LOADING

Type to search

Ez+az Szépítkezem

Ikonikus ruhák, amiket amíg világ a világ, nem felejtünk el

Share

Filmekben hordott, vörös szőnyegen megmutatott, vagy éppen egy különleges eseményen viselt ruhákat hoztunk, amiket nem felejtünk, és biztosak vagyunk benne, hogy te sem.

A trend és az aktuális divat napról-napra változik. Ami tegnap menő volt, holnapra már ciki lesz, hiszen jön egy új és modernebb változat, vagy éppen visszatér egy régi stílusirányzat. Ám vannak ruhák, amik örökre beleégnek a retinánkba. Vagy azért, mert felejthetetlen nők viselték, vagy éppen azért, mert annyira merészek, vagy különlegesek, netán újítók voltak. Neked melyik a kedvenced az alábbi ruhák közül?

Marilyn Monroe: Az a híres fehér ruha, amit fellibbentett a szél

Mi más lehetne a képzeletbeli listánk elején, mint az 50-es évek szexbombájának tartott Marilyn Monroe által viselt ruha? A színésznő a Hétévnyi vágyakozás című filmben öltötte magára az ikonikussá vált egyszerű ruhát 1955-ben. A mélyen dekoltált, fehér ruha annyira vékony anyagból készült, hogy egy csatornafedél felett állva kacéran fellibbent.

 

Julia Roberts – A piros estélyi a Micsoda Nő!-ből

A 10 film, amit Julie Robertstől látnod kell listán is dobogós helyezést elérő film tele volt híres jelenetekkel, és persze ruhákkal. Ebből talán ez az elegáns stílusú, fehér kesztyűvel viselt vörös esélyi az, amit nem tudunk elfelejteni. Tökéletesen állt Vivienen, aki még sosem hordott azelőtt ilyen ruhákat, hiszen utcalányként dolgozott.

Angelina Jolie – A mémmé lett lábvillangós kis fekete ruhája

Angelina Jolie tudja, hogy hogy kell megjelenni a vörös szőnyegen. 2012-ben az Oscar gálán egy egyszerű fekete ruhát húzott fel, ami mélyen fel volt sliccelve, és a ruha alól kitett csodás lábakat mindenki fotózta. A híres kép mém is lett, de nem is csodálkozunk rajta. Az a ruha, az a jobb láb, és persze a viselője tényleg emlékezetes!

Audrey Hepburn – A klasszikus virágos ruha

Audrey Hepburn személyisége a Sabrina című filmben (1954) nem csak a férfiak szívét varázsolta el, hanem a nőkét is, akik nem győzték csodálni az általa viselt gyönyörű fehér ruhát. Hepburn stílust teremtett visszafogott, de mégis elegáns megjelenésével, és nem csak egy ruhával szerepel a listán.

 

Grace Kelly hercegnői megjelenése

Ez a csodálatos, felül testre simuló, vállnélküli ruha, amelyet a későbbi Monacói hercegnő viselt igazi trendteremtő volt 1955-ben. Grace Kelly rajongói nem győzték a varrónőhöz vinni a színésznő fotóját, és ilyen ruhát kérni egy-egy estélyre.

Audrey Hepburn és az az ikonikus kis fekete

Mi is lehetne a másik Audrey Hepburn ruha, ha nem ez az 1961-ben ikonikussá vált darab? A kis fekete ruha, amit a színésznő az Álom luxuskivetelben című filmben viselt egy az egyben világhírű lett és nők millióinak lapul a szekrényében egy hasonló. A gyöngysor és a tiara elhanyhatatlan a fekete kesztyűvel együtt!

Elizabeth Taylor az uralkodónő 

A híres színésznő nem csak a filmvásznon alakított uralkodónőket, ő maga is erős nőként élt és bátran viselt a kornak megfelelő ruhákat. A Kleopátra című film nem csak a két főszereplő (Elizabeth Taylor és Richard Burton) között kirobbant tiltott szerelem miatt volt hírhedt, hanem a színésznő által viselt sok mindent megmutató ruhák miatt is. A világ legdrágább filmjének titulát Kleopátrában a ruha is súlyos összegeket nyomott a költségekre.

Marilyn Monroe és a születésnapi “pucérruha”

A színésznő is két ruhával szerepel, ám ez a ruha azzal vált híressé, hogy olyan vékony, és alakmutató, mintha csak második bőrként simulva a viselőjére. A pucérruhának is nevezett strasszokkal és gyöngyökkel kirakott alakkövető ruha megbotránkoztatta, és egyszerre nyűgözte le a világot. Ráadásul Marilyn Monroe J.K.Kennedy születésnapi partijára választotta ezt a merész darabot.

Vivien Leigh lila csodája

Korának egyik trendteremtője az Oscar-díjas Viven Leigh volt. A híres regényből készült Elfújta a szél című film Scarlett O’Hara által viselt lila ruhája nagyon emlékezetes volt.

Twiggy és a stílusteremtés

A híres modell nem csak a rövid frizurát honosított meg a kifutókon, hanem stílust is teremtett. A szőke hajú, csodálkozó tekintetű sovány modell bátran viselte a 70-es évek geometrikus formáit és színes ruháit.

Baby pink pörgős ruhája

A Dirty Dancinget mi sem tudjuk felejteni, és a Baby által viselt ruhát sem, amiben a híres táncot járják Johnnyval a film végén. Ahogy ránézünk a képre fel is csendül a dal a fejünkben és rebben az a babarózsaszín ruha, ami egyszerre tette kislányossá és szexissé Jennifer Greyt.

Diana hercegnő és a csillogó kékség
Az egykori Walesi hercegnő mindig csodásan jelent meg a nyilvános eseményeken. Stílusérzéke és kifinomultsága a 90-es években elkerülhetetlen volt. Ezt a kék színt Diana fiának felesége Katalin hercegné is szívesen viseli.
A ruha, ami alatt nem volt bugyi
A filmtörténelem egyik legvitatottabb jelenetében viselt fehér ruha örökre beleégett a tudatunkba. A Sharon Stone által alakított gyanúsított az Elemi ösztön című filmben éppen kihallgatás előtt ölti magára a fehér garbós ruhát, de ami a férfiakat (és persze a nőket is) foglalkoztatta, az az volt, hogy volt -e a ruha alatt fehérnemű. A film szerint nem, és állítólag a forgatáson sem…
 
Björk a hattyúszelídítő
Izland egyik leghíresebb énekesnője eléggé kitűnt a 2001-es Oscar gálán ebben a hattyúruhában. Sok ízléstelennek tartották, hogy egy “halott” műhattyút öltött magára az extravagáns Björk, de sokaknak bejött a ruha. Te melyik táborba tartozol? Tetszett, vagy inkább fúj?
Natalia Portman görögös hatású ruhája
A Star Wars univerzumban Padmét alakító Natalie Portman csodás ruhákat kapott a sci-fi különböző részeiben. Ez volt a legemlékezetesebb, mert egyszerű, mégis elegáns, egyszerre régi stílusú, de mégis futurisztikus. Mintha egy görög istennő szállt volna le a csillagrendszer bolygójára.
Hamupipőke hercegnői ruhája 
Az 1950-ben bemutatott Disney film első igazi hercegnője tényleg hercegnői ruhát kapott, amikor a jó tündér átváltoztatta a bálra. A ruhát azóta nem csak rajzfilmben, hanem élőben is megálmodták, és igazi alap lett a hercegnői megjelenésre vágyó lányoknak. Hamupipőke átlátszó üvegcipellőkkel viselte ezt a tökéletes ruhát, amire nem lehet nem emlékezni.
Elsa jeges kéksége
Egy modernebb főhősnő ruhája is bekerült a listánkba. Elsa a Jégvarázsban ezt a különleges kék színű jeges ruhát viselte, miközben a Let it go dalt énekelte. A 2013-as film óta a kislányok Elza ruháját öltik fel a farsangi bálon, és bizony a felnőtteknek is tetszik ez a csodás, díszített elegáns ruha. Miért ne inspirálódhatnánk egy mesehőstől? Na ugye!
forrás: brightside
Kihagytunk egy-egy híres ruhát esetleg? Kommentálj! 
Nézd meg ezt is:

Cipők, amelyeknek megvolt a nagy pillanatuk!

Klasszikus, ikonikus, divatot teremt vagy éppen a film minden fontos jelenetében ott volt… Felidézzük és irigykedünk, mert csodásak! Te hányat ismersz fel? Egy picit segítünk! Talán az első cipő-történet, amivel életünkben találkozunk… …amit nem sokkal ezután követ ez: Audreynak rögtön két …

div>

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *