LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Boldog akarsz lenni? Tanulj meg kiállni magadért!

Share

Ugyanis más nem teszi meg helyetted…

Senki más nem véd meg, amikor valaki, vagy valami bánt. Te vagy az egyetlen, aki tudja mit érzel – ezt másoktól nem várhatod el. Ha kellemetlen valami, vagy úgy érzed rosszul bánnak veled, csak te mondhatod ki: Ez nekem fáj. Ez nekem nem jó. És tedd is meg, hiszen csak te szabhatod meg, hogy mások hogyan kezeljenek.

Nem fog rögtön menni, és biztosan lesznek olyanok, akik emiatt, az erőd miatt, a hangod miatt elpártolnak tőled. De ez az ő hibájuk. Először nem érted majd, hogy mi változott később rájössz majd: TE.

Húzd meg a vonalakat, gondold át, hogy ki vagy, hogy mit értél el. Ideje, hogy megtudd mennyit érsz. Nem annyit, amennyi a bankszámládon van. Nem annyit, amit fel tudsz mutatni. Bárki, aki ezt akarja elhitetni veled ignoráld. Az embert ugyanis nem a vagyona, a pénze teszi értékessé.

Sokkal inkább az embersége, a jósága, az, hogy mit gondol az életről, hogy melyek az értékei.

Tudom, ez nem divatos manapság.

Sajnos.

Soha senkinek ne hagyd hogy megalázzon azért, mert drágábbak a ruhái, vagy kevesebb a súlya.

Állj ki magadért, mert ehhez jogod van. Alapvető jogod.

Tanuld meg, hogy nem vagy undok és gonosz amiatt, mert megmondod, hogy valami nem jó neked. Beszélni nem bűn, és odébb állni sem. Felejtsd el, hogy minden vitába bele kell állni. Válaszd meg a saját vitáidat, a saját harcaidat.

Sokszor az a legnehezebb. Hogy ne menj bele olyan harcba, amihez nincs kedved, vagy ami nem érdekel.

Ahogy Eszterházy mondta: “Egy bizonyos szint felett, nem megyünk egy bizonyos szint alá.”

Állj ki magadért, mert szükséged lesz rá.

Mert erősebbé tesz majd azokon a napokon is, amikor egyáltalán nem vagy erős. Amikor úgy érzed, hogy semmi vagy, és ennek az egész cirkusznak nincs is értelme. Mert vannak ilyen napok. Amikor az értékeidet, a szabályaidat még te is megkérdőjelezed. Amikor mások akarnak majd megtörni, elgáncsolni, keresztbe tenni neked. Amikor mások akarják majd, hogy semminek érezd magad.

Szükséged van rá, amikor azt éreztetik veled: nem vagy elég jó.

Állj ki magadért, mert ez az egyik kulcsa a boldogságodnak. Ha boldog akarsz lenni erősebbnek kell lenned. Mert néha szembe kell szállnod másokkal, azokkal akik szerint nem vagy elég értékes. Aki szereti magát, aki kiáll magáért az könnyebben legyőzi a nehézségeket, amelyekből nap mint nap akad bőven.

Ha értékeled magad, mások is értékelnek, úgy pedig könnyebb megmászni a falakat.

Nézd meg ezt is:

8 igazság, amit ha elfogadsz könnyebb lesz az életed…

A taposómalomból néha ki kell(ene) szállni, és elgondolkodni azon, hogy kik vagyunk, és, hogy *tényleg* úgy élünk-e ahogy nekünk a legjobb. Az élet szép és mindig tartogat számunkra meglepetéseket. De nem mondhatjuk, hogy könnyű lenne. Sokszor mi magunk sem könnyítjük meg, amikor ragaszkodunk ártalmas rossz szokásai…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *