LOADING

Type to search

Családozom Élem Kipróbáltuk

Hogyan segíthetünk izmaink regenerálódásában a szülést követően?

Share

Gyakran felmerülő kérdés, kevés kielégítő válasz. Azonban van rá megoldás! A szülés utáni haspánt hazánkban még kevésbé ismert termék, nyugaton pedig szinte minden kismama viszi magával a kórházba.

Szülés után természetes, hogy a kisbaba kerül a fókuszpontba, de emellett ne feledkezzünk meg az édesanyákról sem! Gyakran a szülési utáni depresszió egyik oka az alacsony önértékelés. Egy újdonsült anyukának rengeteg dolga lesz egy kisgyerek mellett, a legkevesebb amivel rendelkezik az az idő, amit magára szánhat.

Mi az a szülés utáni haspánt?

Sokan el sem hinnék, de a szülés utáni hasméret hozzávetőlegesen megegyezik a hatodik-hetedik hónapban lévő pocakkal. Bizony a szülést követően nem ugrik vissza azonnal a has, a méh, vagy éppen a megnyúlt bőrünk az eredeti állapotába.

Használatát rögtön a szülés után elkezdhetjük, és a következő hat-nyolc hétben szükséges a viselése. Az izmok ez idő alatt meg tudnak erősödni, hamarabb képesek visszaállni, ha nem lógnak.

A haspánt tartja a hasfalat, miközben arra ösztönzi a méhet, hogy gyorsabban visszahúzódjon a helyére, ne pedig előre bukjon.

A gyermekágyi időszakban még nem szabad tornát végezni, azonban a szülés utáni haspánt egy jó kiindulási pont lehet, ennek segítségével a tornával is könnyebb dolgunk lesz  a hat-nyolc hét elteltével.

Mi zajlik pontosan a testünkben?

Méhünk lényegesen nagyobb méretű, miután megszületett a baba, és helyet keres maga körül. Tulajdonképpen a méh nyomja ki a hasat, ami már nem feszül, így lefelé kezd lógni. Ha ennek ellentartást adunk, akkor gyorsabban visszahúzódik a méh, a has pedig követi, így a bőr regenerációja is gyorsabban végbemegy.

Nem húzódik vissza magától?

De igen. Azonban 5-10 cm különbség is lehet a haspánt használatával!

Mindez persze alkattól is függ, hiszen aki sportos volt korábban is, azok számára egyszerűbb ez a helyreállítási folyamat, de ritka, akinek egyáltalán nem látszik meg, hogy nem régiben szült.

Miből készül a szülés utáni haspánt?

Elasztikus anyagból készülnek, mivel a feladata a tartás és a has szűkítése. Hordható ruha alatt és felett. Légáteresztő anyag, nem szúr, nem okoz semmiféle bőrirritációt a viselése.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

A Csinianya forgalmazásában három típusból is válogathatunk:

  • Beauty Mommy Bamboo: Bambusz bevonatú haspánt azok számára, akiknek a tapintás a lényeg, hiszen ez rendkívül puha anyagból készül.
  • Beauty Mommy Original: A legrugalmasabb típus. Azok számára, akiknél nagyobb méretű a pocak.
  • Beauty Mommy Elegance: Akik számára az optika a lényeg, ez a legjobb választás! Az Elegance haspánt divatos ruhakiegészítőként is viselhető.

[/message]

Hogyan tisztítható?

Mivel a termék legfőbb feladata a tartás, ezért kizárólag kézzel szabad mosni, langyos, mosószeres vízben. Kerüljük a mosó- és szárítógép használatát a termék tisztítása során!

Hogy lehetek Csinianya?

A termék megvásárolható a Csinianya webáruházban, illetve a Csinianya PONTOKon. (A Csinianya viszonteladói pontok elhelyezkedéséről a weboldalon tudsz tájékozódni.)

Ha kérdéseid merülnek fel a használatot illetően, vagy éppen a méretválasztásban, vedd fel a kapcsolatot Csinianyával Facebookon, vagy az alábbi e-mail címen: info@csinianya.hu.

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *