LOADING

Type to search

Ez+az Főoldal Inspiráció

20 idézet Bridget Jonestól, amit olvass el ma!

Share

Miért is? Mert a fájdalom, a társtalanság nála mindig, valahogy humorba csomagolva érkezik? Mert ettől valahogy mi is megnyugvásra találunk? Vagy csak szimplán azért, mert Bridget vicces, és van mit tanulni tőle, még akkor is, ha éppen csetlik-botlik a nagy “ÉLET”-nek nevezett játékban!

“Korunkban és napjainkban egy nőnek egyetlen valakire van szüksége, és az ő maga.”

“Vannak bizonyos időszakok az életben, mikor minden elromlik, nem tudjuk, merre menjünk, úgy rémlik, mintha körülöttünk mindenfelé olyan rozsdamentes acélajtók csapódnának össze, mint a Star Trek-ben. Ilyenkor azt kell tenni, hogy legyünk hősnők és maradjunk vitézek, ne süllyedjünk bele az ivásba vagy az önsajnálatba, és minden oké.”

A férfiaknál kizárólag annak van sikere, aki borzalmasan bánik velük.

“Kultúránk túl nagy feneket kerít a látszatnak, a kornak és a rangnak. A szeretet az, ami fontos.”

“Úgy érzem magam, mint a tudós, aki rájött, hogy egész életműve totális tévedés volt.”

“Ha szeret valaki, az olyan, mintha pokrócba lenne bugyolálva a szíved.”

“A homoszexuálisok és a harmincon felüli egyedülálló nők természetes szövetségesek, mert mindketten megszokták, hogy csalódást okoznak a szüleiknek, és a társadalom torzszülöttként kezeli őket.”

“Ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz.”

“Általánosan elfogadott tény, hogy abban a pillanatban, mihelyt az életed egyik területe helyreáll, egy másik látványosan ízekre hullik.”

“A szempillafestés alatti szájtátás szükségessége egyike a természet megmagyarázatlan nagy misztériumainak.”

“Hivatalosan tanúsíthatom, hogy mainapság a férfiszívet nem a szépséggel, a koszttal, a szexszel, vagy a jellem csáberejével lehet megfogni, hanem csakis azzal a képességgel, hogy tudunk-e kissé közönyösnek mutatkozni.”

“Nehéz időket átvészelni olyan, mintha egy kúpos csigahéjban lennénk, és minden fordulatnak van egy olyan pontja, amely nagyon szűk és horzsol. Ez a mi egyéni problémánk vagy érzékeny pontunk. A spirál keskeny, hegyes végében elég sűrűn visszaesünk ebbe a helyzetbe, mert a körmozgás itt nagyon korlátozott. De ahogy forgunk tovább, mind ritkábban fognak előjönni a zavaros idők, mindazonáltal előjönnek, de ne higgyük, hogy visszazökkentünk a kerékvágásba.”

“Az elhagyásban nem az a legrosszabb, hogy hiányzik, aki elhagyott, hogy összeroppan a közösen alkotott egész kis világ, hogy minden, amit látunk vagy csinálunk, őrá emlékeztet, hanem az a gondolat, hogy kitettük a lelkünket csak azért, hogy a szeretett lény ránk stemplizze: ELUTASÍTVA.”

“A probléma az, hogy álomvilágban élünk, örökké a múltba, vagy a jövőbe nézünk, ahelyett, hogy élveznénk a jelen pillanatot.”

„Azért nem vagyok férjnél, mert szingli vagyok, ti beképzelt, idő előtt vénülő, szűk látókörű hülyék!”

“Miért van az, hogy az első éjszaka után olyan gyötrelmesen kiegyensúlyozatlan a nemek viszonya? Úgy érzem, mintha most tetem volna le egy vizsgát, és meg kellene várnom az eredményt.”

“Elviselhetetlen a gondolat, hogy előttem terpeszkedik a vasárnap, amikor rajtam kívül az egész világ valakivel vihorászik és szexel.”

“Ó, miért vagyok én olyan bájtalan? Miért? Még egy poszméhes zoknit viselő férfi is borzalmasnak tart.”

“Ami a legfontosabb: sosem szabad partira menni meghatározott cél nélkül, legyen az „hálózatépítés”, vagyis az ismeretségi kör bővítése karrierünk fellendítése végett, összebarátkozás egy meghatározott személlyel, vagy egyszerűen csak egy nagy üzlet nyélbe ütése. Vagyis rosszul járunk el, ha kizárólag azzal a céllal megyünk partira, hogy nem rúgunk be túlságosan.”

“Élni kell tovább az életet, nem önmagamon sajnálkoznom.”

Nézd meg ezt is:

Bridget Jones, a tabudöntögető

Már most szólok, hogy a poént (ki az apa) én sem lövöm le! De ezen kívül sokat elmesélek a filmről, ami túlmutat egy egyszerű vígjátékon! Személyesen is kötődöm a filmhez, és nem csak azért, mert szeleverdiségem miatt egy jóbarát évekig Bridgetnek hívott. Történt ugyanis, hogy kezdő újságíró koromban pont az …

Mit is tanultunk Bridget Jonestól?

A harmadik rész bemutatója csak néhány hétre van, így szerkesztőségileg úgy döntöttünk, hogy utána járunk miért is imádjuk „szilibridzseeet”-et… (Van benne bármi, ami nem imádni való?!) Talán a legfontosabb. Bridget Jones óta tudjuk, hogy a szingli lányok testét kelések borítják… vagy legalábbis azt tudjuk, …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *