LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Mi a vonzó a rosszfiúkban?

Share

Egy épeszű nőnek? Semmi. Egy olyannak, mint én? Minden.

Persze, ez a dolog senkinek sem visszatérő elem. Akinek akadt dolga az életben rossz fiúval, az általában egy után megáll, mint harminc felett a házi pálinkánál; egy is a padlóra vág. Ritka, aki állandó jelleggel űzné a mazochizmust, hiszen ha egyszer megtapasztalod, jobb esetben nem ülsz fel erre a lóra többször.

Ugyanis könnyű leesni. És az fáj. Nagyon. És nem egyszer. Sokszor. Újra és újra, amíg végre tükörbe nem néz az ember lánya, és azt nem mondja: Arohadtéletbe!  Sokkal többet érek én ennél!

És mégis mi történik az idáig elvezető úton? Akármi megtörténhet. Meg is történik. És istenemre mondom… gyönyörű érzés!

Mit látnak mások? Tetoválást? Egy-két rendőrségi ügyet? A rossz fiú egy faj. A legtökéletesebb ösztönlény. Úgy él, ahogy élni akar. Határokat lép át? Meglehet. Mégis mi jó ebben? – kérdezik sokan.

A szabadság, kérem szépen.

A szabadság, ami olyan elementáris erővel csap le, hogy azt kívánod, sose múljék el. Egy legális kábszer, amiből reméled, mindig jut számodra. Egy véget nem érő dal, ami csak neked lett komponálva. Az érzés átjárja a tested, a lelked. Bekúszik a bőröd alá, felpezsdít és intravénásan pumpálod magadba kifulladásig.

A rossz fiú felszabadít. Lehetsz akármilyen, viselkedhetsz bárhogyan – nem fog ítélkezni. Felette mindenki ezt teszi, hát ő miért tenne ugyanígy? Elfogad, mert úgy akar téged, ahogy vagy. Nem kéri a legjobb formád, számára minden pillanatod a legtökéletesebb. Nem kéri, hogy húzz magassarkút, vagy légy konyhatündér. Nem igényli, hogy felvegyél egy ideálszerepet.

Kihozza belőled a Nőt.

A gyönyör legmagasabb foka?

Sosem kell megjátszani… Ő lát téged. Érez. Érti, amit mondasz, nincs szükség előre megírt szövegekre.

A rossz fiú megtanítja, hogyan tegyél magasról a világra, az emberekre, a rossz indulatú véleményekre. Minden addigi félelmedet elpusztítja, megérteti veled, hogy nincsenek határok, nincsenek akadályok. Csak Te létezel. És Te bármire képes vagy.

Valódi, tiszta szerelem gyúl benned.

Aztán jön a fekete leves.

Tudniillik, ez nem az a mese, amikor a rossz fiú megváltozik a lányért. Amikor úgy érzi, mindent kihozott a helyzetből, elillan. Elementáris erővel csap le a legújabb és legerősebb félelmed: elveszíted őt. Elfogyott a drogod, előjönnek az elvonási tünetek.

Sírsz. Folyton.

Rettegsz. Megállás nélkül.

Képzelődsz. Mindenről.

Mindent, amit addig hittél, megszűnni látszik. Csak Ő létezik. És Ő mindenre képes. A munka nem köt le, a barátaid folyton szidalmazzák, ami olyan, akár egy késdöfés a szívedbe. Bántják a legdrágább kincsed.

Senkivel sem akarsz már beszélni, mert az egyetlen élő ember a Földön, aki meg tudna vigasztalni, az egyetlen, aki minden rezdülésed érti az ő. Az ellenpólus. Aki úgy kapcsolódik a gondolataidra, mint senki más. Egyek vagytok. És ha ő nincs, te sem létezel igazán.

Nem akar ő kínozni, ugyanis ez a típus – elnevezésével ellentétben – nem rossz. Jobb, ha tudjátok: a rossz fiúk legbelül jók. Romlottak is, mi tagadás, de nem akarnak ártani. Szándékosan legalábbis.

Ugyanis az utolsó utánit odaadná, ha kéred, és a lelket is kiverné abból, aki téged bánt.

Kivéve, ha ő bánt meg. Akkor ez egy afféle patthelyzet.

Ő volt számodra a szabadság, innentől a rabláncod lesz. És te leszel a rossz végén.

Neki futsz újra és újra, de elfogy az energiád, amit tőle kaptál.

Mit tehetsz ilyenkor?

Bármit.

A kezedbe adta a kulcsot az élethez, neked kell kamatoztatni a tudást.

Légy hálás, hogy megismerted, még ha ez piszkosul fáj is.

Örülj, hogy képes voltál az igazi, mélyről jövő, őszinte szeretetre. Megtapasztaltad a valódi elfogadást.

Emlékezz arra, amire tanított.

Állj fel a padlóról, légy büszke és élj!

Igazán élj!

Gondolj rá szeretettel, és engedd el.

Ő csak egy állomás.

Lépj tovább!

… és soha ne nézz vissza.

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *