LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Főoldal

Carrie és Big (izé John) 11 pillanata, ami miatt még mindig Szex és NY rajongók vagyunk…

Share

Szinte leírni is ijesztő, hogy jövőre lesz húsz éve, hogy az HBO bemutatta a sorozatot. És persze még mindig várjuk az újabb mozifilmet is…

Sok mindent leírtak már erről a két karakterről, de egy biztos: sokat izgultunk értük, és sokat bosszankodtunk is miattuk. Ugyanis a kérdés sokszor felvetődött bennünk: meddig húzzák még egymás idegeit? Mikor lesz már elege Carrienek az elköteleződni nem tudó fickóból, aki csak elvesz és soha nem ad.

Bárhogy is volt, a vége happy end…

De jöjjön most az a tizenegy pillanat (jelenet) amire még mindig szívesen emlékszünk vissza.

1. A kezdet: Ki gondolta volna, hogy a férfi aki segít összeszedni a táskádból kiborult piperéidet életed legnagyobb szerelme lesz? Hiába, az élet csupa-csupa meglepetés.

2. A nyakkendő: Az egyszerűsége miatt szeretjük ezt a jelenetet. Hiszen itt pont úgy tűnnek, mint egy hétköznapi pár, akik együtt élnek. “Vigyázz, mert ehhez hozzá tudnék szokni…” – mondta Big, és ezen a ponton Carrie is egy kicsit megremegett.

3. A puki: Nem kell elpirulni, tudjuk, hogy erre te is emlékszel! A kapcsolat következő fokánál ez simán előfordul bárkivel, akár bevallja, akár, mint Carrie elszalad a helyszínről. Ettől még nagyon vicces volt.

4. Amikor először hívta a barátnőjének: Talán azért olyan fontos, mert nekünk, nőknek nagyon fontos. Azt hiszem mindannyian emlékszünk arra, amikor életünk párja minket hívott így először.

5. Egy lyukas garast sem tettünk volna rá, de Big megjelent: Pedig Miranda nagyon nyomta, hogy úgy sem fog. De végül a férfi befutott (vagyis inkább lefutott a lépcsőn) ezzel bizonyítván, hogy komolyan gondolja a dolgot. Miranda pedig visszanyerte hitét a szerelemben… és jött Steve…

6. Amikor elengedték egymást:  Natasa lett a feleség, és ez eléggé fájt nekünk. Az “Ilyenek voltunk” utalás pedig még jobban. A férfi sem értette. “Soha nem is értetted.” – mondta Carrie, aztán jött a monológ a lóról, és a szabadságról. Igen, az fájt.

7. Amikor beleestek a tóba: Régi szerelmek ha találkoznak. Biztos, hogy jó ötlet ez? Az esetükben sem volt az. A rengeteg feszültség, ami felgyülemlett végül a vízben, és egy hatalmas nevetésben teljesedett ki.

8. A repülőjegy: Mikor Big eldöntötte, hogy Napába költözik, és Carrie egy romantikus estét tervezett. Azonban Miranda és a gyerek közbeszólt. Az igazi meglepetés viszont reggel érkezett: a lakásban Big egy repülőjegyet hagyott. Szóval itt még mindig nem volt vége.

9. A dedikálás: Ez talán az egyik legkedvesebb gesztus volt. Ki ne szeretné, hogy a munkájában, szenvedélyében támogassa a férfi, akit szeret? Big váratlanul jelent meg a könyvesboltban, és bár az este nem igazán úgy ért véget, ahogy Carrie tervezte, azért ez szép volt.

10. Amikor Carrie szakított: Amit mindenki gondolt, az itt bekövetkezett. Carrie-nek elege lett a férfiból, aki nem tud elköteleződni, és (akkor azt hittük) végleg meg akart szabadulni Bigtől. Úgy tűnt elege van abból, hogy hol van, hol nincs ez a kapcsolat. Ökölbe szorult kézzel néztünk, és csak azt hajtogattuk: igaza van!

11. A végkifejlet, a férfi végre szerelmet vall: Mással nem zárulhat a lista, hiszen a sorozat is ezzel ért véget: “Sokáig tartott, míg ideértem, de itt vagyok. Te vagy az igazi Carrie.” Utána már csak a könnyű része jön. A házasság. (Aha, ja persze…)

 

Bárhogy is legyen, bármennyire is idegesítő volt időnként kettejük egymásra találása, a sorozatot még mindig szívesen nézzük!

Candace Bushnell, a könyv írója néhány hete azonban egy furcsa dolgot mondott:

“Carrie és Big ma már nem lehetne egy pár!” – állítja Candace Bushnell, az író

Több mint tíz éve már, hogy a sorozat elstartolt az HBO-n és a rajongókat még mindig érdekli minden, ami Szex és New York. Ha belegondolunk abba, vagy újranézzük ezredjére is a történetet átfut az agyunkon, hogy mégis Carrie mi a jó francot csinál? Miért engedi vissza újra meg újra Big-et?

Forrás: eonline.com

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *