LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Utazom

Hét nőt kérdeztünk arról, hogy hogy vágtak neki az első szóló-utazásnak

Share

Egyedül utaznál, de nem mersz? Akár csak az utazásban, ebben is apró lépésenként haladj. Ők most elmesélik, hogy hogyan kezdték el, hogy hogyan indult életük egyik legfontosabb élménye.

“Ha az egyedüllétről van szó, nem igazán van önbizalmam de mindenképpen szerettem volna már elutazni. Úgy döntöttem, hogy első lépésként elmegyek egy étterembe és egyedül vacsorázom. Nem mondom, hogy nem izgultam, de nagyon klassz élmény volt. Figyeltem az ételre, a környezetre és magamra…”

“Tudtam, hogy egy road-trip lenne nekem a legjobb nyári kikapcsolódás. Mivel nem volt komoly kapcsolatom és a barátaim sem értek rá úgy döntöttem egyedül vágok neki. Kisvárosban élek, és a kocsimat ezer éve ugyanoda hordom javíttatni. Megkértem a főnököt, hogy szánjon rám időt, hogy elmagyarázza mi az a néhány tipp, amivel bátran belevághatok. Igen, megtanultam kereket és olajat is cserélni. Felszabadító élmény volt!”

“Én teljesen kontroll mániás vagyok, így szóba sem jöhetett a spontán utazás. Mindent pontról pontra megterveztem, hónapokkal előre. Lefoglaltam az összes szállást, letöltöttem az összes információt, és tájékozódtam mindenről, amire szükségem lehet. Lehet, hogy ez másnak fura, de én igazából úgy tudok lazítani, ha biztonságban vagyok.”

“Elmentem Krav Magát tanulni. Ugyanis a családom folyton azzal riogatott, hogy el fognak rabolni Tájföldön, ahová indultam. Természetesen semmi ilyesmi nem történt, viszont lett egy új hobbim, elképesztő kondim, és sokkal több önbizalmam.”

“Három gyerekem van, akiket nem volt könnyű itthon hagyni, még akkor sem, ha csak Horvátországig indultam el vonattal. El kellett fogadnom, hogy az első napokban lelkiismeret furdalásom lesz, és igen, öt percenként akarok majd telefonálni. Amint azonban ezt elfogadtam könnyebb volt a pakolás.”

“Az első utamon Olaszországba készültem, és már hónapokkal előbb elkezdtem szervezni. A gondolat spontán jött de teljesen beleszerettem: miért ne tanulhatnék meg néhány dolgot olaszul, ha már úgyis elutazom oda? Magántanárral készültem, heti egy alkalommal, és bár nem beszélek tökéletesen, most már nem lehet eladni. Azt pedig borzasztóan élveztem, hogy értettem, hogy mi történik körülöttem.”

“A legnehezebb rész? Mikor a családomnak elmeséltem. Bár a férjem nem mutatta, láttam rajta, hogy először ő is azt gondolta, hogy ha fáradt vagyok, miért nem családilag megyünk el nyaralni? Mert egyedüllétre, és nyugalomra volt szükségem. Ezt pedig elég nehéz lenne egy háromévessel és egy ötévessel kivitelezni. Persze ők sem értették meg, hogy miért nem lesz anya itthon egy hétig, de aztán leültem velük és elmagyaráztam. Ettől persze nem lett jobb, de minél többet beszéltünk erről, annál könnyebben elfogadták.”

Ne felejtsd el, hogy akár egy napra, akár egy hétre van szükséged, ettől még nem vagy rossz ember. Időnként mindenkinek jár egy kis vakáció, amit magával tölt el. A családdal nyaralni ugyanis nem ugyanaz, mint amikor egyedül vagy, és egyedül fedezel fel világokat. Akár a tiédet is…

Olvasd el ezt is:

Olaszország? Mutatjuk a legszebb parti városokat!

Ha már unod Bibionét… rengeteg olyan hely van, ahol a földi paradicsom vár, és tényleg csak néhány órányi autóútra vannak tőlünk. Ugye milyen szerencsések vagyunk? Manarola Camogli Cefalu Polignano Castelsardo Levanzo Portofino Positano Praiano Aci Trezza Ravello Sorrento Ha viszont …

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *