LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Inspiráció Mozizom

13 film, amit látnod kell, ha imádsz főzni (vagy enni, vagy mindkettőt)!

Share

Ha már te is érezted úgy, hogy egy filmet kizárólag az ételek miatt néztél végig, vagy csak egyszerűen csodálatos dolognak tartod, ahogy a színek és az ízek megjelennek a vásznon, akkor olvass tovább…

A séf

Carl Casper (Jon Favreau) a menő séf, aki azt hiszi mindent tud mindenről. Persze kiderül, hogy ez nem éppen így van. Volt neje unszolására egy lakókocsiból átalakított büfékocsival vág neki Amerikának, hogy megtanuljon ismét szeretni, és főzni.

Csokoládé

Juliette Binoche a nő, aki egy kis csokival felforgatja a francia falu életét. Mert ki hallott már olyat, hogy valaki édesség boltot nyisson nagyböjt idején? Szenvedélyes, mégis csöndes mozi a nagyszerű Johnny Deppel, és sok-sok csokival.

Ízek, imák, szerelmek

Julia Roberts jutalomjátéka. A háromból egy (ízek), utazás Olaszországba vezet, ahol hősnőnk csak eszik, eszik és eszik. Nagyjából mindent, ami szembe jön. Csodálatos tészták és zöldséges raguk közt vezet az útja az új helyszínre: Indiába.

Napsütötte Toszkána

Tudjuk, hogy ez a film nem konkrétan az evésről szól, de azért az a jelenet, amikor Frances vendégül látja a lengyel vendégmunkásokat hosszan megmaradt bennünk! De ha sokadjára is megnézed a filmet láthatod, hogy a film legtöbb kockáján valamilyen étel, vagy ital mindig jelen van. Hiába, ez Olaszország! (Többek közt…)

A pincérnő

Nő, aki minden érzelmi megnyilvánulását pitékbe önti. Banános, kókuszos, makadámia diós sütemények születnek a keze alatt, amíg a tüneményes lányból felelősségteljes anya válik.

L’ecsó

Rajzfilm is lehet ínycsiklandó! Még akkor is, ha egy patkány főz? Bizony, hiszen főzni mindenki tud! A film is erről szól, no és persze egy különleges barátságról, ember és patkány közt. Tüneményes alkotás.

Julie & Julia

Meryl Streep, mint Julia Child, a tévés főzőműsorok, és a francia konyhaművészet (egyik) nagyasszonya. Ebben a moziban aztán bőven van főzés! A történet szerint ugyanis az éppen válságban lévő Julie Childs könyvének receptjein megy végig, mire magára talál. És persze egy új karrier is születik.

Ételművész

Az egyik kedvencünk, és nem csak Bradley Cooper miatt. A Michelin csillagok hajkurászásában kiégett séf új éttermet nyit, új társakra talál és új élettapasztalatokra tesz szert. Mitől olyan jó a film? Kicsit közelebb visz ahhoz, hogy valójában milyen kemény a profi séfek élete.

Az élet ízei

A francia étterem szomszédságába (a kissé sznob de mégis muszáj szeretni Helen Mirren) indiai család érkezik, akik szintén éttermet nyitnak. A curry és sült zöldség illatban furcsa barátságok szövődnek, és kiderül, hogy a szomszéd fiú, történetesen eléggé tehetséges, ha főzésről van szó…

Ízlések és pofonok

A német Bella Marta című film amerikai változata, nem annyira jó, mint az eredeti, viszont benne van Aaron Eckhart és Abigail Breslin, aki tüneményes. A történet egy séfről, aki testvére halála után unokahúga gyámja lesz, és ettől sok minden megváltozik. Például kinyílik a szíve.

Sült zöld paradicsom

Az azonos című regényből készült film, ami Amerika déli részén, a zsíros húsok, olajban sült zöldséges és habos piték hazájában játszódik. A két barátnő kávézót nyit, ahol a megye legfinomabb süteményeit készítik, és mi ezt készséggel el is hisszük… Ide nekünk egy áfonyásat!

Terítéken a nő

Penélopé Cruz első amerikai filmje, ami főleg arról szól, hogy a nő szép, és a nő főz. E kettőtől megőrül minden férfi, San Francisco tele lesz mindenféle illatokkal, a szerelem dúl, a tenger pedig morajlik. Nyári estére nagyon jó választás, főleg azért, mert bár kissé bugyuta, nagyon szórakoztató.

Egyszerűen bonyolult

Mi mással is zárhatnánk, mint az isteni Meryl Streeppel, aki mostanában szinte minden filmjében főz. Itt is. Most éppen péksége van. De olyan, hogy aki nem itt akarja kezdeni a reggelt, az fel se kelljen. Olvadó csokis kiflik, frissen pörkölt kávék, és levendula fagylalt, amiről kiderül, hogy hősnőnk akkor készíti, ha nem tud aludni. Remek vígjáték, remek sütikkel!

Akinek most kedve támadt főzni ne fogja vissza magát! Éljenek az ízek, és az illatok!

Nézd meg ezt is:

10 film, amit minden nőnek *egyedül* kellene megnézni

Van az úgy, hogy semmi másra nem vágyunk, mint néhány inspiráló filmet megnézni, amelyben határozott, erős nők szerepelnek, és amelyeknek a végén boldog a vég… Ezt a tíz filmet bátran ajánljuk bármelyik estére! Mi kell a nőnek? Mel Gibson mint beképzelt reklám guru, aki egy baleset után hallja a …

 

 

Tags:

1 Comment

  1. Szonia 2019-01-25

    Só, bors, szerelem. Még jó film 🙂

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *