LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az

8+1 celeb által írt könyv, ami szórakoztató és amit jó olvasni

Share

Él az emberek fejében egy olyan elmélet, hogy a hírességek, csak azért írnak könyveket, hogy még több pénzt zsebelhessenek be, és mindenki róluk beszéljen. A botránykönyvek sok esetben tényleg ilyen céllal íródnak, de én most nem ezeket gyűjtöttem össze. Olyan hírességek, sztárok, celebek könyveit szedtem egy csokorba, akiknek a könyvét érdemes elolvasni, mert jól sikerültek.

Legyen színésznő, színész, énekes, műsorvezető, vagy éppen humorista, ne dobd el magadtól a lehetőséget, mert bizony sok olyan híresség él a Földön, aki íróként is megállja a helyét. Jöjjenek a legjobb celebírók és könyveik!

Amy Poehler – Yes, please

“Amy Poehler egy istennő, ennyi.” – Írja egy lelkes olvasó a legnagyobb magyar könyves közösségi oldalon. A Saturday Night Live és a Parks and Recreation sorozat sztárja vicces és megmosolyogtató anekdotás könyvet írt Yes, please címmel. A könyvben Amy nem finomkodik, azt írja le az életről, ami valós, és olyan történeteket hoz, amiket mindenki átélt már. Amy a szakmájáról, és a showbiznisz világáról is sokat mesél a könyvben, így egy kicsit mi is beláthatunk a kulisszák mögé. Kell ennél jobb? A könyv egyelőre még csak angolul elérhető.

Aziz Ansari – Modern románc

“A hasznos és a vicces tökéletes keveréke: szórakoztatva tanít.  Ilyen az, amikor a tudomány halál laza.” A Parks and Recreation (itthon Városfejlesztési osztály címmel futó) sorozat másik sztárja is írt már könyvet. Itthon a Fumax Kiadó hozta el nekünk magyarul Aziz Ansari könyvét. Aziz egy átfogó, humoros, de mégis tanító jellegű könyvet írta a modern társkeresés helyzetéről és jövőjéről, és persze múltjáról.  A színész, humorista összeállt az NYU szociológusával, Eric Klinenberggel, és közösen hatalmas kutatási projektbe fogtak a könyv megírása előtt. Több száz beszélgetést és fókuszcsoportot vezényeltek le Tokiótól Buenos Airesen át, ahol viselkedésmintákat vizsgáltak, közvélemény-kutatásokat készítettek, és létrehozták a Redditen saját kutatási fórumukat is, ahol több ezer üzenetet dolgoztak fel. Ebből született meg a Modern románc, ami egyedülálló lett ebben a műfajban. Szórakoztató mégis tudományos.

 

Tina Fey- A nagymeNŐ

A Könyvmolyképző gondozásában jelent meg itthon magyarul Tina Fey könyve. A Saturday Night Live humoristája és a 30 Rock sorozat szereplője olyan tanácsokat ad a könyvében, ami mindenkinek és mindenkihez szólnak. A “NagymeNŐ egy vicces, szórakoztató könyv, ami bemutat egy nagyszerű nőt, aki a tehetsége és kitartása révén a csúcsra jutott, de nem felejtette el, hogy honnan jött, és pont ez adja meg a munkájának a varázsát. No és a humor, ami Feynek annyira a sajátja.” – írja egy lelkes rajongó a  könyvről, amiben szoptatási tanácsok, az olasz rumos torta receptje és Tina Fey véleménye a politikáról is megtalálható sajátos humorába csomagolva.

Hugh Laurie – A balek

Doktor House szókimondó és kegyetlen megformálóját színészként nagyon szeretjük (10 legjobb dokis sorozat, amit neked is nézned kell listánkra is felkerült), de íróként is átjön Laurie egyedi világlátása. A balekban Laurie különös történetet mesél el nekünk, ami lehetne egy Guy Ritchie filmbe oltott krimi is, de ez túlmutat mindenen, amiről eddig olvastunk. A különleges humort lehet szeretni a könyvben, vagy nem, de aki bírta például a Monthy Pythont, annak nagyon tetszeni fog Dr. House könyve is. Tudtad, hogy Hugh Laurie és a következő jelöltünk Stephen Fry több közös könyvet is jegyez?

 

Stephen Fry – több könyv szerzője

Nem hagyható ki a listáról az angol humor nagyágyúja, a Fry & Laurie duó másik tagja, Stephen Frey. A Fekete Vipera sorozat (abban szerepelt Hugh Laurie is) és az Oscar Wilde életét feldolgozó sorozat sztárja nem egy könyvet jegyez. Magyarul megjelent könyvei A víziló, a Hazudozó, a Csináljunk történelmet. Utóbbiban például egy disszertációját író akadémikus és egy fizikus őrült ötlete találkozik, és a történelem visszavonhatatlanul megváltozik. Vajon milyen lenne az élet Hitler megszületése nélkül? Fry különleges angol humorú történetéből ez is kiderül!

Lena Dunham – Nem olyan csaj

Milyen érzés lehet 30 évesen az HBO Csajok című Golden Globe-díjas sorozatának írója, rendezője és főszereplője lenni egyben? Lena Dunham tudja, és el is meséli. Csajosan, és sajátos humorral. A Nem olyan csaj című könyvben Lena az összes csajosnak mondott témát szóba hozza, a pasiktól kezdve az ideális testképen át egészen a karrierig. Ha bírod Lenát, akkor ez a könyv neked szól!

Neil Patrick Harris – Így jártam az életemmel

Úgy látszik külföldön a sorozatsztárok, és a humoristák írnak főként könyvet, de ők legalább viccesen és érdekesen teszik. Ilyen Neil Patrick Harris könyve is. A színész az Így jártam anyátokkal sorozatból lehet ismerős (ő alakítja Barney Stinsont), de filmekben is játszott már (Hupikék törpikék, Holtodiglan, Így rohanj a veszTEDbe). A színész nyíltan homoszexuális (akárcsak Stephen Frey író), és párjával két örökbefogadott gyermek boldog apukája. Neil Patrick Harris élete egyáltalán nem unalmas, így ez a róla szóló memoár sem az. Ha szeretnél jókat kacagni és jobban megismerni ezt a kivételes humorral rendelkező férfit, akkor az Így jártam az életemmel kiváló olvasnivaló lesz.

Ethan Hawke könyvei

Ethan Hawke nem csak színészként, hanem íróként is megállja a helyét. A Mi a gond velem? című könyvében mindenkihez szól, mert olyan témát feszeget, amire mindannyian gondolunk: Mi a gond velünk? A gyerekkor és a felnőttkor között sokszor elgondolkozunk ezen, és Hawke megpróbálja megadni a választ, hogy ő hogyan érzett ezzel kapcsolatban. A Hamvazószerda egy különleges posztmodern regény, egyfajta road movie könyv alakban, amiben Jimmy, és Christy a két egymáshoz nem illő, de mégis együtt élő pár elindulnak a szülőkhöz és az utazás alatt sok mindenre rájönnek önmagukról és a világról is.

Jakupcsek Gabriella – Megúszhatatlan

Az egyetlen magyar író, aki megérdemelten kerülhet fel egy ilyen listára. A műsorvezetőként dolgozó Jakupcsek Gabriella minden anyához szól könyvében a Megúszhatatlanban. Gabinak kislánya, és kérdései adták az ötletet a könyv megírásához. Gabi a kudarcairól, a változásokról és az igazságtalanságokról is beszél, így önéletrajzi regényként is megállja a helyét a Megúszhatatlan, amellet, hogy tanító jellegű könyv is. A műsorvezetőnő saját példáin keresztül mindenkit meg tud szólítani, legyen az lányos anyuka, fiús anyuka, egyedülálló szülő, vagy éppen nagy családban élő szülő.

forrás

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *