LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Rácsodálkozom

Hírességek, akik nem magukra költik a pénzt

Share

A hírességekre általában úgy gondolunk, hogy drága éttermekben ebédelnek, luxusautóval járnak és csak a legújabb divat szerinti ruhákban lejtenek végig az utcán. De közöttük is vannak kivételek, mutatjuk:

Christian Bale

Még azután is, hogy a Batman filmmel rátalált a hírnév, egy egyszobás lakásban lakott családjával, nem volt se mobiltelefonja, se testőre. “A gazdagság nem jelent számomra semmit. Ha egy rabló betörne a házamba, sírva fakadna.” – állítja egy interjúban a színész.

Jennifer Garner

Jennifernek valahogy sikerült megtalálnia az egyensúlyt, hogy egyszerre hollywood-i színésznő és családanya is legyen. Ahogy a többi hétköznapi ember, ő is a közeli piaca jár vásárolni, és tíz éve részt vesz a Save the Children Foundation gyermekjogi szervezet munkájában.

Hayden Christiansen

Anakin Skywalker nem is olyan régen úgy döntött, hogy egy farmra költözik és azóta saját traktorjával ő végzi a munkát is a földjén. A környezetvédelem elkötelezett híveként farmja természetesen napenergiával működik.

Jennifer Lawrence

Az éhezők viadala sztárjának az a szokása, hogy igen óvatosan költi a pénzt: egy VW Eeos-t vezet, többször is meggondolja, mielőtt megvesz valamit egy áruházban és nem egyszer kedvezményes kuponokkal vásárol. Szülővárosában, Louisville-ben a helyi kórház gyermekkardiológiai osztálya az ő nevét viseli. A színésznő két millió dollárt adományozott az intézménynek.

Jessica Alba

Jessica igazi takarékos anyaként egyik alapítója egy környezetbarát pelenkákat gyártó cégnek. A Forbes szerint Amerika száz leggazdagabb nője között van, akik saját maguknak köszönhetik sikerüket. Ennek ellenére a szép színésznő nem szégyell tömegközelekedéssel járni és olcsó ruhákba bújni.

Kate Middleton

Cambridge hercegnéje gyakran viseli ugyanazt a ruhát különböző alkalmakra és nem riad vissza az olcsóbb daraboktól sem. A kék ruha és a fekete dzseki a bal oldali képen például Zara, és nem került többe, mint 45 font.

Keanu Reeves

Még akkor is, amikor már színész óriásként tartották számon Hollywoodban, inkább lakást bérelt vagy hotelszobában lakott. Nincs túl sok holmija avagy testőrei és természetesen ő is a tömegközelekedést használja, ha el szeretne jutni valahová. A Matrix című filmből származó jövedelmének kilencven százalékát (!) a film elkészítésében közreműködő stábtagok között osztotta szét, tizenkét kaszkadőrnek pedig még motort is ajándékozott.

Keira Knightley

A színésznő minden hónapra előirányoz magának egy összeget, hogy mennyit költhet. Úgy tartja, hogy ha valaki luxus színvonalon él, az elvágja magát attól, hogy megértse azokat az embereket, akik szerényebb körülmények között élnek.

Leonardo DiCaprio

Habár ő is egy jól fizetett színész, mégis Toyota Prius-szal jár és hosszabb utazásaihoz mindig a légitársaságok gépeivel utazik, ahogy a legtöbb emberi halandó is. 1998-ban létrehozta alapítványát, és az eltelt évek alatt, több, mint tizenöt millió dollárt adományozott olyan jótékonysági szervezeteknek, mint a WWF vagy az Amazon Watch.

Quentin Tarantino

Bár óriási filmgyűjteménye van, az autók iránt teljesen közömbös. A piros Chevy Malibun (amelyet John Travolta is vezetett a Ponyvaregényben) ugyan már túl adott, mert egy Geo Metro-t szeretett volna már nagyon.

Reese Witherspoon

Reese szerint luxusban élni igazságtalan, gyermekeit is ebben a szellemben neveli. Részt vesz egy olyan kampányban, amely összegyűjti a gyerekruhákat és szétosztja a rászorulók között az Egyesült Államokban és Kanadában.

Russel Crowe

Az Oscar-díjas színész is úgy döntött, hogy a hollywood-i luxus helyett inkább vásárol egy farmot Ausztráliában, ahol egy régi dzsippel jár és tökéletesen boldognak érzi magát. Rendszeresen utal pénzt különöző szervezeteknek.

Sarah Jessica Parker

A színésznő kifejezetten óvatosan bánik a pénzzel és igyekszik erre gyermekeit is megtanítani. Előszeretettel hord használt ruhákat. Carrie Bradshaw egyik ikonikus cipőjét pedig elárverezte és a befolyt összeget egy zenei és művészeti iskolának adományozta.

Talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy bár jóval kevesebb pénzből gazdálkodunk, sokszor még így is példát vehetünk róluk.

Forrás: http://brightside.me

Olvasd el ezt is:

12 improvizáció, amiből filmtörténelem lett

Gondoltad volna, hogy a legnagyobb hollywoodi filmek egy része simán bakiparádé? Na jó, mondjuk inkább úgy, hogy: eredetileg nem pont így akarták… A forgatókönyvek rendszerint a legapróbb részletekig leírják, hogyan kell játszania egy színésznek az adott jelenetben. Ezek az instrukciók a szövegen kívül egy csomó …

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *