LOADING

Type to search

Inspiráció Lakom Rácsodálkozom

Nézd meg a világ 7 legfurcsább szállodáját

Share

Korábban is mutattunk már Nektek különleges hoteleket a golyóbis minden részéről, de most olyanokat mutatunk, amelyek komolyan elég szokatlanok. Nézzétek:

Propeller sziget kunyhó, Berlin

Nem is tudjuk hol kezdjük…szóval ez a kortárs múzeum és hotel keveréke Berlinben található és a tervezői szerint ez egy “Művészi alkotás, amelyben lakni is lehet”. Egyébként negyven szobája van, kezdve a tükörszobától a koporsó szobán át, egészen a gyémánt formájúig. Az biztos, hogy itt semmi nem normális.

Hotel Costa Verde, Costa Rica

Egy esőerdő mindig lenyűgőző és varázslatos hely, de ez a kellős közepén elhelyezkedő szálloda minden képzeletet felülmúl, mivel itt egy 1965-ös Boeing 727-ben hajthatjuk álomra a fejünket. A gép tökéletesen megfelel minden kényelemnek két hálószobás apartmanjával, ahonnan mellesleg tökéletes panoráma nyílik a Karib-tengerre.

Jules tengeralatti kunyhó

Tanzániában és Fiji szigetén is láthattunk már víz alatti hotelt, de a Jules egy picit különbözik tőlük: ez ugyanis egy tengeri kutatóközpont volt. Nem is annyira luxushotel, különlegessége inkább abban rejlik, hogy kilenc méter mélyen bújik meg a víz alatt. Akik klausztrofóbiától szenvednek semmiképp ne ide tervezzék a nyaralást, mert igencsak olyan érzésünk van belül, akár csak egy tengeralattjáróban.

Marmara Hotel, Antalya, Törökország

Kívülről ez a hotel sem különbözik a többi prémium kategóriás szállodától. De egy különlegessége azért van: forog. Az épület úszik és mozog, így a vendégek különböző nézőpontból csodálhatják hol a tengert, hol a török Farez-hegységet.

Faralda Crane Hotel, Hollandia

Ez az építmény pont az, aminek látszik: egy daru. Annak ellenére, hogy nem egy divatos luxus szálloda, három szobájával mégis ez az egyik legmenőbb hotel Amszterdamban és úgy tartják, hogy ez az egyik legromantikusabb hely a világon. A fűtött medencéből pedig csodálatos kilátás nyílik a városra.

A Kutyaugatás Hotel, Idaho, USA

Ez az egyedülálló állatbarát szálloda a világ legnagyobb beagle-jében kapott helyet. Talán az sem (annyira) meglepő, hogy a tulajdonosok “láncfűrész-művészek” és a London Times szerint benne van a világ húsz legviccesebb szállásai között.

Solent Erőd Hotel, Egyesült Királyság

Egészen jó ötlet volt a Viktória korabeli elhagyott erődöt delux hotellé átalakítani. Az épület egyébként az óceán közepén található a Wight-sziget és Portsmouth között. A legnagyobb lakosztályának üveg padlója van és magában foglalja az egész világítótornyot is. Ha ez éppen foglalt lenne, akkor figyelmetekbe ajánljuk a két másik erődöt is.

Ti melyikben tudnátok elképzelni néhány hetet?

forrás: ppcorn.com

 

Azért az nem igazság, hogy vannak akik elmehetnek ezekre a helyekre…

Ha valami, ez akkor most tényleg a hűha a javából! Ha esetleg álltok, akkor gyorsan üljetek le, mert amit most mutatunk, az tényleg elképesztő… A San Alfonso del Mar medence, Chile Chile egyik legpazarabb szállodájában található medencében lubickolva tényleg úgy érezhetjük, hogy miénk az egész világ. Az Oberoi …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *