LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

A nyár múlásával ezeket a dolgokat is el kell(ene) engedned…

Share

Nem a barátokat, nem az emlékeket, nem a barna bőrödet, és nem a vidámságot. De van bőven, amit hagyj a nyárban.

1. Kifogások

Nyáron minden egyszerűbb, és könnyebb – mondják. Mondod te is. Csak felkapod a ruhádat is irány a város, irány a part, irány az éjszaka. Miért ne maradhatna ez így máskor is? A hűvösebb idő nem azt jelenti (majd), hogy be kell zárkóznod.

2. Önsajnálat

Ahogy kifelé megyünk a nyárból érkeznek a nagy sóhajok. Idén mi volt, idén hogy volt, és, hogy mindjárt jön a szeles ősz, és jaj, de kár, hogy vége a nyárnak. Jó, ha tudod, hogy semmi nem változik, csak kevesebb lesz a napsütés. Készíts tervet, amit idén még szeretnél megvalósítani, és ne sirasd a nyarat.

3. “Jó nekem egyedül!”

Hát igen. Mintha nyáron ez is könnyebb lenne… pedig nem. Érzéki csalódás csak. Te ugyanaz vagy, ugyanúgy szép vagy és kívánatos, talán csak egy kicsit bátortalanabb, és kevésbé barna bőrű. Nem kell az egyedüllétre voksolnod azért, mert már nincs kánikula.

4. Várakozás

Mégis mire? A következő nyárra? A nyaralásra? A szabadságra? Ugyan már! Aki mindig azon kesereg, hogy mikor lesz már ez, meg az, nem tudja élvezni a pillanatot. Persze jó dolog az izgalom, ha a jövőre gondolunk, de azért van mit csinálni a jelenben is bőven!

5. Mindenkinek megfelelés

Néhányunknak stresszes a nyár. Szülőkhöz, nagyszülőkhöz, barátokhoz kell igazodni, mindenkit boldoggá kell tenni egy kicsit. Ha nem sáfárkodtál elég jól az időddel, akkor könnyen lehet, hogy azon kapod magad: lassan vége a nyárnak és te nem is pihentél. Van még idő, van még egy kis napsütés, szánj egy kis időt magadra és a pihenésre is!

6. Összehasonlítgatás

Azon kaptad magad, hogy az ismerősök nyaralása miatt irigykedsz? Tégy meg magadnak egy szívességet és hagyd abba. Mindenkinek más az élete, mások a lehetőségei. Ne szomorkodj azon, hogy idén nem jutottál el nyaralni. Tudod, a kirakatba kirakott “szupercsalád” nem mindig fedi a valóságot. Ha te úgy érzed, hogy a legjobbat kihoztad a nyaradból, nincs miért aggódnod.

7. Aggódás

Ha az a fajta vagy, aki mindig talál valamit, amin idegeskedhet, akkor talán nézz vissza az elmúlt heteidre: tényleg megérte? Tényleg volt olyan pontja a nyárnak, ami megérte a gyomorgörcsöt?

+1 A tested utálata

Viszonylag kevesen vannak olyanok, akik elégedettek magukkal. Ha zavarnak a plusz kilók próbálj meg tenni valamit annak érdekében, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Ha viszont csak azért aggódsz, mert nem felelsz meg a társadalmi elvárásnak jó ha tudod, mindösszesen a nők egy (!) százaléka elégedett a testével. Ez borzasztóan kis szám. Lásd magad szépnek és magasról tegyél rá, hogy mit gondolnak erről mások.

(Ja! És persze a nyár vége mindig ürügy arra is, hogy körülnézz éppen hol tudsz elcsípni egy jó kis leárazást! Az új ruhádban biztos nem aggódsz majd a combod térfogata miatt…)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *