LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Mozizom

12 inspiráló film, ami arra bíztat, hogy soha ne adjuk fel!

Share

Úgy tűnik, hogy lassan (nagyon lassan) eljön a tavasz… Ideje új célokat kitűzni, és nekivágni a megvalósításának. Ehhez nyújtunk most nektek egy kis inspirációt.

Több mint sport (We Are Marshall)

Egy amerikai egyetem foci csapatának nagy része repülőgép szerencsétlenség következtében életét veszíti. A lakosság sokkot kap, a csapat pedig elveszíti edzőit és majdnem az összes játékosát, sorsuk bizonytalanná válik. Az, hogy fel tudjanak állni ebből a tragikus helyzetből, a fiatal edző, a magyar származású Jack Lengyel feladata… A film igaz történet alapján készült.

Ahol a hősök születnek (Annapolis)

Jake Huard bejut az előkelő Annapolisi Tengerészeti Akadémiára. A fiatal férfi még nem is tudja, hogy a legkomolyabb kihívások várnak rá, beleértve, hogy kiérdemelje az Akadémia legkeményebb tisztjének tiszteletét is.

Pénzcsináló (Moneyball)

Egy oaklandi baseball csapat igen nehéz helyzetbe kerül, amikor legjobb játékosaik sorra más klubokhoz igazolnak. Billy Beane igazgató azonban nem hajlandó tudomást venni a felmerülő pénzügyi problémákról és egy versenyképes csapatot épít fel.

A golfbajnok (The Greatest Game Ever Play)

A munkáscsaládban felnőtt Francis Ouimet arról álmodozik, hogy egyszer majd híres golfjátékos lesz és olyan nagyszerű sikereket ér el, mint példaképe Harry Vardon. Frances apja az elejétől kezdve ellenzi fia golfkarrierjét, majd, amikor végre elindul a nemzetközi golfbajnokságon a gazdag versenyzők is mind kinevetik őt. Legnagyobb ellenfele és példaképe is biztos a fiú kudarcában…

Legyőzhetetlen (Invincible)

A harminc éves Vince Papale elveszíti feleségét és munkáját, ám elhatározza, hogy végre megvalósítja álmát és egy amerikai focicsapat tagja lesz. Ennek érdekében részt vesz a Philadelphia Eagles által szervezett versenyen és megtörténik a csoda: a férfinak sikerül az áhított cél, de nem sejti, hogy ezzel számos probléma veszi kezdetét.

Egy csodálatos elme (A beautiful mind)

A matematika zseni John Forbes Nash elméletével hihetetlen felfedezést tesz, mire az amerikai titkosszolgálattól egy szigorúan titkos megbízatást kap: ellenséges kódokat kell megfejtenie. Kettős életébe azonban nem avatja be szerelmét, és rövidesen kiderül, hogy a veszélynek és titkolózásnak bizony ára van.

A mintadiák (Front of the class)

Egész kicsi kora óta Brad arról ábrándozott, hogy tanár lesz belőle. Csak egy a probléma: hatéves kora óta egy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Ő azonban nem hajlandó feladni az álmát.

Életrevalók (The Intouchables)

A gazdag Philippe balesetet szenved és kénytelen egy gondozót alkalmazni maga mellé, ám nem könnyű megtalálni a megfelelő személyt. Így találkozik Driss-el a külvárosi fiúval, aki épp a börtönből szabadult. Philippe fogyatékossága ellenére Driss-nek sikerül a férfi életébe visszahoznia a boldogságot és a kalandokat.

A közösségi háló (The Social Network)

Két harvardi diáknak örökre megváltozik az élete, amikor kitalálnak egy olyan internetes oldalt, ahol közösségi életet élhetnek a barátaikkal. Valóságos kommunikációs forradalmat hoztak létre, amely megváltoztatta a világot és az ő életüket is. Néhány évvel később a világ legfiatalabb milliárdosa lett a fiatal Mark Zuckerberg, aki korábban békés és nyugodt életről álmodott, de a siker fenekestül felforgatta egész életét.

A király beszéde (The King’s Speech)

York hercegének, Albertnek a nyilvános beszéd valóságos rémálom, minden kimondott szó egy külön kihívás számára. Mivel bátyja lemond a trónról, ő lesz a király, akinek muszáj beszédet tartani a népe előtt.

A sivatag virága (Desert Flower)

Az ismert szomáliai modell, Waris Dirie története ez, aki tizenhárom évesen megszökött családjától és Londonba menekült. Waris volt az első, aki először felhívta a figyelmet és nyilvánosan elítélte a női nemi szerv megcsonkításának gyakorlatát, és az általa létrehozott alapítvánnyal felvette a harcot e rettenetes gyakorlat ellen.

Saját szavak (Freedom Writers)

Erin Gruwell angolt tanít egy iskolában olyan veszélyeztetett diákoknak, akik Los Angeles sötét környékén laknak és mindenféle bandákba tömörülnek, de az iskola cseppet sem érdekli őket. Kevés esélyük van ezeknek a fiataloknak, hogy elvégezzék az iskolát, de Erin megpróbálja megérteni és megszeretni őket.

 

20 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

Talán semmi nem tud annyira erőt adni, mint látni, hogy mások is felkeltek a padlóról, másoknak is sikerült! Most húsz ilyen filmet hoztunk, hogy legyen mibe kapaszkodnod akkor is, ha nem állnak olyan jól a dolgok. Mesék valódi emberekről, megtörtént esetek szereplőiről, akik nagyszerűségükkel, eredetiségükkel vagy …

Forrás: brightside.me

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *