LOADING

Type to search

Ez+az Főoldal Inspiráció Mozizom

10 dolog, ami miatt még mindig a Mamma Mia az (egyik) kedvenc filmünk!

Share

A maga végtelenül vidám és szórakoztató módján, telis-tele van inspirációval. És ABBA dalokkal, de persze nem ez a legjobb benne.

A számok azt mondják, hogy még mindig az egyik legsikeresebb musical, annak ellenére, hogy nem éppen mai darab. Hogy is ne lenne, amikor egy csodálatos helyen, nagyszerű színészek bolondoznak másfél órán keresztül és közben lélekvidító zene szól!

#1 A környezet

A sziget a parttal, a csodálatos hotel, a kicsit “patinás” berendezéssel, a kék tenger, a hajók, és a homok, a strand és még sok-sok szemünknek kedves látvány. A templomról ne is beszéljünk…

# 2 A női barátságok

Anyának is van kettő, és a lánynak is van kettő. Hangosak, harsányak, szókimondóak, de nagyon őszinték. Szó nem lehet arról, hogy bármelyikük ítélkezzen, még akkor sem, amikor kiderül, hogy anya nem tudja ki az apja a gyermeknek, a lány pedig mindhárom jelöltet meghívta az esküvőre. “Te jó ég!” – hangzik el, de ítélkezés nincs. Van viszont sok nevetés, hihetetlen kémia a csajok közt, és jókedv.

#3 Az anya és lánya közti kapcsolat

Van olyan, aki nem könnyezte végig azt a dalt, amiben Meryl a gyerekkorról énekel, miközben a lányát készíti fel az esküvőre. Többen küzdünk könnyeinkkel, mert eszünkbe jut az édesanyánk. Vagy azért, mert már mi is édesanyák vagyunk.

#4 A pasik

Ezek hárman… Egyszerűen zseniálisak. Viccesek, és kedvesek, megengedőek és sármosak. Szerencsére mindhárom párra lel a film végére.

# 5 A csajok

A hapsiknál jobban már csak a hölgyeket szeretjük. A “magányos farkas” írónő gumimatracos esését nem lehet hangos nevetés nélkül kibírni, a dögös vörös pedig úgy énekel és táncol, ahogy mi csak szeretnénk…

#6 Meryl Streep

Kell mondanunk ezen a ponton bármit?

#7 A magával ragadó vidámság

A Mamma Mia fő erőssége mégiscsak az, hogy egyszerűen JÓ nézni. A színeket, a formákat, a tökéletesre komponált jeleneteket a dalokkal. A koreográfiát, a sok szép történetet, a görög mámikat, a tengert, a házakat. A teljesen túlkapásos és giccses dolgok is rendben vannak, mert valahogy pont tud egyensúlyozni egy olyan határon, hogy az még PONT ne legyen sok.

#8 Az a bizonyos jelenet

Mármint az, ahol Meryl kiénekli a szívét, és a Winner takes it all-t. A sál a nyakában, a haj a fején, mintha külön szerződésben lenne a széllel, ami pont úgy mozgatja, hogy esztétikus legyen. Együtt szenvedünk vele az elmúlt szerelmeink miatt, és amikor felszalad a templomhoz vezető lépcsőkön csak nagyokat sóhajtunk.

#9 Pierce Brosnan énekel

Ez persze inkább vicces, de ugyanakkor annyira édes, hogy muszáj imádni. Szinte érezhető, hogy minden porcikájában imádja ezt a filmet, még akkor is, ha többet valószínűleg nem vállal musical szerepet 🙂

#10 Dancing Queen és a többiek

Sok vita van arról, hogy a Beatles vagy az ABBA írt-e több slágert. A két zenekar nyilván nem említhető egy lapon (vagy cikkben) de azért tény, hogy ezek a dalok klasszikusok, és mind-mind nagyon jók. Amikor a Dancing Queen felhangzik, egy kicsit mind királynőnek érezzük magunkat, bárhol legyünk is, bárhol élünk is!

Na, ki nézi ma meg a Mamma Miát?

Olvasd el ezt is:

Ez a 12 film a világ legszebb helyeire visz el

Ha még nincs bakancslistád, akkor most kezdd el írni, csodálatos helyekre repítünk! Bor, mámor, Provence Russel Crowe által megformált főhős kénytelen Provence-ba költözni, miután örökölt egy szőlőbirtokot, és bár eleinte roppantul tiltakozik ellene, azért mi tudjuk, hogy mi a sorsa. Franciaország eme varáz…

10 nyári film, ami után azonnal a tengerpartra szeretnénk utazni

Ha még messze a nyaralás, akkor meríts ezekből a filmekből egy kis napsütést! Kedvenceink, amelyek sok-sok jelenete visz a homokos partra. Pár nap és beköszönt az igazi nyár és itt a június, amikor is eljön az évnek az az időszaka, amiért élnek-halnak a nyárimádók. Ilyenkor már tényleg meleg van, előkerülnek a …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *