LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

20 dolog, ami még ***biztos*** belefér a nyárba!

Share

Olyan apró dolgokra gondolj, amelyek jó kedvre deríthetnek, és amelyekre igazából (szinte) mindenkinek szüksége van…

1. Legyél magadban, csöndben minden nap tíz percet. 

Ezt nevezhetnénk meditálásnak is, de nem kell semmi “komolyra” gondolni. Ha reggel, vagy este tudsz szánni magadra tíz percet, és szabadon gondolni bármire, akkor már nagyon sokat tettél önmagadért.

2. Olvass.

Könyvet. Ne Facebook posztokat. Ha el tudsz menni egy könyvesboltba válassz egy kedvencet, amire már rég fened a fogad. Ha naponta csak egy-egy oldalt olvasol már az is fantasztikusan ki tud kapcsolni, más, izgalmas világokba visz. Több leszel, és ezt megérdemled!

3. Légy hálás a kis dolgokért.

Nyáron valahogy minden olyan könnyen jön. Az idő jó, a bőröd barna, a barátokkal sokáig kimaradhatsz, a családdal nyaralni mehetsz. Ebben a hangos évszakban is tudj egy kicsit elcsendesedni, és hálás lenni azért, hogy mi mindened van, hogy mi mindenre jut időd.

4. Viselj valami világosat.

Még ha nem is vagy az a vidám színekben pompázó nő, akkor is! Válassz valami vidámat, amit akár az őszi hónapokra is magaddal vihetsz. Hajrá!

5. Gondolj jó dolgokra, szándékosan!

Nem vagyunk mindig “csudijó” hangulatban, és ezzel nincs is semmi baj. Viszont a sok negatív gondolat, szemlélet ugyanúgy szokássá válhat, mint a reggeli kávé. Ha észreveszed, hogy rossz dolgokon agyalsz próbálj meg szándékosan másra figyelni. Hallgasd meg a kedvenc dalod, vedd elő a kedvenc filmed! Sokkal jobban leszel!

6. Rakj egy csokor virágot az ágyad mellé.

Ha nincs kerted akkor is vehetsz egy csokor friss virágot a piacon! Apró dolog, de meglátod, ha arra nyitod ki a szemed, hogy valami tökéletes illatozik, csak neked, szebben, jobban indul majd a napod…

7. Keress egy régi emléket, és örökítsd meg.

Eszedbe jutott a gyerekkorod? Egy régi barát, vagy egy családi nyaralás? Keress régi fotókat és tedd egy keretbe, hogy felvidítson akkor is, ha múlik a nyár.

8. Válassz mantrát.

“Ma önmagam leszek.” “Ma nem aggódom.” “Ma úgy érzem áldott vagyok.” “Ma hálás vagyok minden jóért.” És így tovább…

9. Kényeztesd magad.

Jöhet egy új frizura? Vagy egy masszázs? Ha nem fér bele a büdzsébe készíts egy fürdősót és merülj el a habok közt az új könyveddel. Egy kis kényeztetés mindenkinek jár!

10. Bocsáss meg.

Ami volt, elmúlt. Néha egyszerűen jobb megbocsájtani, még akkor is, ha úgy tűnik éppen semmi értelme, és az illető meg sem érdemli. És ami nagyon fontos, bocsáss meg magadnak is. Mindenki csinál néha meggondolatlan dolgokat. Te is.

11. Tudasd a szeretteiddel, hogy fontosak neked.

Nagyi, keresztapa, régi unokatesó? Hívd fel! Küldj e-mailt, üzenj Facebookon! Jó lesz…

12. Tanulj meg egy új receptet.

Ha nem vagy konyhatündér, akkor válassz egy házi limonádét, vagy egy süteményt, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt. Még az is lehet, hogy egy új hobbi lesz belőle.

13. Rendezz nyárzáró bulit.

Ha már úgyis megtanultál isteni limonádét készíteni hívd át a barátaidat, egy jó kis beszélgetésre, vagy főzőcskézésre, vagy csak úgy…

14. Rendezd naplóba, vagy mappába az emlékeket.

Fesztivál karszalag? Üres parfümös üveg? Vonatjegy? Repülőjegy? Végy egy dobozt és rakj bele mindent, hogy később is elő tudd venni! Fényképekkel van tele a laptop vagy a telefon? Szánj rá időt, hogy mappába rendezd, hiszen a tapasztalat az, hogy miután kattintgatunk ritkán vesszük újra elő a képeinket. Pedig hátha lesz majd kedved nézegetni.

15. Válassz egy dalt.

Igen, tudjuk, Deszpaszííító… Neked mi volt az a dal, ami egyértelműen az idei nyár slágere volt?

16. Rajongj valamiért, vagy valakiért.

Ha éppen nincs a kéznél megfelelő személy, akkor is lehet egy kicsit rajongani! Nincs abban semmi ciki, ha éppen oda vagy egy színészért, egy sorozatért, egy dalért, egy könyvért, vagy egy utazásért, ami még rád vár!

17. Legyél gyerek.

Mit csinálnak a gyerekek? Fagyit esznek? Vizes bombákat dobálnak? Mezítláb rohangálnak a parkban? Mi lenne ha elmennél az állatkertbe?

18. Ússz egy nagyot!

Nem biztos, hogy van a környékeden egy kóbor tengerpart, de városi uszoda azért talán akad! Nincs még vége a szezonnak, dobd a táskádba a fürdőruhád és irány a víz!

19. Nézz csillagokat.

Ha nincs kerted, akkor is ki tudsz ülni egy padra, akár még pikniket is rendezhetsz a barátokkal! Csak feküdj egy pokrócon és bámuld az eget. Hirtelen olyan apró leszel majd, és talán a gondjaid is. (Ha vannak.) Ez sem rossz meditáció ám!

20. Tervezz el egy utazást!

 Ne gondolj hatalmas világ körüli turnéra… és ne is tervezd meg a pontos idejét. Csak ülj le, és írd össze, hogy merre indulnál? Biciklivel a szomszéd városba? Szuper! Vonattal a Balatonhoz? Nagyszerű!

Nézd meg ezt is:

A nyár múlásával ezeket a dolgokat is el kell(ene) engedned…

Nem a barátokat, nem az emlékeket, nem a barna bőrödet, és nem a vidámságot. De van bőven, amit hagyj a nyárban. 1. Kifogások Nyáron minden egyszerűbb, és könnyebb – mondják. Mondod te is. Csak felkapod a ruhádat is irány a város, irány a part, irány az éjszaka.

8 csodálatos dolog, amit vigyél haza a nyaralásból!

A barnaságodon és a nyaralásodon kívül van még pár dolog, amire talán egész évben szükséged lesz… Például a gondolatra, hogy bármilyen helyzetben helyt tudsz állni. 1. Vedd észre a csodákat! A te életedben, a te otthonodban is rengeteg csodálatos dolog van. Nézd végig a környezeted friss szemmel, egy utazó szemé…

Hét nőt kérdeztünk arról, hogy hogy vágtak neki az első szóló-utazásnak

Egyedül utaznál, de nem mersz? Akár csak az utazásban, ebben is apró lépésenként haladj. Ők most elmesélik, hogy hogyan kezdték el, hogy hogyan indult életük egyik legfontosabb élménye. “Ha az egyedüllétről van szó, nem igazán van önbizalmam de mindenképpen szerettem volna már elutazni. Úgy döntöttem, hogy első …

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *