LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

Bármennyire is fura ezt leírni, de a “Despacito” kihúzta Puerto Rico-t a gazdasági válságból…

Share

Igen, és ezért az ország kormányzója hálás köszönetét fejezte ki a zenekarnak. De mi is történt valójában?

Két hónappal ezelőtt Ricardo Rosselló, hivatalosan is bejelentette, hogy Puerto Rico becsődölt,  közel 70 milliárd dollárra tehető az ország hiánya. A többi pedig történelem. Jött Luis Fonsi és Daddy Yankee, a Despacito hatalmas világsláger lett, és az ország turizmusa közel 45%-al fellendült.

Hogy miért? Ennek több oka is van:

Először is, mert a rajongók látni akarják hol született a két sztár.

Másodszor pedig azért, mert a klipben ilyen helyszínek vannak:

 

Harmadszor pedig (állítólag) amiatt az egy sor miatt a dalban, hogy “this is how we do it down in Puerto Rico,” – vagyis, “így csináljuk mi ezt Puerto Ricoban”, vagy valami ilyesmi.

Az élelmes turisztikai irodák a klip helyszíneire utazásokat szerveznek. Ilyen például a  Club La Factoría, Old San Juan és a La Perla.

A hírekre természetesen Luis Fonsi is reagált, nagyon boldog volt és még hozzá tette, hogy szerinte a klip női szereplője  Zuleyka Rivera (Miss Universe 2006) is sokat segített a dolgon, csakúgy, mint a rendező Carlos Perez, aki a gyönyörű helyszíneket kisfilmbe komponálta.

(A dal nyolcadik hete első a Billboard listán, és jó eséllyel ez lesz a nyár dala is.)

Forrás: billboard.com

Nekünk ez is tetszik, nézd meg te is:

150 művész változtatta csodává ezt a tunéziai falut!

Er-Riadh, tele lett művészettel. Djerba szigetén látható ez a csoda. Több hónapi tartó munkával az egyébként sem unalmas látnivalók még vibrálóbbak, még elképesztőbbek lettek! A lakók eddig soha nem hallottak a “street art”-ról, azonban a rengeteg fotó néhány hete az egész világot bejárta! Nézd meg milyen …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *