LOADING

Type to search

Élem

Egy bonyolult nő vallomása …

Share

Igen, az én vagyok. Aki azért nem kellett, mert túl sokat kell (ett volna) vele foglalkozni. Akinek kérdései voltak, aki nem nézett félre.

Nekem semmi sem egyszerű. Velem minden olyan bonyolult. Nagyokat sóhajtva kérdezted: Hogy lehet ez a nőszemély ennyire szentimentális? Talán az vagyok. Elnézést kéne kérnem?

Hidd el, nem szeretek szenvedni. Csak szeretek szenvedélyesen élni. Amikor azt gondolod, sajnáltatom magam, akkor mindössze igazán megélem a bánatom. Nem akarom visszafogni magam csak azért, hogy jobban megfeleljek. Ez nem “hiszti”, én egyszerűen én vagyok.

Nem igaz, hogy folyton panaszkodom, csupán elmesélem a napomat. Mindenről akad véleményem, de ez nem azt jelenti, hogy mindig igazam van. Sokszor előfordul, hogy nincsen. És nem félek bocsánatot kérni érte. Azt mondod, mindenre felkapom a vizet. Valójában csak hevesebben reagálok a történésekre. Egy kicsit. Nem hagyom, hogy a tűz szimpla parázs legyen. Folyamatosan lángban égek.

Lehet, hogy ez fárasztó. Talán úgy érzed, leszívom az energiáidat. Arra nem gondoltál, hogy voltaképpen én töltelek fel? Ezerfelé jár az agyam, mindenre próbálok figyelni. Közben nagy erőkkel dolgozom azon is, hogy csak egy kicsit be tudjak illeszkedni a társadalmi konvenciók rabláncai közé, hogy végre ne tartsanak csodabogárnak. Igyekszem helyt állni nőként, társként, alkalmazottként. Melléd is igazodnom kéne? Nincs értelme…

Szükségem van az ismerkedésre. Az élettel, veled, önmagammal. Nyitott szemmel járok, míg mások lehajtott fejjel vizslatják a busz padlóját munkába menet. Nem akarok már felszínesen élni. Te talán igen? Akkor nem kéne, hogy mellettem maradj. Szeretnéd, hogy azonosuljak ezzel a torzuló világgal, a szemellenzős társadalommal? Nem fogok.

Tudom, sokszor kiborulok. Gyakran csordulok túl, hamar megtelik a rendszer. Olyannak tűntél, akinek ez tetszik. Azt mondtad, nem akarsz már több unalmas, sablon nőt. Hát itt vagyok. A tiéd vagyok. Neked adom a lelkem, a szívem, a pénzem, a gondolataim. Csináljuk együtt, legyünk együtt. Ez már nem kell?

Talán félsz érezni. Vagy csak belém nem tudsz szeretni. Vagy nem akarsz belém szeretni. Tudod, én már nem fogok félni a szerelemtől, az odaadástól. Nem akarok rettegni semmilyen érzéstől. Arra vágyom, hogy igazán a társa legyek valakinek. Neked.

 

Igen, én vagyok a bonyolult nő. Ha engem akarsz, itt az egész csomag. Már csak annyi kérdésem van, hogy ki vagy te, és mit keresel az életemben?

 

Olvasd el ezt is:

15 film arról, milyen erősek is tudunk lenni mi, nők

Vannak nők , akik nagyszerű cselekedeteikkel képesek másokat inspirálni, és legyőzni az élet legnehezebb kihívásait is. Erősek és függetlenek, bölcsek és sikeresek, tehetségesek és bátrak – íme 15 filmes női karakter, akiktől érdemes tanulnunk! Megmaradt Alice-nek Mintha kulcslyukon át tekintenénk be egy család …

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *