LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

A francia nők 10 *titka*, amit érdemes utánuk csinálni…

Share

Csak nekünk tűnik úgy, hogy a francia nők bármit ehetnek-ihatnak? Sajtot, kenyeret és bort is fogyaszthatnak, miközben megőrzik egészségüket. Mi lehet a titkuk?

Elegánsak, természet adta szépségük pedig páratlan. Egy francia nő minderre ironikusan csak ennyit mond: “Elég az erőlködésből!” Hát nincs igaza? Összeszedtük a francia nők legütősebb szépségtippjeit!

Fogyaszd feketén a kávét!

“Mint kávérajongó a feketére esküszöm: se tej, se cukor. Próbáld ki! Az emberek nem szeretik a feketekávét, pedig a jó minőségű, frissen őrölt kávé a legjobb a világon: találd meg, melyik fajta illik a legjobban illik hozzád! ” (Emilie Durand, francia nő, akit a táplálkozási szokásairól kérdeztek)

Ápold a bőröd, mielőtt sminkelnél!

“A francia nők bőre izzó és bámulatos, így nem csoda, hogy smink nélkül is egészséges benyomást kelt. Az amerikai nők ezzel szemben igyekeznek elfedni a bőrproblémáikat, de a legtöbb kozmetikum csak szárítja a bőrüket. Felsértik a hámréteget, így egyre több és több alapozót kennek magukra. A sok kenceficével túlbonyolítják a bőrápolást, miközben a titok az egyszerűségben rejlik.” (Mathilde Thomas, a Caudelie alapítója, amikor a francia és az amerikai szépségápolás különbségeiről kérdezték)

Menj gyalog, ahová csak tudsz!

„Ha a piacra indulsz, ügyet intézni, vagy bármilyen napi rutinodnak teszel eleget, menj gyalog! A francia nők semmit nem visznek túlzásba, mégis aktívak maradnak. A férjem és én egy nap alatt 40 000 lépést tettünk meg Párizsban egy városnézés alkalmával, de egy átlag francia is naponta több mint 10 000 lépésnyi távolságot sétál le.” (Dr. Bindiya Ghandi, közelmúltbeli franciaországi utazása során tett tapasztalatairól)

Élj a saját szabályaid szerint!

„Párizsban a gyerekek minden hétvégén a felnőttek játékszabályait követik, New Yorkban viszont a gyerekek határozzák meg a család szabadidős tevékenységeit, ami gyakran káoszhoz vezet.” (Idézet a Bonjour a hölgyeknek, avagy szülőnek lenni Párizstól New Yorkig című könyvből)

Fogadd örömmel az évek múlását!

“Jobb, ha tudomást veszünk az életkorunkról, mintha egyáltalán nem törődnénk vele. Az eddigi tapasztalatunk viszont az, hogy a túlzott plasztikáztatás nem jellemző a franciáknál. A párizsi nők ugyanis soha nem próbálnak másnak tűnni, mint akik valójában. Akik fiatalnak akarnak kinézni – ami csak egy átmeneti illúzió -, mindenekelőtt saját maguk lehető legelőnyösebb verzióját akarják látni a tükörben, legyenek bármennyi idősek is. ” – (Idézet Caroline de Maigret: Hogyan legyünk párizsiak a világ minden táján című könyvéből)

Mentsd az irhád, avagy fektess be egy jó sminkeltávolítóba!

“Nincs az a profi sminkes, aki ne használna minőségi sminkeltávolító, hidratáló-tonizáló folyadékot. Hogy miért? Mert az érzékeny bőr megköveteli a törődést. Különösen a modelleknek van szükségük rá, hiszen folyamatosan új sminket kapnak egy-egy szereplés előtt, amelyet újra és újra lemosnak róluk.” (Bioderma Sensibio H2O Solution Micellaire; Kayla Jacobs újságíró arról, melyek azok a kozmetikai szerek, amelyek nélkül képtelen élni)

Ne foszd meg magad a finom falatoktól!

“Igaz, hogy a franciák édesszájúak, de fittségük titka a mértékletességben rejlik. Ha egy párizsi édességre vágyik, egy falattal is megelégszik: egy kocka csokoládéval, egy teáskanálnyi mézzel, egy szelet barackkal; nem fal be egy egész doboz desszertet, ráadásul a tágabban értelmezett önfegyelemtől sokkal jobban érzik magukat.” (Mikki Brammer arról, hogy mit tanított neki Franciaország az egészséges étkezésről)

Vásárolj kistermelőktől!

“A párizsiak a minőséget a mennyiség fölé helyezik, ezért a szupermarketekben több szaküzlet van, a legtöbb párizsi étterem pedig naponta friss helyi alapanyagokat vásárol: a kenyértől a sajtkészítményekig, a cukrászsüteményektől az aprósüteményekig a termékek nem tartalmaznak tartósítószereket, ezért a párizsiak képesek elkerülni az erősen feldolgozott élelmiszereket, amelyek az amerikaiak számára komoly egészségügyi problémákat okoznak és elhízáshoz vezetnek. ” (Jocelyn Steiber arról, amit a párizsi nőktől tanult franciaországi tartózkodása alatt)

Ne az Instagramot bámuld; a nagymamádat faggasd a legjobb szépségápolási tippekről!

“Míg az Egyesült Államokban az Instagramon élnek, a franciák inkább a nagymamájuk szépségápolási tanácsaira esküsznek. A szépség effajta megközelítését a családjuk nőnemű tagjaitól tanulják. Persze az új trendekre ők is kíváncsiak, de tisztában vannak vele, hogy mindennek az alapja az ápolt megjelenés. ” (Kayla Jacobs újságíró egy interjúban)

Leld örömödet a napi rituálékban!

“Az, hogy jól érezzük magunkat szépségápolás alatt, legalább olyan fontos, mint a jó megjelenés: a hosszas fürdő vagy arcmasszázs nem luxus, hanem alapvető és kellemes napi rutin – függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk elfoglaltak.” (Rebecca Plantier, francia wellness-szakértő)

Ugye máris kedvet kaptál egy tízezer lépéses sétára Párizsban?

Forrás: mindbodygreen.com

Nézd meg ezt is:

Audrey és Párizs

Tudtad, hogy Audrey Hepburn az az amerikai színésznő, aki a legtöbbször forgatott Párizsban? Fedezzük fel vele ezt a csodálatos várost! „Párizs nem arra való, hogy átszálljunk egyik repülőről a másikra” – mondta Audrey Hepburn a Sabrina című filmben Humphrey Bogartnak – hanem arra, hogy megváltoztassuk a szemléletünket.” Hogyan kell egymilliót lopni?

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *