LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Mozizom

10 film a szerelemről, amiben *jóóóóó* sok igazság van! (Szerintünk.)

Share

Valljuk be: igazi menekülést jelent a hétköznapokból, ha elnyúlhatunk az ágyon egy romantikus film előtt, amiben a szerelem ereje győzedelmeskedik. Azonban nem kell mindig cukormáz.

A legjobb filmek nem csak szórakoztatóak, de fontos dolgokra tanítanak minket. Íme, 10 olyan mozi, amely mély üzenetet közvetít, és a valóság idealizálása nélkül csal könnyeket a szemünkbe.

Napos oldal (2012)

Az élet néha nem könnyű;  sokszor csapdában érezzük magunkat, ahonnan nincs menekvés. De a sóját épp kiszámíthatatlansága adja, valamint az, hogy bizonyos emberek épp akkor lépnek be az életünkbe, amikor a legkevésbé se számítunk rájuk. A film mondanivalója, hogy legyünk nyitottak a váratlan eseményekre. Bár küszködünk a saját démonainkkal, sosem tudhatjuk, ki kerül az utunkba, így a szerelmet se kergessük; az anélkül is ránk talál.

Egy nap (2011)

Ez a film megtanítja nekünk a barátság jelentőségét egy kapcsolatban. A legfontosabb ugyanis, hogy a párod egyben a barátod is legyen, aki ismeri jó és rossz oldalad egyaránt, és mindig szeretettel fordul feléd. Ha nem is a kebelbarátoddal jössz össze, kell egy olyan személy az életben, akire támaszkodhatsz a nehéz időkben.

Bridget Jones naplója (2001)

Néha olyan emberbe zúgunk bele, akiről sose gondoltuk volna. A film arról szól, hogy sose ítéljünk pusztán a külsőségek alapján, valamint arról, hogy néha különleges viszonyunk alakulhat ki olyanokkal is, akikhez eleinte nem is vonzódtunk. Bár fontos a kémia, de még fontosabb, ami belül van.

Számos pasas (2011)

Ne a múltra fókuszálj! Oka van annak, ha bizonyos emberek elmaradoznak az életedből. Ha azon kapod magad, hogy régi kapcsolatok romjai felett siránkozol, ne felejtsd el, hogy kiderült volna, ha ő az igazi, hiszen olyan nem létezik, hogy csak az egyikőtök Nagy Ő a másik számára. Légy nyitott, hogy új embereket és lehetőségeket fogadhass be az életedbe!

10 dolog, amit utálok benned (1999)

Maradj az, aki vagy! Ha tényleg az igazit találod meg, ő értékelni fogja benned mindazokat a tulajdonságokat, amelyek megkülönböztetnek másoktól – még azokat is, amelyek esetleg a többi jelölted agyára mentek. A megfelelő személy úgy szeret majd, ahogy vagy – és talán még a hibáidat és a furcsa szokásaidat is imádni fogja!

Nem kellesz eléggé (2009)

Ne várj olyan emberre, aki nem akar igazán veled lenni! Ha magad előtt is mentegeted őt, és kimagyarázod, miért nincs éppen melletted, valószínűleg nem neked szánta az ég az illetőt . Talán fáj ezt belátni, de az első lépés, hogy felismerd: ha valakinek nem te vagy a legfontosabb, annak nincs helye az életedben.

Igazából szerelem (2003)

A több szálon futó történet emlékeztet bennünket arra, hogy mindannyian ugyanolyan esélyt kapunk a szerelemre – nem számít, ki vagy, hol vagy, milyen körülmények közt élsz. Arról szól, hogy mindenki megérdemli a szerelmet, és mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy megtalálja; a megfelelő helyen és a megfelelő időben.

Álom luxuskivitelben (1961)

Valljuk be őszintén: ha valakit jobban izgat a másik személy társadalmi státusza vagy pénze, az nem igazi szerelem. Mostanság sajnos gyakran azt nézzük, mi minden lehet a miénk a társunk közvetítésével, minthogy a jó tulajdonságaik alapján válasszunk társat. A film üzenete, hogy ha valaki valóban szeret minket, annak nem számít a bankszámlánkon ücsörgő egyenleg, és nem azt nézi, mennyit profitálhat belőlünk.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Amikor megszakad a szívünk, sokszor lehetetlennek tűnik, hogy megtaláljuk a kiutat a szenvedésből. A film azt sugallja számunkra, hogy ne erőltessük a gyógyulást, és engedjünk teret a gyásznak! Ilyenkor nem segítenek az „instant” megoldások, mint a bulizás vagy ismerkedés, mivel csak felzaklatnak. Ha túlságosan rágörcsölünk, hogy összejöjjünk valakivel, az csak ront a helyzeten. Nem szabad rohanni – adjunk időt magunknak arra, hogy feldolgozzuk a szakítást!

Szerelmünk lapjai (2004)

Az igaz szerelem soha nem felejt, és kiállja az idő próbáját. Bármi is történjen, a szívünk mélyén ilyenkor hűségesek maradunk Hozzá, függetlenül a körülményektől. A film üzenete, hogy nincs olyan akadály, amely legyőzhetetlen, ha igaz szerelemről van szó!

 

Forrás: lifehack

Imádod a filmeket? Nézd meg ezt is:

Hangolódj Toszkánára ezzel az öt csodálatos filmmel!

Gyere és utazz velünk és ezzel az öt filmmel Olaszország legszebb régiójába, Toszkánába, ahol a mediterrán kultúra keveredik az ínycsiklandozó gasztronómiával, és a történelmi látnivalókkal. Az olasz reneszánsz bölcsője, a csizma középső szárának leghosszabb tengerpartjával (330 kilométer) rendelkező régiója …

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *