LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ideje, hogy megbocsáss magadnak…

Share

A szavakért, a tettekért, a meg nem történt dolgokért. Azért, mert ha nem teszed, nem tudsz tovább lépni.

A szavakért, amelyeket kimondtál. 

Dühből, szeretetből vagy csak azért, hogy kitöltsd az űrt a beszélgetésben. Tudtad, hogy hiába, mégis belül azt üvöltötted, hogy ki kell mondanod. Kimondtad hát. Pedig tudtad, hogy egy pillanat múlva bánni fogod. Azért mert nem jön a válasz. Vagy pont azért mert jön. Néha jobb volt tudni, hogy mi vár rád, ezért bocsáss meg magadnak. Mert tudni akartad, akkor is, ha fájt, akkor is, ha megmérgezett, és akkor is, ha egy kapcsolat végét jelentette.

Bocsáss meg magadnak.

A tettekért, amelyeket megbántál.

Kimondtad a szavakat, aztán mégis másként cselekedtél. Ellent mondtál saját magadnak, a meggyőződésednek, a neveltetésednek, mindennek ami vagy. Mégis úgy érezted, hogy ha nem teszed meg, akkor válsz hazuggá.

Bocsáss meg magadnak.

Az emberek könnyeiért.

Hiába kértél bocsánatot, hiába fogadták azt el, még mindig benne vagy. Egyszerűen beleragadtál, pedig már régen csak a múltad része. A múltad része, és nem a jelenedé. Senki nem tökéletes, még te sem vagy az. A kimondott szavaid néha fájtak másoknak, de ha már ők megbocsájtottak, te miért nem tudsz?

Pedig jó lenne…

A saját könnyeidért.

Emlékszel hányszor verted a fejed a falba, mert hülyeséget csináltál? Hányszor, de hányszor helyezted mások érdekét a magad elé, még akkor is, ha tudtad, hogy ezzel a saját szívedbe szúrsz tőrt? Sírtál és fenyegetted magad, bántottad magad. Nem vagy elég jó, nem vagy elég szép, nem vagy elég. Úgy általában. Nem vagy.

Bocsáss meg magadnak azért, hogy nem szeretted magad.

Aztán hagyd abba.

Nem kell minden nap tökéletesnek lenni. Sőt, egyáltalán nem kell annak lenni. Hibázol, elesel, felkelsz és tovább mész.

Nem könnyű, de ha szereted magad sokkal könnyebb.

Másoknak is adtál már második esélyt, magadnak miért nem?

 

 

Olvasd el ezt is:

 

Az erős gyönyörű! Ez most neked szól…

Nem voltál mindig ilyen. Nem voltál mindig erős. Régen félénk voltál, és visszahúzódó. És voltak nagyon kemény időszakok, de tudod mit? Túl vagy rajta! Tudom, hogy régen pokoli nehéz volt, és rengetegszer érezted magad egyedül. De soha nem voltál olyan, aki meghátrál, aki gyáván elbújik. Még akkor sem, amikor …

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *