LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom Uncategorized

8 csajos film, amire hívd át a barátnőidet!

Share

Pattogtass kukoricát és helyezkedjetek el a kanapé előtt, aztán induljon a mozi! Hoztunk egy listát azokról a filmekből, amik a legmenőbb, legeredetibb és legviccesebb női barátságokról szólnak.

Mi lenne velünk a legjobb barátnőnk nélkül? Kivel beszélnénk ki a hülye pasikat hajnalban 2 fröccs után? Kit hívnánk fel zokogva, ha valaki kicseszett velünk? Kivel próbálnánk ki a legvadabb körömlakkokat, miközben kibeszéljük a főnökünket? Nah ugye… Ha neked is van legalább egy (esetleg egy egész csapat) barátnőd, akkor ezeket a filmeket meg kell nézned! A barátnőddel, vagy barátnőiddel együtt, mert ezek rólatok (is) fognak szólni! Íme a lista! Ha kihagytunk valamit akkor kommentben jöhet a pótlás, mert barátnős filmekre mindig vevők vagyunk!

1. Charlie angyalai 

Mi lehet menőbb ennél a hármas csajcsapatnál, akik megvédik a világot a gonosztól, miközben szuper csapatmunkát végeznek és még barátok is? Charlie is tudja, hogy a Dylan Sanders, Natalie Cook, és Alex Nuncy hármasával minden háborút megvívhat az ellenségeivel, mert ezek a lányok odateszik magukat. Nem rivalizálnak, bármikor megnevettetik a másikat, és mindegyikük másban jó, így kiegészítik egymást.

via GIPHY

2. Barátnők

Nem maradhat ki a listából a következő film, amiben Bette Midler és Barbara Hershley játssza a két barátnőt, akik egy tengerparton ismerkednek meg kislánykorukban. A cserfes és talpraesett nagyvárosi lány CC rögtön jóban lesz Hillary-vel, aki nagynénje és édesapja szigorú felügyelete mellett él. Más utakat járnak be az évek során, ám levelezésükben nyomon követhetjük, hogy hogyan érik el céljaikat, és álmaikat. Kívülről úgy tűnik, hogy csodás életet élnek, belül azonban… Ráadásul a titkokkal kockára teszik az egymás iránt érzett barátságot is.

3. A csajok háborúja

Az esküvő minden barátnő életében fontos pont. Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta barátnők, ráadásul szinte egyszerre kérik meg a kezüket, ám arra ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük az esküvőjüket. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Emma és Liv rendesen egymásnak feszül A csajok háborújában és semmitől sem riadnak vissza. Van itt durva önbarnítás, hajfesték, ruha tönkretétel és egy jó kis birkózás is belefér az oltár előtt menyasszonyként. De vajon a barátság megmarad a végére?

via GIPHY

4. Thelma és Louise

A film, ami híressé tette Brad Pittet és testét. Persze nem csak erről emlékezetes a Thelma és Louise, hanem sokkal inkább arról, hogy mennyire erősen ábrázolja azt, hogy mennyi mindent megteszünk a legjobb barátnőnkért. Louise talpraesett nő, míg barátnője Thelma elég esetlen. Egy este a két lány elmegy mulatni, ám az egész életük megváltozik egy váratlan esemény következtében. Vajon egy ekkora traumát kibír két nő barátsága? Ki hibáztat kit és ki bocsát meg kinek?

5. A segítség

A Kathryn Stockett amerikai írónő 2009-ben megjelent regényéből forgatott Oscar-díjas film különleges nőket és különleges barátságokat mutat be.  Skeeter (Emma Stone) elhatározza, hogy könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, és kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.

6. Sült zöld paradicsom

Újabb egy könyvből készült film, amiben két olyan nő történetét ismerhetjük meg, akik két különböző életkorban vannak, de mégis sok minden összeköti őket. A Fannie Flagg írónő által írt Sült zöld paradicsom könyvből készült filmet talán kevesen ismerhetik, de itt az ideje pótolni. A történetben Evelyn az idősek otthonában találkozik Ninnyvel, az idős hölggyel, aki elmeséli neki a fiatalkori kalandjait. Evelyn élete éppen szétesőben van, unalmas élete van, férje mellőzi, nagynénje beteg. A két nő együtt fedezi fel újra az 50 évvel ezelőtti történeteket. Ráadásul amiket az egyikük már majdnem elfelejtett, addig abból a másik nagyon sokat tud tanulni…

7. Szex és New York

Persze nem hagyhatjuk ki a klasszikus barátnős négyesfogatot. Samantha, Miranda, Carrie és Charlotte barátságára több évadnyi sorozat épült, de ha ezt nincs időd végig nézni, akkor elég a mozifilmeket. Például az elsőt, amiben Carrie esküvőjére készülnek Biggel. A csodás ruha megvan, a partihoz minden készen áll, ám a vőlegény cserben hagyja a menyasszonyt az oltár előtt. A barátnők mindent megtesznek, hogy Carrie-nek segítsenek, ám egy megtört női szívet nem egyszerű összefoltozni.

via GIPHY

8. Muriel esküvője

Toni Colette színésznő a kissé esetlen, súlyproblémákkal küzdő Muriel szerepével egycsapásra beírta magát a filmiparba. Az ausztrál film alacsony költségvetéssel készült, de rendesen befutott. A filmben Muriel elkapja azt a bizonyos esküvői csokrot, és rögeszméjévé válik, hogy arra készül, hogy férjhez megy. De egy probléma van: nincs kihez, hiszen nincs a lánynak se barátja, se udvarlója. Ráadásul a lúzer Murielt a barátok sem vetik fel, de Rhonda mellé áll és együtt egy olyan kalandra utaznak, ahol Muriel legyőzi a félelmeit és végre elkezd élni. A szerelem is rátalál és még az a bizonyos lagzi sem marad el… 🙂 … és közben szól az ABBA!

Kommentálj, ha neked van kedvenc barátnős filmed! 

Nézd meg ezt is:

10 film a szerelemről, amiben *jóóóóó* sok igazság van! (Szerintünk.)

Valljuk be: igazi menekülést jelent a hétköznapokból, ha elnyúlhatunk az ágyon egy romantikus film előtt, amiben a szerelem ereje győzedelmeskedik. Azonban nem kell mindig cukormáz. A legjobb filmek nem csak szórakoztatóak, de fontos dolgokra tanítanak minket. Íme, 10 olyan mozi, amely mély üzenetet közvetít, és a …

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *