LOADING

Type to search

Ajánlom Mozizom

8 nyomozós film és sorozat, amitől egy kicsit mi is okosabbak leszünk

Share

Vagy legalábbis úgy érezzük. Kivételesen zseniális forgatókönyvek és színészek listája következik, amelyeket sokadszor is végig tudunk izgulni!

Angyal szív

Ez az a film ami sok-sok évvel megelőzte a korát. Az egészen kivételes new orleans-i atmoszféra, a voodoo papnők kántálása, az állandóan szóló szaxofon, a folyamatosan esős, párás időjárás és az egyre inkább kikészülő Mickey Rourke az első perctől a székhez szegez. Lebilincselő krimi, fejberúgós véggel. Aki még nem látta nézze meg. De Niro egyik legjobb alakítása egyébként.

Hetedik

David Fincher gyomorforgató mozija, amiben Kevin Spacey minden idők egyik legokosabb sorozatgyilkosát hozza. Az eső itt is esik, a képek szürkék, a város bűnös. Brad Pitt pedig sármos. De a lényeg itt tényleg nem ez. Hanem egy ördögien okos forgatókönyv, kivételesen remek színészek és a vég… ugye.

Mementó

Leonard Shelby a felesége gyilkosára vadászik. A gond “csak” az, hogy elveszítette a hosszútávú memóriáját, és mindenre összesen tizenöt percig emlékszik vissza. Egyetlen dologban biztos csupán: bosszút akar állni. Betegsége azonban különösen megnehezíti ezt. Polaroid képekkel dokumentálja minden lépését, névjegykártyák, dokumentumok, tetoválások segítségével próbálja összerakosgatni élete és a brutális gyilkosság darabkáit. A szálak egyre bonyolódnak, mindenki gyanússá válik, talán még maga Leonard is. A nagy kérdés pedig még mindig nyitva áll: ki a gyilkos?

Zodiákus

Megint egy Fincher film, ami bár nem lett akkor siker, mint a Hetedik, az alkoholista újságíró szerepében brillírozó Robert Dawney Jr. kedvéért (is) mindenképpen érdemes megnézni. A valós történet alapján készült mozi az utolsó pillanatig nagyon izgalmas, és a nyomozásnak szinte teljes egészében részesei lehetünk.  A filmet már azért is érdemes megnézni, mert bepillantást nyerhetünk abba is, hogy mennyire nehéz volt a nyomozók dolga a számítógép és mindenféle nyilvántartás előtti időkben.

Sherlock

A sorozat, ami nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Viccet félretéve, a Sherlockban benne van minden, ami miatt érdemes detektív filmeket nézni: izgalmas ügyek, nagyon szórakoztató főszereplők, Anglia és persze Sherlock. A “zseniális szociopata.” Bár a negyedik évad némileg gyengébb lett, mint az első három, egy hétvégi programnak nagyon jó!

Szigorúan bizalmas

Ismét egy regényből készült adaptáció, amiért Kim Basinger Oscar díjat is nyert. A valóságtartalom mérő itt is kileng, majdnem azt mondhatnánk, akár történelem órának is jó lehet. A hollywoodi rendőrség nyomozását követhetjük végig az ötevenes években, és közben az is kiderül, a szálak egy ember kezében futnak össze.

A tetovált lány

Mi mindenképpen az eredeti, svéd trilógiát ajánlanánk, hiszen hangulatban, képfestésben az az igazi, és a regény világához is az áll legközelebb. Sajnos a főszereplő színészt néhány hete elveszítettük, (Michael Nyqvist) miatta is érdemes újranézni, ha pedig még nem láttad akkor először a könyvet ajánljuk!

True Detective – A törvény nevében (Első évad!)

Az “okosok” szerint ez a sorozat alapjaiban változtatta meg mindazt, amit a televíziós sorozatokról gondolunk. Először is ott vannak a főszereplők, akikkel szinte semennyi szimpátiát nem tudunk érezni (jó, a végén egy kicsit), Amerika mocsárvidéke, ami annyira nyomasztó, hogy bizonyos jelenetekben, csak a tájat nézve is gyomorgörcsöt kapunk, és maga az ÜGY is annyira kemény, és gonosz, hogy nem is nagyon van kedve az embernek kétszer megnézni. Mindemellett nem véletlenül lett sikeres a sorozat, ugyanis zseniális, fotelbe szegezően és izzasztóan izgalmas.

Nézd meg ezt is:

10 nyári film, ami után azonnal a tengerpartra szeretnénk utazni

Ha még messze a nyaralás, akkor meríts ezekből a filmekből egy kis napsütést! Kedvenceink, amelyek sok-sok jelenete visz a homokos partra. Pár nap és beköszönt az igazi nyár és itt a június, amikor is eljön az évnek az az időszaka, amiért élnek-halnak a nyárimádók. Ilyenkor már tényleg meleg van, előkerülnek a …

gsbox_banner

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *