LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Az *igazi* férfi 13 ismérve (Szerintünk.)

Share

Ezerfélék vagyunk, mi nők, és bár különböző az ízlésünk és sokszor szögegyenest máshogy gondolkozunk, azért abban nagyjából mégis egyetértünk, hogy mi az, amit szeretnénk egy férfitól. Tizenhárom pontban összeszedtük a lényeget. 

Mert igazi férfi nem terem minden bokorban. És nem is születik csak úgy. Persze ott van a genetika, örökölni sok mindent lehet és ott van a nevelés is. De igazi férfivá érni kell. Valakinek előbb sikerül, valakinek később, és fájó, de vannak hímneműek, akiknek soha. Ők megmaradnak az ösztönállat szintjén, akik tényleg nem sokban különbözik egy állattól.

Meglehet kiműveltek és sok mindenben ki tudják domborítani tudományukat, de ha előáll a helyzet, azonnal kiderül, hogy sajna, de megrekedtek egy alsóbb szinten. Azt hiszik ők fújták a passzát szelet és teljes természetességgel meg vannak győződve önnön határtalan erejükről, igazukról és csodálatosságukról. Tőlük nagyban különböznek azok a hímneműek, akik bár ugyanazt hordják a lábuk között, mégis egy magasabb szinten állnak.

 • Ők azok, akik nem hiszik, hogy a nők felett állnak. Pusztán csak azért, mert lóg valami a lábuk között, még nem többek senkinél. Soha nem éreztetik, hogy különbség lenne férfi és nő között. Nem csak a gatyájukban hordják a férfiasságukat, hanem teljes lényükben. Megjelenésükből, fellépésükből, minden egyes megnyilvánulásukból és minden gesztusukból, összes tettükből sugárzik, hogy ők Férfiak. Igazi Férfiak. (Az udvariasságról nem is beszélek, mert az annyira alapvető.)
 • Ők azok, akik sohasem arrogánsak a nőkkel. Ha akad is probléma (mert miért ne akadna), akkor nem erőből akarják megoldani, (értsd: mindenáron átvinni az akaratukat, vagyis verbálisan megerőszakolva a nőt) hanem többet ésszel, mint erővel alapon próbálkoznak. Például higgadtan tűrik, ha egy nő megelőzi őket autójával az úton. Nem kezdenek vadul hülyepicsázni és erőnek erejével leszorítani a következő lehetőségnél.

 • Ők azok, akik képesek felelősséget vállalni minden tettükért. Még akkor is, ha elrontottak valamit, megpróbálják helyrehozni. Tanulnak hibájukból, emlékeznek rá, hol rontották el, és ha minden jól megy, többet nem követik el.
 • Mivel felnőtt módon képesek a felelősségvállalásra cserben sem hagynak senkit. Se a családjukat, se a barátaikat. Nem tűnnek el gyermekeik életéből csak azért, mert feleségüktől már külön élnek, az apaságot egy életre szólónak tartják.
 • Ők azok, akik kiállnak azért, amiben és akiben hisznek. Elég erősek ahhoz, hogy felvállalják véleményüket és gondolataikat, és másokkal szemben is képviseljék azokat. Ha kell tollat ragadnak, ha kell telefonálnak, ha kell mennek, de nem hagyják magukat. Nem hagyják, hogy mások döntsenek felettük. Mint ilyenek, érzékenyek a társadalmi problémák iránt és nagyon nem mindegy nekik, hogy mi történik körülöttük. Nem állhatják az igazságtalanságot.
 • Ők azok, akik hisznek. Hisznek magukban, hisznek a gyermekeikben, a szerelmükben. Hisznek abban, hogy emberek vagyunk és alapvetően semmiben nem különbözünk egymástól.
 • Ők azok, akik ott vannak, ha szükség van rájuk. Akiknek a vállukra lehet hajtani a fejünket, akik forrón átölelnek erős karjukkal és fülünkbe susogják, hogy semmi baj, minden rendben lesz.
 • Ők azok, akik támogatnak. Legyen az bármilyen agyament és hajmeresztő ötlet, azért azt mondják, próbáld meg! Maximum nem sikerül. Hisznek benne, hogy képesek vagyunk a feladatra, támogatnak és mellettünk állnak. Ha elbotlunk, bizakodva felsegítenek, és ha vállalkozásunk sikerrel jár, velünk örülnek.
 • Ők azok, akik felvállalják az apa szerepet. Szintet lép, egyszerű férfiből most végre igazi férfi lehet. Mert ahogy egy férfit meghatároz az, hogy milyen szerető, az is meghatározza, hogy apaként milyen.
 • Akiknek gyerekeik mindennél fontosabbak a világon és még ha a gyermekeik anyjával el is romlik valahol a kapcsolat, azért sose szűnnek meg apának lenni.
 • Akik képesek felidézni a gyerekkorukat, képesek visszamenni és felnőtt énjükről megfeledkezve tudnak gyermekükkel önfeledten játszani. Ha éppen gepárdosat kell, akkor gepárddá változnak. Ha madarasat, amelyiknek épp kibújnak a tojásból a fiókái, akkor mama madárrá változnak.

 • Akik képesek fiúgyermeküket úgy felnevelni, hogy megtanítsák nekik mindazt, amit ők már megtanultak arról, milyen férfinak lenni. Megtanítják az udvariasságra, a felelősségvállalásra, a tiszteletre és az alázatra. Megtanítják őket az őszinteségre, és arra, hogy nem érdemes hazudozni, mert a hazug embert… na igen.
 • Ők azok, akik rendben vannak magukkal és a világgal is. Mellettük mindenki a helyén érzi magát: gyerekek gyereknek, a barát barátnak, mi pedig abszolút nőnek. És ez így olyan szép (lenne), mert az már biztos, hogy mi nők csak akkor tudunk igazi nők lenni, ha egy vérbeli férfi van az oldalunkon.

És ne vitassuk el ennek az ellenkezőjét se, mégpedig, hogy egy férfi akkor tud igazán kibontakozni és férfi mivoltjában kiteljesedni, ha a mellette egy igazi nő áll.

gsbox_banner

 

Megkérdezném a régi szerelmeket…

Megkérdezném őket, talán válaszolnának. Elmúlt már annyi idő, hogy hideg fejjel, józanul tudjunk gondolkodni szenvedélyről, csókról, csalásról, elmúlásról? A reszkető kezekről? Elmondanák-e nekem, hogy hol rontottam el, hogy ők hol rontották el? Vagy mindig én voltam, ahogy akkor hittem? Sok volt a bor, a tánc, a …

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

 • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *