LOADING

Type to search

Inspiráció Lakom

Fürdőszoba a maximumon! Csempék, amelyek (szinte) műalkotások

Share

Külföldön járva mindig elámulsz, hogy mennyire kreatívan és művészien használják fel a színes csempéket a hotelekben és a kibérelhető lakásokban? Nem kell messzire utaznod, hogy neked is eklektikus csempéid legyenek a fürdőszobádban! Íme 8 inspiráló csempetrend!

A fürdőszoba berendezés egyik alappillére a jól megválasztott csempe. Hagyd el az unalmas fehér, szürke egyforma csempéket, és újíts be egy kicsit. Érdemes körbe nézned mielőtt felújítod / felújíttatod a fürdőszobádat, mert rengeteg inspirációra lelhetsz az interneten. Mi most 8 olyan csempetrendet mutatunk, ami azonnal elnyeri a tetszésedet, ráadásul nem is kell vagyonokat költened értük.

Hódít a fekete fehér mintázat

A fekete-fehér mintás csempék elképesztően feldobják a fürdőszobai mosdót és környékét. Ha találsz egy menő mintát, akkor ne félj használni. Túlzásba ne vidd, csak egy falfelületen használd, így nem lesz túlzás a dologból.

A meleg színek előnyei

Ha meleg színekből álló mintás csempét választasz a fürdőszobád padlójára, akkor megnyugtató öröm száll majd meg, ahogy belépsz a helyiségbe.

Ami a padlón, az a falon is

Nem túlzás, ha a padlóra használt csempéket tovább viszed a fal különböző részeire. A folytonosság megtöri a fehér csempék unalmasságát, ráadásul a fürdőszobád méretét is megnövelheted ezzel a trükkel.

Matchy-matchy

Válassza a fürdőszoba bútorok színével harmonizáló csempét. Elég ha egy szín köszön vissza a bútorokból a csempén, máris nagyon trendi és különleges lesz a helyiség, amit dekorálsz.

Csodás azulejo

Az azujelo egy jellegzetes, arab, spanyol és portugál nyelvterületen elterjedt csempe. Jellegzetessége a mintákat elválasztó, kontúrrajzot adó határvonalak árkolt kialakítása. Spanyolországban főleg Andalúziában, Alicante környékén és Katalóniában népszerű. Ha te is beleszerettél egy utazásod alkalmából az azulejo csempékbe, akkor ideje beszerezned néhány ilyet és dekorálni vele a fürdőszobádat. Nagyon jól mutat, ha a tükröt veszed körbe ezzel a csempetípussal.

Egy kis Mexikó

Ha egyszerű fényes csempét választasz a fürdőszobádba, akkor tedd a mosdótálakat egyediéve. Ezek a mexikói mintás tálak elképesztően vibrálnak, és jó hangulatot adnak a fürdőszobádnak.

Utazás Marokkóba

Gyönyörű marokkói csempe mosdótál, amibe ha belenézel te is hipnotikus állapotba kerülsz. Ugye milyen csodás ez a mosdótál?

Zuhanykabin színesben

Légy merész, és dekoráld a zuhanykabinod gyönyörű színes csempékkel. Szuperül mutat ez a barna, meleg tónusú csempe a zuhanykabinban a fa búrokkal és az ezüst fürdőszoba kiegészítőkkel.

Járj csempeszőnyegen! 

Szerezz színes csempéket, és díszítsd az egyszerű csempét ezekkel. Így olyan hatást keltesz, mintha egy csodás színes szőnyeg lenne a fürdőszobádban, csak csempékből kirakva.

 

forrás

Neked melyik a kedvenced? Melyiket tudnád elképzelni a fürdőszobádban? 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *