhoz, hogy előre tudjunk menni. Ahhoz, hogy ne törődj másokkal, magaddal kell foglalkoznod. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy átgázolsz a kisebbeken, a gyengébbeken. Sőt.

Az életem igazán nagy tanítói mind visszaadtak abból, amit kaptak, amijük volt. Időnként úgy adtak vissza, hogy engem támogattak.

Az igazán értékes emberek soha nem irigyek. Nem sajnálják mástól a tudást, a szeretetet, a kedvességet.

De tény: azt is megtanulták, hogy oda kell figyeljenek arra, hogy sokan csak lehúzni akarják őket, ki akarják használni kedvességüket. A barát, aki csak élősködik rajtad, aki nem ad vissza a kedvességedből, a törődésedből, aki nem örül a sikereidnek nem igazi barát.

A sikeres ember korán megtanulja, hogy arra számíthat igazán, aki a boldogságában is vele van. Együtt sírni könnyebb, mint együtt nevetni.

Hogy mit mondanak az irigyek? Az öregek szerint soha ne azt nézd, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja. Ha nem számít ki az illető, akkor a véleménye miért is lenne fontos?

Én megyek előre, mert tudom, hogy mit szeretnék. Nem mindig tudom, hogy hogyan érem el, de a cél a szemem előtt lebeg, még akkor is, ha néha baromi nehéz kitartani mellette. Még akkor is, ha sokan bolondnak néznek, hogy elkezdtem.

De nem bolond mindenki, aki belevág az ismeretlenbe? Aki – első pillanatban úgy tűnik – egy lehetetlen dologra vállalkozik?

Aki éjjel és nappal azon töri a fejét, hogy hogyan tud fejlődni, jobbá válni abban, amire feltette az életét?

Mert ne felejtsd el soha: az álmokat nem adják ingyen. Nem elég a mantra és az eltökéltség. A tanulás is kell. A munka is kell. Még akkor is, ha ezt sokan nem értik, ha számon kérik rajtad, hogy miért tűntél el, hogy miért nem érsz rá soha.

Változol, az életed is változik.

Aki ezt nem érti, sajnos le fog maradni. Még akkor is, ha ebbe a szíved szakad bele.

Az igazak maradnak, az igazak megértik mit, miért csinálsz.

Tegyél magadnak meg egy szívességet: ne hagyd, hogy elgáncsoljanak. Se emberek, se érzelmek, se zsarolások.

Én megyek előre.

Még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *