LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Inspiráció

12 ok, amiért egy koncert *szinte* a legjobb terápia!

Share

Miért is? Élettani hatásai fontosak, és jók! Össze is szedtük, hogy lásd miért jó neked. Meglátod a végén te is egyet fogsz érteni velünk! (És már nézed is, hogy a kedvenc zenekarod mostanában hol lép fel!)

1. A légkör, ami magával vonz

Amint belépsz a koncert helyszínre azonnal érezni fogod a helyiségben tapintható energiát. Legyen ez egy néhány fős zártkörű koncert, vagy egy hatalmas aréna több tízezer emberrel, de az energia ott lesz. Hiszen mindenki ugyanazért van ott, és akiket egy érdeklődés vonzott oda az nagyon csodálatos és élénkítő élmény, mind magának a zenekarnak / énekesnek, mind pedig magának a közönségnek is.

2. Az emberek, akikkel ott találkozhatsz

Általában a koncertek előtti beengedés várakozással telik, ez pedig a legjobb terep arra, hogy ismerkedj.  Hiszen ugyanazért álltok sorban, így a közös téma már adott. Az is biztos, hogy olyan emberekkel fogsz megismerkedni, akikkel hasonló az érdeklődési körötök (legalábbis a zenében). Jó kis barátságok szövődhetnek így, és persze a várakozás is gyorsabban telik.

via GIPHY

3. A várakozás érzése

Amikor egy évvel, vagy néhány hónappal korábban jegyet veszel egy kedvenced koncertjére, akkor annyira távolinak tűnik az időpont, amikor fellépnek. Aztán közben telik az idő, és egyre izgalmasabb lesz minden, hiszen ott a várakozás érzése, ami egyre fokozódik, ahogy eljön a pillanat. A koncert előtti este már jó eséllyel aludni sem tudsz és a koncert napján csak az jár a fejedben, hogy milyen lesz az este. Olyan, mintha egy randira készülnél, ami biztosan jól fog sikerülni.

4. Amikor végre egy olyan kedvencedet láthatod élőben, akit már évek óta hallgatsz

Sosem felejtem el a pillanatot, amikor a Sziget fesztiválon megláttam Paolo Nutinit, akiért évek óta rajongtam már. Amikor színpadra állt, akkora örömöt éreztem, hogy arra nehéz szavakat találni – avagy ilyen, amikor több évnyi rajongás végre testet ölt. Ha még nem próbáltad ezt az érzést, akkor feltétlenül ki kell! Nincs ennél nagyobb boldogság (nah jó, van pár, de most a zenei koncertekről van szó!).

5. Az egészségednek is jót tesz

Tudtad, hogy egy koncerten olyan mennyiségű boldogsághormon áraszt el, ami jó időre fedezi a szükséges “adagodat”? 🙂 Arról nem is beszélünk, hogy koncert közben táncolsz, mozogsz, ugrálsz, ezáltal kalóriákat égetsz, ami ugye fogyáshoz vezet.

via GIPHY

6. Amikor találkozol az énekessel, vagy a zenekarral

A kedvencükkel találkozni elképesztő élmény, hiszen ilyen közelről látni azt, akinek a dalait kívülről fújjuk… Ha lehetőséged van olyan jegyet venni, amiben benne van a meet&greet, azaz találkozás a zenekarral/énekessel lehetőség, akkor használd ki. Hidd el, hogy az ott készült képeket még az unokáidnak is mutogatod majd. Persze úgy is össze lehet futni az énekessel, ha kitartó vagy és megvárod őt a koncert után/előtt, ez is hasonlóan euforikus élmény, amiről az igazi rajongók ódákat tudnának zengeni.

7. Az emlékek

Mert vannak olyan koncertek, amikre egész életedben emlékezni fogsz. Azért, mert annyira jó volt, vagy annyira különleges, vagy mert annyira viccesre sikerül az utána lévő este.

8. Egy koncertről mindig lehet mesélni

Jó kis beszélgetési alapot ad egy-egy koncert élmény, hiszen ezekről mindig jókat lehet nosztalgiázni, és az élményeket megosztani másokkal.

via GIPHY

9.  A zenei ízlésed bővítése

Érdemes helyi koncertekre ellátogatnod, mert így rengeteg tehetséges zenekart nézhetsz meg ingyen. Ráadásul egy jó helyi művészből, vagy bandából később igazi sztár válhat, és jó lesz arról mesélni majd, hogy te ott voltál az első koncertjeik egyikén.

10. Interakció a fellépőkkel

Különleges élményben lehet részed minden egyes koncerten, hiszen a színpadon álló énekes valószínűleg beszélgetni fog a közönségével, azaz veled is. Sok énekes szívesen mesél ilyenkor a számok keletkezéséről, vagy csak arról, hogy milyen éppen a turnéja vagy milyen érzései vannak. Sok érdekességet megtudhatsz ilyenkor, és ettől még szimpatikusabbá válhat egy-egy előadó.

via GIPHY

 

11. Egy koncertre felvehetsz bármilyen ruhát!

Persze a jóízlés határain belül, de egy koncert mindig jó alkalom arra, hogy különleges ruháidat bevesd. Mert miért is ne avathatnád fel azt fura hajpántodat, a legérdekesebb pólódat, vagy szoknyádat ezen az eseményen? Nem fogsz kitűnni, hiszen ilyenkor mindenki megvadul egy kicsit és kiéli az extrimitását. Tedd te is ezt!

12. Igazán közel kerülhetsz a kedvenc énekesedhez/énekesnődhöz

Ha még nem voltál sosem az első sorban, egyszer az életben ki kell próbálni, mert elképesztő élmény. Minden koncerten meg van adva egy időpont, amikor beengedik a rajongókat. Ha az elsők között érkezel ekkor (vagy gyorsan szaladsz) jó esélyed van arra, hogy a legelső sorból csodálhasd a kedvenceidet. Használd ki, mert így biztos, hogy rád fog mosolyogni az előadó, hiszen amennyire te jól látod őt, ő is fog téged 🙂

forrás

Ha a nyarad fesztiválozással telik olvasd el ezt is:

10 tipp, hogy te legyél a legszebb bármelyik nyári fesztiválon

Múlt héten lezajlott a VOLT fesztivál, a héten startol a Balaton Sound, augusztusban a Sziget fesztivál, de lesz még jó pár szabadtéri rendezvény, ahol ha csak 1-1 koncertre, vagy akár egész hétre, de te is lehet, hogy ott leszel. Ha neked is fontos, hogy a legjobb formád hozd a fesztiválokon, akkor ajánlunk pár szépségtippet, …

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *