LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Szépítkezem

Szabin a kozmetikus? Nincs baj, ha ezek a termékek a fürdődben vannak…

Share

Összeszedtük 5 lépésben, milyen praktikákat vethetsz be a nyári bőrápolás idején, napozás előtt és után. Mert az otthoni spa élmény bele kell, hogy férjen! 

Előkészület:

A nyaralás előtt öt-hét nappal korábban radírozd le a bőröd tetőtől talpig! A friss, egyenletes bőr szebben barnul, azonban, ha későn állsz neki, könnyebben megéghet a bőröd a napon! Az arcodra ne használj kristályos (cukor, só) radírt, mert karcol és a mikro sebeket okoz a bőrön!

Napozás előtti tisztítás:

Távolítsd el a legkisebb pórusokból is a faggyút és a szennyeződéseket COLO Skincare Arclemosó tejjel! A megtisztított bőr könnyebben lélegzik, így a pattanásoknak is kevesebb az esélyük.

Fényvédelem:

A COLO Fényvédő testápolótej nem csak a leégéstől véd, de a benne található sok-sok antioxidáns segít bőröd fiatalosságának megőrzésében!

Napozás utáni hidratálás:

A napfény és a sós víz erősen dehidratálja bőröd. Tuningold fel sok-sok antioxidánssal és hialuron savval!

+1 Tipp: Legyen nálad levendulavíz!

  • Nyugtatja az égett bőrt,
  • használhatod parfüm helyett,
  • enyhítheted a rovarcsípés fájdalmait,
  • bababőrre is ideális!

 

Jó tanács a COLO Skincare-től!

  • Ne kenj fel nyáron olyan nappali krémet, amelyek citrusos illóolajat tartalmaznak, mert ezek elősegítik, hogy bőröd fényérzékennyé váljon!
  • Kerüld el a meleg hatására könnyen avasodó olajokat (pl. ligetszépe olaj). Az ilyen szérumokat csak este használd!
  • Ha leégtél a napon, ne használj parabén és kőolajszármazékot tartalmazó testápolókat, mert a bőr nem tud alatta szellőzni.
  • Kerüld nappal az A-vitamin és retinol tartalmú készítményeket. A retinol napfény hatására károsítja a sejtek DNS-ét, szabadgyököket képez, fényérzékenységet okoz a bőr felületén.

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *